Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

By się wydawało , że po zimie powinniśmy mieć dość białego koloru,Ja też planuje w tym roku głównie białe kompozycje, ale co z tego wyjdzie ;:224
Dzisiaj byłam z mamą po bratki i spodobał mi się taki bratek w kolorze brudnego różu ;:173
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Hihihi....ja też chciałam na biało taras ustroić...ale coś czuję,że będzie ciężko, bo fuksje mnie oczarowały.....
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bratek w kolorze brudnego różu? Nie widziałam, ale musi być ciekawy. Masz może fotkę?
W sobotę też planuję zakup bratkowy.
A co do fuksji to czekam na moje zamówienie. Też uwielbiam te kwiaty.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Moniko - ogród doskonały ;:138 nic tylko podziwiać ogród i właścicielkę ;:138
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Monia zajrzałam do Ciebie po długiej przerwie (letarg zimowy) i zwątpiłam... Patrzę, ogród ten sam, piękny jak zawsze, po brzegi wypełniony kwieciem, ale coś mi nie pasowało, dopiero po jakimś czasie wpadłam na to, że nick zmieniłaś :;230

Przepiękne dekoracje wielkanocne wykonałaś, cudownie komponują się z wnętrzem Twojego domu. Na rabatach jak zwykle pełnia kwiecia i widzę, że donice tez już pękają w szwach :D Muszę sobie sprawić kilka takich ładnych donic, to naprawdę świetny efekt ;:215 Pokazuj jak najwięcej, można od Ciebie czerpać inspiracje ;:196
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
-Neo-
50p
50p
Od: 26 maja 2011, o 00:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Moniko :uszy od dawna jestem gościem w Twoim inspirującym wątku. Twój ogród i ogromne zamiłowanie do róż w połączeniu z wiedzą na ich temat to dla mnie spora inspiracja i skarbnica wiedzy ;:108 Zawsze przed zakupem nowego krzewu różanego zaglądam do Ciebie. Zostanę tu na dłużej jeśli pozwolisz? :uszy
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Moniko,
wizytę zaczęłam, oczywiście, od pierwszych stron nowego wątku i zachwyciłam się wspaniałą osią widokową, którą stworzyłaś. Chyba nikt nie ma takiego ogrodu, jak Ty. Pięknie wyglądają biele i fiolety wśród zieleni.
Natomiast straszne są te opowieści o srokach! Mam je w ogrodzie, nie lubię ich skrzeczenia. Wiesz, że atakowały moje, duże przecież, psy? Myślałam, że to dlatego, że zbliżyły się do gniazda. Nie wiedziałam, że są aż tak krwiożercze i potrafią wyeliminować małe ptaki w ogrodzie! To okropne.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

I ja nie znoszę skrzeku srok. :roll:
Ładne upierzenie nie idzie w parze z 'zachowaniem"
Poza tym zauważyłam już w poprzednim roku i teraz również,że przepędzają wszystkie nowe gatunki jakie się pojawiają u mnie a pojawiły się ostatnio sójki i... dudek.
Przepiękny ptak. :D
Niestety obserwowałam z okna zwoływanie się zgrai okolicznych srok i przepędzanie nowicjuszy.
Śmiesznie ale nie do końca wyglądało przeskakiwanie srok po galęziach i ataki na na te ptaki.
Są zaborcze a szkoda...
Moniko czy wiosna już dotarła do Twojego przepięknego różanego ogrodu?
Ja dziś wystawiłam już donice z oleandrem,daturami i inne też...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Witam miłych gości po długiej nieobecności spowodowanej potrzebą odreagowania i odpoczynku od forum :roll:
Postaram się szybciutko odpowiedzieć na Wasze wpisy, choć odpowiedzi będą już nieco nie na czasie ;:224
Dorotko, Ewo - bratki kupowałam na giełdzie kwiatowej, bo tam pojawiają się bardzo wcześnie wszystkie rośliny. W tej chwili sprzedają już pełną parą surfinie, pelargonie i inne letnie kwiaty do donic. Bratki już się powoli kończą w sprzedaży. Z letnimi kwiatami wstrzymuję się jeszcze, bo mogą być przymrozki, a poza tym bratki kwitną przepięknie i nie ma takiej potrzeby, żeby już zmieniać dekoracje.
Margo - u mnie też te iryski giną. Może są wrażliwe na mróz i dlatego? Trzeba je potraktować jako jednoroczne :wink:
Aniu - biało-niebieskie dekoracje kwiatowe bardzo lubię i co roku na wiosnę mam ten zestaw albo przed domem, albo na tarasie. Na rondzie przed domem także kwitną mi hiacynty w tej kolorystyce - ładnie to wygląda ;:108 Stokrotki bardzo lubię, nawet te zwykłe w trawniku, choć potrafią się bardzo rozsiewać :lol:
Fabi - ja białego koloru nie mam dosyć, ale lubię go też łączyć z fioletem lub niebieskim ;:167 . Bratki w kolorze brudnego różu kupiłam koleżance - są prześliczne ;:108
Antooosia - są tez białe fuksje - już je miałam i byłam zachwycona ;:306
Klara - jakie fuksje zamówiłaś? Jestem ciekawa, bo bardzo lubię te kwiaty :D
e-babciu Jadziu- dzięki kwiatuszkom od Ciebie będzie jeszcze ładniej ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, dzisiaj postaram się uzupełnić zaległe zdjęcia :D Dziękuję za miłe słowa ;:196
Neo - miło Cię gościć ;:4 Zostań na dłużej, będzie mi miło :D
Izo/Tamaryszek - :wit Faktycznie, ogród mam chyba inny niż wszyscy, ale tak naprawdę każdy ogród jest inny, każdy ma swój charakter i duszę ;:224 Ja ubolewam, że nie masz już swojego wątku - brakuje go bardzo :roll:
Krysiu, dziękuję za odwiedziny :wit A propos srok - wolę się na ich temat już więcej nie wypowiadać, bo okazuje się, że nie zawsze popłaca wyrażanie swoich opinii, więc lepiej przemilczę ;:218
Wiosna u mnie w ogrodzie na całego - jest pięknie, pachnąco, wszystko dookoła się zieleni ;:167 U mnie jeszcze donice z daliami czekają w piwnicy - podpędzam je trochę i nie wystawiam, bo boję się, żeby nie przymroziło w nocy. U mnie bywają jeszcze zimne noce i szron o poranku na trawie. Ostatnio przymroziło magnolie.
Miłego niedzielnego popołudnia życzę wszystkim :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz kilka fotek mojej wiosny...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I to, na co czekałam od ubiegłego roku - magnolia Wildcat ;:167 ;:167 ;:167 Jestem nią oczarowana - cudeńko :D Udało nam się dostać wielki okaz i już rośnie sobie przed domem :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ubiegłoroczna Alba Lennei również kwitnie cudnie
Obrazek

Zgromadzone przez zimę skorupki z jajek po zgnieceniu wykorzystałam do obsypania dookoła ostróżek - zapory przeciw ślimakom. Mam nadzieję, że spełnią swoje zadanie
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalszy ciąg wiosennych fotek...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i okoliczne sarenki
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

siewki minibratków
Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś, dobrze, ze już jesteś :tan Mam nadzieję, że odreagowałaś i z nowymi siłami przetrwasz sezon :wink: Piękne wiosenne widoki na wichrowym wzgórzu :D Wspaniałe, bujne narcyzy, cudownie się komponują z tulipanami ;:167 Pamiętasz może jaka to odmiana tulipanów? Warta grzechu ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”