Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, mój chłop tez mnie musi na sile wyciągać! :D :D :D Dlatego najczęściej albo chodzę kupować sama, albo idę wcześniej na rekonesans, żeby go już tylko poprowadzić w odpowiednie miejsca. Zdarza się tez, ze czeka w samochodzie, czytając gazetę! :D :D :D Ale przecież i tak wszystkiego nie kupię...! Bo i miejsca nie starczy w ogrodzie i pieniędzy... Co tu się będziemy czarować: czym roślina atrakcyjniejsza, tym droższa. Nawet te tulipany. Te które wam pokazywałam są po 5.30 € za 7 lub 10 sztuk, a zwykłe - 100 cebulek za 5€:

Obrazek

Trzeba się po prostu pogodzić z faktem, ze wszystkiego nie można mieć. A jest to tym trudniejsze, czym więcej pokus...

KaRo, ja wcześniej w Polsce nigdy nie widziałam takich juk, chociaż wiedziałam, że są. A tutaj, tak się przyzwyczaiłam do ich widoku, że nawet nie przyszło mi do głowy, że może coś się z nimi dziać, zimą. I dlatego nie bardzo rozumiałam o co chodzi Guci... :)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko, bardzo mi miło, że smakował Ci mój szampan! :D
A skoro wspominasz o warzywniaku, zapomniałam Wam powiedzieć o bardzo ważnej rzeczy!!! Otóż płotek wykonany jest ze świerku, pochodzenia... polskiego! :D W wypadku wielu towarów, sprzedający maja obowiązek podawać kraj pochodzenia. Często można spotkać artykuły z polskiego drewna. A kiedy np. widzę w sklepie pieczarki francuskie, holenderskie i polskie, zgadnijcie, które kupuję... ? :D :D :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chyba mam dzisiaj jakiś napad sklerozy! Zapomniałam Wam powiedzieć o hibiskusie! Więc, ten drugi , wygląda na to, ze to ten sam typ co Kopper King, również o wielkich kwiatach, tylko bardziej różowy. Niestety nie zrobiłam zdjęcia ani nie zapisałam jego nazwy, bo obok były hortensje i jakaś pani nie mogla się zdecydować którą wziąć i tak mnie zagadała, że później już zapomniałam i przypomniałam sobie dopiero w domu... :(
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

:D Kwiatuszku- juki rzeczywiście the best!- a jeszcze na tle czerwonych liści bluszcza -super!
Czy w tym ogromnym ogrodniczym sklepie nie ma kupujących? :shock: Jakoś tak pusto...
Taki tam spokój..i te piękne rośliny :D
Fajnie masz- możesz sobie wybrać ciekawe roslinki :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Neluniu, tak w środku tygodnia, to jest mało ludzi. W week- end będzie więcej. Ale tutaj nikt się nie spieszy, "że wykupią"... (a ja pewnie nigdy się z tego nie wyleczę ... :D )
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Nie zdążyłam na szampana, ale i tak czuję zawrót głowy od tych pięknych widoków. ;:111
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu, nie mogę napatrzeć się na Twój ogród i jego okolice. Są porównywalnie piękne.

Pozdrawiam
Mietek.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ale zazdroszczę Ci tego centrum.Pod jednym wielkim dachem tyle cudności.Ale to może i lepiej, skąd na to wszystko brać kasę?I jeszcze zazdroszczę i Tobie, i Ewelinie fajnych sąsiadów.No to pozazdrościłam.
Wracając do hibiskusa, to te przedstawione na moich zdjęciach, podobno różniły się czasem rozkwitu.Nie wiem jak to lepiej nazwać.Chodzi o to, że ciemniejszy był kwiat dopiero co rozkwitnięty, a z czasem blakły.Ich czas kwitnięcia to ok. 3 dni.Piszę około, ponieważ w momencie, gdy kwitły u mnie, było dość zimno.Żyły 3 dni, a może gdyby było cieplej wyglądałoby to inaczej?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Nie tylko ogród masz piękny ,ale i kotka!!Miałam 2 razy takie rudzielce ,ale niestety ... :cry: samochody były szybsze.Nawet moja kotka ,gdy urodziła kociaki to był rudy.Bardzo lubię takie umaszczenie.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko, Mietku, jest mi bardzo miło Was gościć!
Elu, to jest tylko jedno z czterech podobnych centrów w mojej okolicy. Oprócz Truffaut jest porównywalnie duże i nowe (i o podobnej renomie): Delbard, oraz dwa mniejsze (chociaż tez duże) i starsze , Jardin de France i to centrum najbliżej mnie. Fakt, ze jak człowiek jest "uzależniony", to życie nie jest łatwe :lol: :lol: :lol: ( a szczególnie życie męża! :lol: :lol: :lol: ). Na przykład dzisiaj, kupiłam tylko dwie roślinki, ale przeprowadziłam również rekonesans i już przygotowuję się do ataku na week- end. :lol: :lol: :lol: ) Jeśli chodzi o sąsiadów, to na prawdę mam szczęście! Ciekawa jestem, jak tam popiszą się latem nasze hibiskuski... :D :D :D Pokażemy sobie zdjęcia... :D
Anulko, kotek nie jest mój, tylko koleżanki. U nas teraz zrobiła się moda na rude koty! :D Jeszcze niedawno tylko jeden sąsiad miał rudzielca, a w ostatnich miesiącach pojawiły się dwa następne, u innych!

No a że jest piątek wieczorem, możemy sobie strzelić po kielichu na okoliczność week-endu! Tak więc:

SZAMPAN DLA WSZYSTKICH!

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Witaj Alu!
Teraz jestem na czas. :D Na zdrowie!
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jak się bawić, to się bawić! No to jeszcze torcik dla wszystkich! :D

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aleś Ty rozrzutna Alu, co chwilę szampanem częstujesz :D
Sklepy masz pod ręką fantastyczne! Gdybym trafiła do takiego, to pewnie spędziłabym w nim z pół dnia (albo więcej? :roll: ) na ogladaniu, wąchaniu i zapamietywaniu nazw :lol:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadłam zobaczyć co tam u Ciebie słychać Alu. A tu proszę szampan, tort. A ja tupnę nóżką i powiem jak rozkapryszone dziecko. Ja też chcę do takiego sklepu. Pozdrawiam Magda ;:8
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

O widzę że tu imprezka rozkręca się już od wczoraj, a ja dzisiaj w pracy, :( no ale wieczorkiem wpadnę, jeśli można :wink:.
Alu jestem zachwycona Twoim opowiadaniem o ogrodzie, widać że kochasz to co robisz. Twój wątek jest pełen ogrdniczych ciekawostek. Zachwycił mnie Twój warzywnik. Ogród sąsiadki jest pełen tajeniczego uroku i wzbudza mój wielki podziw, bardzo podobają mi się takie stare ogrody. Otwiera sie obrośnięta bluszczem furtka i ....., a do tego kamienne schodki, kamienna ławeczka (taka jak u Ciebie).

Serdecznie pozdrawiam

Anu-La
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”