Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Witaj Aniu ;:196 Ja swoją też przesadzałam i nic jej nie było,wręcz przeciwnie zebrała się w sobie zbudowała ładny krzaczek i co rok coraz piękniejsza, a zapach po prostu uwielbiam :) Pozdrawiam Cię serdecznie ;:7

Soniu ;:168 Tak za Westerlandem jest dość spory krzak jasnofioletowej Budlei :wink: bardzo przypadło mi do gustu to zestawienie, tworzą fajny duet ;:333 Córa bardzo lubi i kwiaty i ich fotografowanie. Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu i mnie się spodobało zestawienie i kto wie może powtórzę, na razie widzę zbliżającą się kanalizację wsi i nie wiem którędy pójdzie rura ;:oj A Westerlanda bardzo lubię to bezproblemowa róża ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Swoją różową budleję posadziłam między czerwoną NN, a różą w oranżu Postilion .Ciekawa jestem jak sie zgrają a dodatkowo rosną tam też Werbeny hastaty .Kurcze ale to będzie MISZ -MASZ :;230 ale sama jestem ciekawa efektu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,mnie też podoba się to zestawienie,zresztą wszystkie kwiaty są piękne i do siebie pasują ,miłej nocki życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O , i o to chodzi, wiosenne kwiatuszki, róże, wbrew zimie :wink: u mnie ani grama zimy :;230 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JAKUCH pisze:Swoją różową budleję posadziłam między czerwoną NN, a różą w oranżu Postilion .Ciekawa jestem jak sie zgrają a dodatkowo rosną tam też Werbeny hastaty .Kurcze ale to będzie MISZ -MASZ :;230 ale sama jestem ciekawa efektu
Ale budleja przeca to wielki krzak przynajmniej u mnie - nie zagłuszy róży?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu nie zagłuszy bo jest kawał miejsca między różami .Prędzej może zagłuszyć hastaty :wink: No cóż zawsze mogę je wykopać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Krysiu tak bujnie kwitnącej jukki moje oczy nie widziały :shock: Czytam,że i u ciebie żarnowce padały :( Ja już sobie dałam spokój,mam jedynie leśny,zachwyca kwitnieniem,bawię się nawet w prowadzenie na pniu jednego :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Krysiu, u mnie w biedrze dzisiaj nie było. Ale może w przyszłym tyg przejdę się do Lidl.. a. Też chcę poczuć ten zapach wiosny. Chociaż rok temu byłam niepocieszona. Właśnie hiacyntami z lid. Kwitły krótko, pachniały pięknie ale musiałam wkładać nos w kwiaty. Jakoś w poprzednich latach trafiałam na takie rośliny, że zapach roznosił się po całej mojej niewielkiej kuchni.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Moja budleja wielka i już nie pasuje do kompozycji ale całe obrzeża działki już obsadzone :) ciekawe ile razy będę "przestawiała" rosliny na inne miejsca, Krysiu strzez się nieprzemyślanych nasadzeń ;:112
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Ta podniesiona rabata Krysiu bardzo mi się podoba.
Może odgapię od Ciebie pomysł i też chociaż małą taką stworzę :)
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie troszkę mnie nie było, a tu tylu miłych gości :)

Marysiu U mnie w tamtym roku kopali kanalizację, a wczoraj przyszedł pan nabijać nowe paliki, tym razem dotyczące wody, oj i znowu kopanie i pilnowanie ekipy ;:223 a trzeba pilnować, bo wiadomo jak to jest ;:219 Pozdrawiam cieplutko ;:196
Jadziu Czasami takie nie przemyślane nasadzenia wychodzą najlepiej :) Pozdrawiam cieplutko ;:168
Martusiu Ty widzę kochasz wszystkie kwiaty i wszystkie Ci się podobają ;:215 Pozdrawiam serdecznie ;:196
Karolinko Witaj, a u mnie zima , śnieżku nasypało, ale to dobrze, niech dzieci poużywają ;:196
Miriam Muszę zobaczyć tego żarnowca na pniu na pewno ładnie się prezentuje ;:333 Jukki w tym roku juz nie będą takie obfite, bo póżno wypuściły nowe rozetki i muszą najpierw dorosnąć. Pozdrawiam ;:168
Madziu Mój hiacynt z B pięknie się rozwinął, a zapach unosi się po całym domu,ach jak fajnie... Wiosno przybywaj! Pozdrawiam i życzę pachnących hiacyntów ;:196
Ewciu Dziękuję za radę, moje dwie budleje też są na obrzeżach, tylko biała rośnie przy ścianie domu,spora urosła już w tamtym roku,a był to jej pierwszy sezon,masz rację z tym ostrzeżeniem ;:196
Ewa_tuli Odgapiaj, chociaż prędzej to ja od Ciebie-masz ślicznie. Pozdrawiam ;:196

Kochani u mnie zima na całego, zdjęcia z wczoraj,dzisiaj będzie mrożna noc, bo temperatura spada w zastraszającym tępie :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje pachnidełko wiosenne :heja

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Krysiu ,ale Cię zasypało ;:oj jak ja lubię takie widoki ;:333
I jest też trochę wiosny :D piękny hiacynt ;:333
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Krysiu zima urokliwa, ale hiacynt cieszy zapachem i kolorem. ;:196 Wykopków w ogrodzie nie zazdroszczę, trzeba przesadzać i jeszcze pilnować, by nie tratowali. ;:222
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu Ja zimę bardzo lubię, ale gdy jest właśnie taka-biała,a nie to co ostatnio było, buro ,szaro i plucha. Pozdrawiam ;:196

Soniu Na samą myśl o tych wykopkach robi mi się nie dobrze, bo pamiętam tamtegoroczne pod kanalizację,cały czas lało i błoto było okropne, byleby nie było powtórki pogodowej.Pozdrawiam serdecznie ;:196 Hiacynta czuć wspaniale :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”