U mnie pogoda pod psem.Jak to mówią.Ale i tak coś grzebię w ogródku.I czasu nie ma na wstawianie zdjęć i odpisywanie

Będziecie się ze mnie śmiać.Otóż jak m.namieszał w komputerze,to teraz nie mogę zdjęć obejrzeć na podglądzie.i wstawiłam w ciemno.
Widoki ogólne i paczka z B.R.

Anetko,Tulipany w większości mam od szarotki.Mnie też bardzo się spodobały te o postrzępionych płatkach.
BR to Bylinowy Raj.Zamawiałam u nich sporo floksów wiechowatych ,serduszkę białą,pełną prymulkę,rumian ''plena'',dzwonki brzoskwiniolistne o pełnych kwiatach , złocień o postrzępionych płatkach.Oraz floks kanadyjski o białych kwiatach.
Rośliny,jak widać ,doskonale zabezpieczone.Wielkość różna.Niektóre podzieliłam.Ogólnie jestem zadowolona.
Stopowiec
Hosta,jak widać na razie żyje.Prymula

Ja też zwykle długo muszę poczekać,aż mi m. coś zmajstruje do ogrodu.Ale nie narzekam.Ostatnio zrobił mi ławeczkę,tą beczkę do wody i kratki dla winogron.Aaaa i jeszcze kompostownik dorobił drugą część.Więc bilans jest na plusieanetta pisze:Ach zapomniałam wczoraj pochwalić Twojego M., takie uczynki są mile widziane nie?
Nie wiem jak Twój ale mój tak jakoś niechętnie bawi się ze mną w ogród, nie powiem że nie słucha co bym chciała i gdzie ale z tym przystąpieniem do działania to musi upłynąć ciut czasu.

Karolina,Filigranowa,justus

Christinkrysia ,miło mi,że do mnie zaglądasz.Ja mam więcej czasu na forum,jak jest zima.Teraz co nowe zdjęcia zrobię,to nie zdążę wrzucić i po chwili są nieaktualne.
Aż poszłam szukać na mapach,gdzie mieszkasz

Katharos ,te postrzępione tulipany mam od Doroty-szarotki.Więc ją możesz już podpytać,czy zamierza wykopywać.

Krasna-Bożenko,to pamiętaj o tej szkarłatce.Przyznam,że liście tego mikołajka wyglądały mi znajomo

W sumie,to dobrze,że deszcz przelatuje,to rośliny już się zaaklimatyzowały.Choć u Ciebie na tej glinie,to pewnie już za mokro?
Kasiula17,dzięki za nazwanie iryska.Przypomina mi się,że mam go już dość długo,ale jakoś słabo mi się rozrasta.Znak to,że trzeba mu miejsce zmienić.Ale to może już na jesień.Jak będzie ogródek większy