Jesień w familokowym
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jesień w familokowym
Jadziu w ogrodzie masz jeszcze baaaardzo kolorowo. Abrahamek cuudny. Ale mam tez pytanie, chodzi mi o różę Hansestadt Rostock, mogłabyś mi coś o niej napisać
-- 24 paź 2014, o 18:14 --
Bremer Stadtmusikanten to przepiekna róża zarówno kolorem jak kształtem kwiatów - taka różana Afrodyta
-- 24 paź 2014, o 18:14 --
Bremer Stadtmusikanten to przepiekna róża zarówno kolorem jak kształtem kwiatów - taka różana Afrodyta
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DAYSY no cóż Hansestadt Rostock nie zaszczyciła mnie jeszcze mnóstwem kwiecia dlatego jestem rozczarowana .Wiem ,ze jest bardzo żarłoczną różą, a może miejsce jej nie odpowiada ???.W tym roku złapała plamistość i mnóstwo pąków jej pozagniwało .Sezon był dość deszczowy, a słonka u mnie maławo tylko do 16 .Chcę ja przesadzić w bardziej słoneczne miejsce i zastanawiam się czy zrobić to wiosną czy teraz .Muzykantów mam dopiero od lata kupiłam w donicy i powiem szczerze ,ze spodobała mi sie .Widzę ,że kwiaty wytrzymałe na deszcz i jest zdrowa ,ale wiadomo chemii w sobie ma mnóstwo .Ciekawe jaka będzie w przyszłym sezonie
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jadziu powiedz dlaczego ta strona z różami którą mi podałaś ciągle mi się wyświetla w języku rosyjskim...
a jak kliknę na nazwę różny to tłumaczenie znika. I znowu muszę się męczyć i szukać tłumaczenia na j. polski, gdy zapisuję w pamięć to też znika.
U nas tej nocy ma być 7 stopni mrozu. W tunelu wstawiliśmy piecyk gazowy a w szklarni jest cieplej więc nic - zobaczymy czy prognozy się spełnią.
Pozdrawiam
a jak kliknę na nazwę różny to tłumaczenie znika. I znowu muszę się męczyć i szukać tłumaczenia na j. polski, gdy zapisuję w pamięć to też znika.
U nas tej nocy ma być 7 stopni mrozu. W tunelu wstawiliśmy piecyk gazowy a w szklarni jest cieplej więc nic - zobaczymy czy prognozy się spełnią.
Pozdrawiam

- JAKUCH
ZYTKO
ja jej nigdy nie wyświetlam w translatorze chyba ,że potrzebuję coś przetłumaczyć to zaczerniam i klikam prawym na TŁUMACZ i mam przetłumaczone .Pi x drzwi rozumiem jeszcze co nie co po rusku
.Jeśli masz zainstalowaną przeglądarkę Google Chrom to zaraz masz tam tłumacza . Może nie chcą żebyśmy studiowali ich stronki a piszą tam czasem mądre rzeczy. U nas zrobiła sie wichura i ciekawe co przyniesie

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
No nareszcie dotarłam do Ciebie Jadźko.
Czy te grubaśne pędy róży to Maigold albo Aloha....bo jak dobrze pamiętam miałaś te róże. Widać zdrowa...odpukać
Czytam, że przesadzałaś Cardinal Hume....mój już też przesadzony dostał miejsce w półcieniu pod płotem koło Baleriny....zobaczymy jak mu tam będzie. Jest śliczny i musiałam o niego walczyć niecnotę bo się biesił w starym miejscu.

Czy te grubaśne pędy róży to Maigold albo Aloha....bo jak dobrze pamiętam miałaś te róże. Widać zdrowa...odpukać

Czytam, że przesadzałaś Cardinal Hume....mój już też przesadzony dostał miejsce w półcieniu pod płotem koło Baleriny....zobaczymy jak mu tam będzie. Jest śliczny i musiałam o niego walczyć niecnotę bo się biesił w starym miejscu.

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Jedno jest pewne że robisz śliczne zdjęcia różom 

- JAKUCH
- mati1999
- 1000p
Na wiosnę kup mu golarkę bo dawno się nie golił
a tak na serio to ciekawi mnie to czemu niektóre nie mają prawie kolców a niektóre to normalnie....... Może to chodzi o bliższe spokrewieństwo z różnymi podstawowymi gatunkami róż 

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ta Maigold Jadźko to istny potwór różany....niech Ci zdrowo rośnie. Chopin no popatrz nie zgadłabym
....pięknie Ci idzie....niech za te dobroci, które mu dajesz należycie kwitnie.
..a co ma innego do roboty 

- JAKUCH
ELUSIA Maigold zarosła cały trójkąt bermudzki ma pędy blisko 4m długości .Potrzebuje konkretnego podparcia, bo jak wypuści wiosną krótkopędy to sie połamie
Coś musi być przytwierdzone do muru ,bo inaczej kicha .Szkoda mi jednak tego pościnać bo jaki to będzie obłędny widok jak zakwitnie setkami kwiatów .Widać ,że Chopin pazerny
nie dzieli się z nikim .
MATI może więcej dzikości jest w tych różach z mnóstwem kolców .Ciekawe czy ktoś się nad tym zastanawiał .Jednak nie tylko róże je mają także maliny, jeżyny,agresty, akacje i wiele innych roślin takze ma kolce
Dzisiaj trochę wspomnień lipca

MATI może więcej dzikości jest w tych różach z mnóstwem kolców .Ciekawe czy ktoś się nad tym zastanawiał .Jednak nie tylko róże je mają także maliny, jeżyny,agresty, akacje i wiele innych roślin takze ma kolce
Dzisiaj trochę wspomnień lipca

- mati1999
- 1000p
Uwielbiam takie wspomnienia 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Dajesz po oczach tym lipcem, piękne wspomnienie 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Len śliczny, miałam ale niebieskiego i gdzieś mi zginął, ale takiego koloru nie widziałam 

- JAKUCH
DAYSY niebieskiego lnu mam dużo kępek ,bo trzeba dać mu się wysiać,wtedy nie znika .Ja swojemu daje zawiązać nasionka i wiosną mogę go spotkać w każdej szczelinie ,wśród kamyczków także.Ciekawe czy ten jest tylko jednoroczny ,bo spodobał mi się
IRENKO zaś o nietypowej porze sie zjawiłaś
.No cóż na ogródku raczej kolorowo już nie mam,dlatego wracam do lipcowych wspomnień i cieszę sie ,że miałam tak cudnie kolorowo
MATI też uwielbiam wspomnienia, a przy porządkowaniu różanych folderów podglądam sobie raz jeszcze miniony sezon

IRENKO zaś o nietypowej porze sie zjawiłaś

MATI też uwielbiam wspomnienia, a przy porządkowaniu różanych folderów podglądam sobie raz jeszcze miniony sezon

- mati1999
- 1000p
Myriam tak ciemnieje z czasem