Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nawet nie wiecie jaką radość sprawiło mi to Wasze "tłumne przybycie" do mojego ogrodu ;:1

Grzegorzu B - na jesień starałem się zdobyć trochę roślin cebulowych. Kupiłem krokusy- które mogliście podziwiać już wcześniej; hiacynty i tulipany oraz kupiłem trochę cebulek przybyszowych tulipanów. Na jesień znowu muszę poszukać nowych cebulek zarówno tych maleńkich jak i tych większych. Jeżeli chodzi o warzywniak to musiałem go już przekopać i posiać część warzyw bo nie wiedziałem kiedy przyjadę tam następnym razem. Okazuje się że będę tam już w piątek :)

Basiu - dziękuje za kolejne odwiedzinki, wiem że zawsze czekasz z niecierpliwością na nowe fotki. Obiecuję, że ich nie zabraknie.

KaRo - oczywiście że chciałbym tam być na codzień. Brakuje mi tego codziennego doglądania roślin. Natomiast dziadkowie początkowo patrzeli na mnie kątem oka ;) i sądzili że "za chwilę" mi przejdzie, ale... nie przeszło :D z czego się bardzo cieszę. Za każdym razem kiedy przyjeżdżam na wieś babcia mówi: "Mój kwiatuszek przyjechał"!

77malinko - dziękuję za odwiedzinki. Jak dobrze zauważyłaś bergenia ma białe kwiatuszki, ale jeśli chodzi o wymianę to moja bergenia jest jeszcze mała i dopiero co się przyjęła więc nie chcę jej na razie wykopywać, aby jej nie osłabić. Mam nadzieję że mnie rozumiesz. Kiedy się rozrośnie to z chęcią się wymienię sadzonkami :) O każdą roślinkę staram sie dbać najlepiej jak tylko mogę.

Eowinko - dziękuję za komplementy; dobrze sie domyśliłaś, że nad klombem z roślinami cebulowymi jest wieszak na rośliny. W zeszłym roku były to pelargonie bluszczolistne i w tym roku też tak raczej będzie :)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A oto kolejne fotki:

12) Klomb na podwórku:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kocur wypadł bardzo tajemniczo na zdjęciu.Poluje czy co?

Bardzo ładne kolorystycznie jest to zestawienie żółtych żonkili i niebieskich hiacyntów.
Śliczne wręcz. Czy to faktycznie niebieski kolor czy bardziej fioletowy - bo ja mam właśnie taki.
A co rośnie na tym klombie jak przekwitną wiosenne rośliny cebulowe?
Priam czy zamierzasz po ukończeniu swoich szkół :wink: ,przeprowadzić się na wieś?
Kiedy to będzie ewentualnie? :D
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Przebajecznie kolorowo i jakie fajne kompozycje :D
Widać, że wszystko przemyślane i takie dorodne te Twoje rośliny.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Ale sliczne masz kwiaty!!Jak kolorowo no i zapach chyba super!Bardzo ładne zdjecia :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KaRo - ten kotek to mnie czasami denerwował bo połowa zdjęć była z nim- cały czas wchodził w kadr :) Hiacynty są bardziej niebieskie niż fioletowe. W klombie w ogrodzie po przekwitnięciu wyrastają funkie, natomiast na podwórku dzwonek skupiony ;) Jeżeli chodzi o to czy się przeprowadzę na wieś to myślę że do tego to jeszcze daleka droga :) Nie zastanawiałem sie nad tym.

Oliwko - cieszę sie że podobają Ci się efekty mojej pracy :) we wtorek będą nowe zdjęcia- jak wrócę ze wsi, więc mam nadzieję ze wpadniesz!

Anulko - cieszą mnie Twoje odwiedziny. zapach na pewno jest tylko za bardzo nie mam możliwości go poczuć. A szkoda!
77malinka
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Priam pisze:Nawet nie wiecie jaką radość sprawiło mi to Wasze "tłumne przybycie" do mojego ogrodu ;:1

77malinko - dziękuję za odwiedzinki. Jak dobrze zauważyłaś bergenia ma białe kwiatuszki, ale jeśli chodzi o wymianę to moja bergenia jest jeszcze mała i dopiero co się przyjęła więc nie chcę jej na razie wykopywać, aby jej nie osłabić. Mam nadzieję że mnie rozumiesz. Kiedy się rozrośnie to z chęcią się wymienię sadzonkami :) O każdą roślinkę staram się dbać najlepiej jak tylko mogę.
Właśnie to miałam na myśli - kiedy się rozrośnie :D :D i trzymam już za słowo :lol:
Pozdrawiam, Małgosia
Grzegorz B

Post »

Priam ostatnia sesja wyszła Ci ;:215 . Ten klomb z cebulowymi jest na maksa wypasiony, na tle chatki i zachodzącego słońca rewelka ;:63 ;:63 ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Malinko - dziękuję za wyrozumiałość, zapraszam na jutro na nowe fotki :)

Grzegorzu- cieszę się ze fotki się podobają :) a na tych dwóch ostatnich zdjęciach jest wschód słońca a nie zachód - ale też ładnie wyszło. Jutro ciąg dalszy - świeżutkie fotki ze wsi.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie Kochani :) Niżej przedstawiam Wam kolejne fotki, Są to zdjęcia z mojego ogrodu na wsi. Mam do Was wielką prośbę- jeżeli rozpoznacie nazwy gatunkowe moich roślin to proszę o ich podanie ;:1

13) Klomb na podwórku:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety odmian nie potrafię rozpoznać, ale najważniejsze chyba, że Ci pięknie kwitną.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli te Twoje czerwone tulipany mają w środku czarne oko z żółtym obrzeżeniem, to może to odmiana Apeldoorn.
Jest stara i bardzo popularna, ale tylko gdybam...
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Witaj Priam! wlaśnie odwiedziłam Twój ogród i podziwiam roślinki. ŚLICZNE! Najbardziej podoba mi się kontrastowe zestawienie hiacyntów z żonkilami - po prostu REWELACYJNE!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale u Ciebie kolorowo i tak naturalnie, pięknie :D :D .
Ja też niestety mieszkam z dala od moich roślinek i wiem, że nie jest to fajne. Ale trzeba się cieszyć chwilami, kiedy jesteśmy z nimi.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ależ urokliwe miejsce :) jak słodko u Ciebie z tymi tulipanami, żonkilami hiacyntami... Tak sielsko. Ja na stałe mieszkam na wsi i mogę się cieszyć codziennie swoimi roślinami, więc i Tobie życzę, byś mogła tam być jak najczęściej, bo wszystko tak szybko się zmienia.. Pozdrawiam Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”