Grzegorzu B - na jesień starałem się zdobyć trochę roślin cebulowych. Kupiłem krokusy- które mogliście podziwiać już wcześniej; hiacynty i tulipany oraz kupiłem trochę cebulek przybyszowych tulipanów. Na jesień znowu muszę poszukać nowych cebulek zarówno tych maleńkich jak i tych większych. Jeżeli chodzi o warzywniak to musiałem go już przekopać i posiać część warzyw bo nie wiedziałem kiedy przyjadę tam następnym razem. Okazuje się że będę tam już w piątek

Basiu - dziękuje za kolejne odwiedzinki, wiem że zawsze czekasz z niecierpliwością na nowe fotki. Obiecuję, że ich nie zabraknie.
KaRo - oczywiście że chciałbym tam być na codzień. Brakuje mi tego codziennego doglądania roślin. Natomiast dziadkowie początkowo patrzeli na mnie kątem oka ;) i sądzili że "za chwilę" mi przejdzie, ale... nie przeszło

77malinko - dziękuję za odwiedzinki. Jak dobrze zauważyłaś bergenia ma białe kwiatuszki, ale jeśli chodzi o wymianę to moja bergenia jest jeszcze mała i dopiero co się przyjęła więc nie chcę jej na razie wykopywać, aby jej nie osłabić. Mam nadzieję że mnie rozumiesz. Kiedy się rozrośnie to z chęcią się wymienię sadzonkami

Eowinko - dziękuję za komplementy; dobrze sie domyśliłaś, że nad klombem z roślinami cebulowymi jest wieszak na rośliny. W zeszłym roku były to pelargonie bluszczolistne i w tym roku też tak raczej będzie