Dzięki
Pawełku
Dostałam kiedyś dwa spore bukszpany od znajomej i w trakcie sadzenia poodrywałam po kawału , ukorzenione sadzonki i stąd mam kilka sztuk więcej

Potem te swoje małe też kiedyś podzieliłam .
Może twój bukszpan też da się tak podzielić, musisz podejrzeć wiosną .
Sadzonki z gałązek mi się nie udają

Podziwia Sonię , której udało się tyle maluchów wyhodować
Eluś, dzięki w imieniu macierzanki
To prawda, taka mała , niepozorna roślinka a została zauważona .
Rzeczywiście jest urocza gdy kwitnie, i pięknie pachnie .
Zaraz zerknę na wątek spotkaniowy
Soniu, ciekawe dlaczego twoja inaczej wyglądała ?
A może rosła w cieniu, albo miała za wilgotno ?
Swoją przesadzałam jesienią , ponieważ za bardzo rozrosła się na tamtej rabacie, więc teraz nie wygląda ładnie, ale wiosną ją przytnę i mam nadzieję że ładnie odbije .
Krysiu, dziękuję
W zeszłym roku, we wrześniu (2013) robiłam rewolucje na tej rabacie i całkiem zmieniłam nasadzenia .
Na swoich miejscach zostały tylko róże - ale uporządkowałam je kolorystycznie , wykopałam wszystkie byliny i pozbyłam się większości, i nasadziłam krzewy -berberysy, hortensje , w grupach - trawy, lawendy, rozchodniki, bukszpany .
Pozbyłam się wielu roślin, ale jestem bardzo zadowolona z tego uporządkowania , poza tym krzewy i krzewinki łatwiej się pieli, gracuję pomiędzy nimi i po problemie .
Lawendy - są z siewek z 2010 r, ale tak jak pisałam, we wrześniu 2013 wszystkie były przesadzane .
Wiosną obcinam na krótkiego jeżyka i sobie odrastają .
Na szerokość mają pewnie 50 cm, chociaż niektóre krzaczki dochodzą nawet no 70 cm , uwielbiam lawendę