Fiołkowe Love

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fiołkowe Love

Post »

mycha_paulina,

regał ogromny! ;:oj To się będzie działo!
Na nowe odmiany nawet nie patrzę. Boję się ;:300
Spojrzałam tylko na tę odmianę, która justynie111 się spodobała. Buckeye Sarsparilla - faktycznie cudo ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
rychoo
100p
100p
Od: 24 mar 2014, o 20:47

Post »

Z czego jest ten regał, taki błyszczący? Odradzam plexi na półki. Musiałoby być grube, żeby się nie wyginało a to spore koszty.
pozdrawiam
Ryszard
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

Rychoo szczerze mówiąc nie wiem z czego jest ten regał... Jest metalowy ale konkretnie to nie wiem ;:185
Półki chyba zamówię drewniane u znajomego stolarza :) Dzięki za radę. ;:333

Melasko masz rację, nie patrz! Chociaż ja miałam nie patrzeć na nowości Justynki i nie dałam rady. Wyguglowałam i przepadłam jak zwykle. :wink:

EDIT:

Regał jest metalowy, chromowany.

Poniżej pączusie ;:167

Senk's Big Bells

Obrazek

Irish Flirt
Obrazek

Zakochana jestem po uszy w tej Szczecińskiej magnolii
Obrazek

I Fanta- pani przedszkolanka ;:306

Obrazek
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie mogę jak patrzę na Twoją koteczkę to bym ją zjadła, taka słodka ;:306 Magnolia, łał, nawet mój M ją podziwiał i fiołkowe przedszkole ;:215
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

mycha_paulina,

nie mogę się doczekać Senk's Big Bells! Oby szybko rósł, bo mnie ciekawość zżera :D
Magnolia faktycznie okazała. Wygląda jak z buszu albo dżungli :D
Kotek widzę, że bardzo zadowolony z miejscówki ;:306
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Urocza Fanta, a jaka musi być delikatna wśród takiej ilości zieleni. Pączki niczym u mnie :lol: Magnolia przepiękna, można się rozmarzyć... Chyba mój The Martian ma malutkie pączki ;:138 Dziś dojrzałam.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Całkiem możliwe, że pączkuje. U mnie jeszcze Sea Shell i Sweet Lady Love od Ciebie pączkują.
Co do Fanty, to wlazła mi wczoraj na parapet nadźgany po same granice doniczkami i...utknęła ;:306 musiałam ją ściągac bo się biedna rozejrzała i nie wiedziała jak się ruszyc.
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Śliczna kocinka ;:167 delikatna i mądra, moje urwisy ładowały się na polkę nie patrząc, że coś tam stoi i gonitwy sobie urządzały :twisted:
Przedszkole fantastyczne, uwielbiam takie widoki :D i kwitnienia tuż tuż... ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Imponujące masz przedszkolaki i ślicznego kota :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Zapeszyłam ;:145 Fancisko zrzuciło mi rozmnażanego skrętnika :( Ale tylko jednego, więc tragedii nie ma- ważne, że wśród fiołków ofiar nie było ;:124

Czekanie na rozwinięcie pączków jest strasznie męczące...

Torturuje mnie ten The Martian

Obrazek

Odkryłam dziś pączusie na Emperorze :D

Obrazek

Dziś dokonałam kolejnego oprysku Ortusem 05 SC. Zobaczymy, czy coś się zmieni...
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Ale The Martian ma już duże pąki ;:oj Bardzo fajnie wygląda w tej doniczce. Fanta na pewno się biedna zestresowała, że jej kwiatuchy poleciały... Powiedz mi, gdzie Ty jeszcze zamierzasz hoje upychać? :lol: Mnie na szczęście do nich nie ciągnie. Jak Ci rośnie Pat Tracey? Pamiętam, że taki słaby trochę był, a ewentualnie mam dwie małe sadzonki.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

He he nie wiem ;:124 Najpierw je wzięłam, a potem się zaczęłam zastanawiać, że w zasadzie nie mam gdzie ich trzymać :(

A Pat Tracey jakoś rośnie, dość skupione ma te swoje listki, ale wszystkie fiołki poszły pod oprysk, więc będę je obserwować.

Obrazek

Najgorzej wygląda mój Rebel's Rhubarb Frost, może te opryski mu pomogą...
Obrazek

Słabo to rośnie Purple Passion, chociaż ostatnio widzę, że się trochę ruszył ;:333
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p

Post »

A ja lubię czekać i patrzeć na pączki, uwielbiam te chwile oczekiwania, szczególnie na pierwsze kwitnienie :D Stresik jest za każdym razem :lol:

Paula Ortus zwalcza tylko ruchome stadia rozwojowe przędziorka, jaja pozostają żywe - i wyklują się z nich kolejne wredne przędziory , więc żeby pokonać to paskudztwo musisz pryskać mieszaniną preparatów, do Ortusa dołączyc coś co zwalcza jaja np Nissorun.
Zawsze trzeba patrzeć jakie stadia rozwojowe niszczy preparat i łączyć je odpowiednio, inaczej kuracja nie ma sensu.
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Illonko, tydzień wcześniej pryskałam Magusem, teraz mieszanką tego samego i Ortusa. Nissoruna nie znalazłam w sklepach :(
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p

Post »

To ok, nie doczytałam widocznie. Magus zdaje się zwalcza wszystkie formy, więc jeśli go użyłaś powinno być po sprawie. Powodzenia życzę kochana, wiem jak to jest z tym paskudztwem. Grunt to nie tracić zimnej krwi i sukcesywnie chemią miedzy oczy walić. Będzie dobrze ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”