Róże w ogrodzie 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2014

Post »

Maju szukam 3 róż ;:224
Jedna do 1,5 m w kolorze od różu po krem i biały
I dwóch do 1 m. w podobnych kolorach
Co bys poleciła? Szczególnie zalezy mi na trwałości kwiatów i na zdrowiu
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju ale Ty masz kwitnące krzaczki ;:oj U mnie skromnie,czekam na ponowne kwiaty :uszy
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majko,zdjęcia powalają na kolana ;:180 , że o różach nie wspomnę. Zastanawiam się czy pokazywać u siebie te swoje bidule. Po tym co zobaczyłam w Twoim ogrodzie to zastanawiam się czy może jeszcze być coś piękniejszego niż kwitnąca różanka latem ;:167 I znów będę marzyć o kolejnych ślicznotkach, tylko z miejscem krucho :( Wystarczy popatrzeć na Twoje królewny by pragnienie posiadania chociaż kilku było tak silne, że trzeba je spełnić ;:108 i kupić i posadzić :D i napawać się ich urodą ;:167
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Jesty Majka co za cudeńka
Fotki fantastyczne ;:138
Do kajetu trafiła między innymi Gracefull Palace jest śliczna, jest też niska i pasowałaby mi na obrzeże rabaty.
A czy mogłabyś mi podać, gdzie ja można kupić?
A tak w ogóle to na tą rabatę potrzebuję jeszcze 7 niskich różyczek ;:306
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Majeczko, wstawiłam coś dla ciebie w swoim wątku. Ale zdjęcie nie umywa się do twoich artystycznych dzieł, więc weź poprawkę na to, bo róża jest w realu znacznie piękniejsza.

A swoją drogą jak mam reagować na twoje róże i piękne zdjęcia, jak ty wychodzisz, cykasz i jest cudo. A ja się gimnastykuję, pięknie, pięknie.....wstawiam i ....katastrofa ;:145

Nelson Manfort powiadasz.....no ciekawa, tylko to zwieszanie gówek...piszesz że można jej to darować?

A Cream Abundance godna polecenia?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ilona2715 pisze:Majeczko jak zwykle przepięknie i jak zwykle kusisz, dlatego zaglądam do Ciebie bez kartki i bez długopisu ;:306, bo bez tego raczej nie zapamiętam tych wszystkich dziwnych nazw,
A ja nie wytrzymałam i mam już kartkę i długopis. PIĘKNIE KOLOROWO. Dziękuję że podpisujesz nazwy ;:196 .Dla takich początkujących jak ja to ma wartość edukacyjną. Podpisuj do znudzenia, także na zdjęciach zbiorowych, to się wszyscy tych nazw nauczymy.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Maju masz Mary Ann-czy możesz wkleić jej zdjęcie w różnych fazach kwitnienia(chętnie u mnie w watku,żebym co chwile mogła popatrzeć i zdecydować kupić-czy nie.
Zdjęcia przepiękne aż nie chce się opuszczać ogrodu.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć :wit
mam nową porcję zdjęć z rabaty różanej. :D
Obawiam się, że po obecnych upałach będę musiała ściąć ugotowane kwiaty róż.

Dorotko - Keetee cieszę się, że przypadły Ci do gustu ? ;:196

Gosiu ? Margo ? ale masz wymagania ? hihihi..hihi :;230 a, na poważnie?. a co byś powiedział o Moonstone? podpytaj Justynki, ta róża u niej już kwitnie na całego. Ja mam dopiero pierwsze jej kwiaty? ale już widzę niesamowity wigor tej róży i chęć do budowania pąków.
Wysokość do 1 metra? hm? a odcień różu nie jest Ci obojętny?
Z tych, które mogę polecić, to Princess Alexandra of Kent i James Galway Przy czym JG możesz poprowadzić na krzaczastą, ona będzie miała 1,5 metra. ;:108

Aniu ? Annes poczekamy na drugie kwitnienie ? ;:168 oby tylko burze nam nie poniszczyły pąków.
Wiesz, co! jestem zauroczona kwitami Jamesa Galway?. że ja jej do tej pory nie miałam.
A, mam dzięki Tobie?. a, i Mrs J. Laing jest niesamowity? ta róża ciągle tworzy nowe pąki.
Ciekawa jestem jak duża mi urośnie?. ;:173

Dorotko350 no nie przesadzaj, że masz bidule?. to nie prawda i koniecznie pokazuj.
Jak popatrzyłam na nasadzenia u Ciebie, to ja bym tam jeszcze ich wkopała sporo?. ;:306
Kupiłaś zdechlaczka?.

Ewuniu07 jesteś wspaniała?. zaglądam często do Ciebie w oczekiwaniu kiedy nam zaprezentujesz swoje rabatki i nowe różyczki?.. ;:204
Co do GP kupione tam gdzie Ty kupowałaś Charlesa Darwina ?. od Tomka mam właśnie zdrowe te róże. Co do niskich, to GP dobry wybór? ja połączyłam je z Henriettą Barnett i białą lobelią, która sama siałam?.. :tan Bardzo jestem tym połączeniem zadowolona.

Aprilku?. jaka katastrofa? ;:173 ja się napatrzyłam i podziwiałam do woli, te Twoje piękne nasadzenia w lesie.
Masz podobną rabatkę naprzeciw tarasu?.. wystarczy usiąść i z tego poziomu cyknąć fotki?. :;230
będzie inaczej ?. ;:108
Nelson Manfort?. dla mnie super róża?. .. zajrzyj do Ani Ann , ona świetnie uchwyciła jej zmienność koloru.
Cream Abundance osobiście polecił mi Tomek z F. zapewniając mnie, że będę zadowolona?. muszę mu podziękować?.. wybór jest doskonały. ;:333

Alicjo - a_nie witaj?. ja już zajrzałam do Ciebie? z barku czasu nie zdążyłam jeszcze poczytać?. ale widzę, że masz tam u siebie ślicznie i też kolorowo. :D
Z napisami na zdjęciach ogólnych jest kłopot?. ale te pojedyncze staram się podpisywać. Jeżeli coś bardzo Cię zainteresuje, to przywołaj zdjęcie i pytaj.

Aniu ? An-ka mam aż trzy sadzonki Mary Ann na własnych korzeniach. Jedna już mi kwitła kilkoma kwiatami, teraz kolejne zawiązują pąki. Ponieważ są one u mnie od niedawna, to nie mam zdjęć, o które prosisz.
Wiedzę o którą pytasz na temat Mary Ann ma Alexia, na pewno Ci pomoże podjąć słuszną decyzję. Ja mogę skromnie powiedzieć, że nie oddałabym swoich maluchów. ;:168
Ta róża jest podobna do Chippendale.

Na dobranoc kolejne zakamarki mojej różanej rabatki?. tym razem posiedziałam w dwóch innych miejscach?.. no i cykałam fotki?. :;230

Bardzo spóźnione Chippendale.... a jednak wybarwiły się na słonku :heja
Obrazek

Guernsey po dwóch dniach spiekoty wyglądała tak... jestem ciekawa co zastanę we środę.
Obrazek

Cześć rabaty, tu widać krzaczek Moonstone i jej dwa kwiaty....
Trzeci różowy kwiat ( na lewo ), to George Sand....
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
Napiszę coś..... Wczoraj podjęłam decyzję o wywaleniu parszywek Graceful P. Nie mialam szczęścia do tej odmiany. Gdybym miała miejsce - przesadziłabym. Żałuję bardzo, bo nie lubię takich zmian. Jednak siła wyższa. Będę szukać czegoś na ich miejsce, ale niekoniecznie róż :;230 mialam w tym roku oczopląs z powodu nadmiaru kwiecia :;230
Majeczka, jak się ma twój Moonstone? U mnie jest bosko :uszy
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Justynko właśnie Ewuni pisałm gdzie swoje GP kupiłam i mam zdrowe...
Moje Moonstone na zdjęciu wyżej... jeszcze czekam.... Jak masz zdjęcia swojej, to wstawiaj... Gosia Margo bedzie miała co ogladąć. :;230

Tu lepiej widać dwie opisane powyżej róże. Gerge Sand, to ta na dole po lewej stronie. :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lacre i Marjorie Marshall ;:167
Obrazek

Obrazek

Nelson Manfort i Princess Alexandra of Kent ;:167
Obrazek

Tu do Lacre dołączyła Poesie ;:167
Obrazek

Heathcliff ;:167 ma obłędny kolor :;230
Obrazek

To by było na tyle ;:196 do miłego popisania :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majus cieszę się,ze jestes zadowolona z Jamesa Galwaya,to super róza :D
Lacre jestem zauroczona ;:167
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Kochana,
Gosia je dzisiaj widziała..... w realu ;:333 oczywiście podobało się... :uszy one są naprawdę piękne, całkowicie zastępują chęć posiadania Edena :;230 chociaz jedna i drugą widziałam na żywo i wiem, ze to nie to samo....Ale zdania nie zmienię :;230 no jakoś nie poczułam mięty do kultowej edenki :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania..... a mówiłam, że Lacre to jest to ;:215
Jak ona mi się podoba ;:168 ma same zalety ;:170 ;:167
Opiszę ją jeszcze :D

Justynka..... a to w takim razie... rozumiem, że Gosia już ją planuje posadzić u siebie.
Dobry wybór..... jak cykniesz zdjęcie, to koniecznie wstawiaj :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czemu ja jej jeszcze nie mam?? ;:14
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania myślę, że nadrobisz to na jesieni :;230 Ja się chyba też jeszcze skuszę na jedną ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”