Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Piękne są te dodatki w twoim ogrodzie :wink: uwielbiam je....każdy pasuje do każdego. Ładnie już Ci urosła kobea moja dopiero zaczyna się rozkręcać:)
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne powojniki. Nowości i na mojej liście zakupowej. Poczekam jednak do niedzieli, bo mam w planach odwiedzić ogrodnicze. Jak nie kupię, to zamówię - muszę je mieć koniecznie.
Kobeę miałam w gruncie 2 lata temu. U mnie było odwrotnie - fioletowa szalała z kwiatami a biała nie kwitła wcale. Dlatego też w tym roku mam fioletowe :D
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aniu, śliczne powojniki kupiłaś. Szczególnie podobają mi się Sweet Summer Love i Purple Spider :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu ale masz piękne nowe nabytki. Kaiser mi się bardzo spodobał i trafił na listę chciejstw. Czekam na kwitnienie doktorka u siebie. Parka jaka cudna.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu jak widzę u Ciebie sezon różany również rozpoczęty u mnie w tym roku pierwszy zakwitł Karl Heinz Hanisch ale on rósł w donicy więc gdy go sadziłam do gruntu miał już pączek. Natomiast w gruncie pierwsza zakwitła Rosa Rugosa.Twoja Azalia nazwana Gibraltar to na pewno nie ona, skłoniłabym się do Nabuko ale 100% nie jestem pewna. Ja mam Gibraltar, ale możesz wrzucić w google i porównać.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładny gadżet w postaci klatki z aniołkami. ;:333
A jak tam róże, jest potęp czy brzydka pogoda znowu wszystko przystopowała ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, ja jestem strasznie zapóźniona w odwiedzinach. Bardzo cię przepraszam, że dopiero teraz dotarłam, ale ostatnio przechodze jakąś fazę wyjątkowego lenistwa. No ale teraz obejrzałam u Ciebie hurtem twoje wszystkie nowości. Zazdroszczę pierwszych kwitnień róż i powojników, u mnie to na razie jeszcze przyszłość. Wszędzie tylko pączki i pączki. Jedynie orliki kwitną podobnie jak u ciebie, no i wierne żurawki towarzyszą im na rabatach.
Pozdrawiam się serdecznie :D
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aj te clematisy, przepiękne pnącza w każdej wersji :) Kiedyś chorowałam na odmianę Siebolda, urocza, ale nie na mój klimat. A powiedz jak wygląda u Ciebie sprawa zimowania clematisów na balkonie? Bo ja już dwa ukatrupiłam (specjalnie doniczki drewniane konstruowane z zabezpieczeniem od wewnątrz na zimę itd...).
A sezon różany juz pięknie otwarty u Ciebie ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pogoda za oknem okropna,nici na weekend z działki ;:222 Szkoda,bo jest tak ładnie,coraz więcej kolorków na rabatach.
Wszystko rośnie w zastraszającym tempie...
Nie opryskałam tej wiosny Perennial Blue i jak ją obejrzałam to oniemiałam,po prostu była oblepiona mszycami ;:oj
Takiej inwazji jeszcze nie widziałam...
Przedwczoraj pojechały powojniki na siatkę,jeden posadziłam koło Pastelki,a drugi za iglakami,ciekawe,czy choć trochę zakryją mnie od drogi...

Pepsi lubię dodatki w ogrodzie,powoli dokupuję,najlepiej starocie,by nie kuło nikogo w oczy...

Sabinko to klateczka na balkon,na działkę bym nie kupiła,wiadomo,że strach zostawić tak bez opieki...

Kasiu kobeę sama siałaś? Moja ma już spore pąki,jestem zaskoczona,bo moje zeszłoroczne miały pączki dwumilimetrowe i w ogóle się nie rozwijały.Lilia powinna Ci zakwitnąć w tym roku,spory korzeń mi się odłamał,natomiast Twoja lilijka wydaje mi się,że też jej urosły listeczki.
Z żurawki będziesz zadowolona,pięknie się wybarwia ;:333 Mam Polish Spirit i też u mnie nie rośnie zbyt szybko...

Robercie mam 3 kobee białe i jedną fioletową,wczoraj zauważyłam,że na pozostalych dwóch też są pąki i to spore :tan
Dokarmiam je nawozem,może dlatego tak szybko się rozwijają.

Maju klateczka to ozdoba powieszona na pergoli przy clematisach,w niej siedzą dwa kochające aniołki ;:224

Alexia dzięki za radę,róża się rozwija,ma chyba 3 pączki,nie mogę się doczekać kwiatów Zośki ;:65

Gabi moje donice nie są duże,mają około 40 cm głębokości,ładnie zimują bez okrycia,może dlatego,że z jednej strony mam całkowicie osłonięty balkon.

Ewcia i tak też zrobię,dzięki za radę ;:333

Persymona trzymam kciuki za Twoją kobeę,jak zakwitnie to będzie sukces ;:333

Tulipanka ja liczyłam,że fioletowa da czadu,a biała mnie całkowicie zaskoczyła...które powojniki konkretnie chcesz zamówić?

Aniu no zobaczymy,czy warto było,mam jeszcze kilka na liście np Bałtyk za mną chodzi o Albina Plena ;:333

Madziu najaldniej kwitnie teraz u mnie Inconent Blush i Dr Ruppel,a w kolejce czeka Rhapsody,który jest terminatorem,już 3 rok zimował na balkonie i ma mnóstwo pąków....

Danusiu zaraz sprawdzę azalię,możliwe,że masz rację ;:108

Grażynko róże mkną do przodu jak szalone,LO pędzi,za Thereską Bugnet,a Nevada za nimi.Potem Cartier i Chippendale ...

Wandziu miło,że jesteś,ja też nie nadążam odwiedzać wszystkich ogródeczków...wątki pędzą jak szalone,bo to nasz upragniony maj...a co się będzie działo w czerwcu? ;:224 Żurawki ozdabiają kolorami nasze rabatki,bez nich o tej porze byłoby nudno,tulipany już przekwitły,więc one teraz królują ...

Alana moje dwa powojniki żelazne co roku zimują Dr Ruppel oraz Rhapsody,one były kupione ze szkółki,natomiast dwa marketowe słabizny jedne posadziłam na działce i czekam...może za rok się ruszą,a jak nie to na kompost ;:333

Rh Rasputin zaczyna spektakl

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żurawki i kolorki...

Obrazek

Piaskowiec z roku na rok większy...

Obrazek

LO z orlikiem Blue Barrow

Obrazek

Jaciuaes Cartier w tym roku podwoił swoją wielkość...

Obrazek

Madame Pierre Oger przesadziłam w inne miejsce i będzie miała kwiaty,a chciałam ją wyrzucić tak marnie rosła pod płotem...

Obrazek

Veichenblau w tym roku bujnie zakwitnie...

Obrazek

Nevada kochana rozwija pąki...

Obrazek

LO nie do zdarcia ...

Obrazek

Obrazek

Orlik,który zakupiłam zeszłej wiosny na giełdzie zakwitnął identycznie :uszy

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu-cudowne orliczki ;:167 Nie dziwię Ci się, że skusił Cię na giełdzie. A co masz na tym zdjęciu z beczuszką, takie białe-drobne w kępie?
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Orliki rzeczywiście przepiękne, a rh cudownie kwitną, spektakl tak jak mówisz. ;:224 ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Ania, cudowny masz ogród, a róże Cię kochają, no i o wiele cieplej u Ciebie jak widać, cudnie ;:167
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Andziu to skalnica:)

Robercie czas różaneczników właśnie trwa ;:333

Ivona a ja kocham je ;:167

Orlik wplątał się w sidła Louise Odier

Obrazek

Łubin

Obrazek

Larissa z motylkiem

Obrazek

Azalia

Obrazek

Pelargonie balkonowe w pąkach...

Obrazek

Brzydka pogoda,weekend w domku ,no trudno ;:222
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Oj niejednej osobie ta pogoda psuje weekendowe plany ;:223 Piękne zdjęcia a orliki to moi ulubieńcy,chyba dlatego,że sama mam ich mało ;:108
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Piaskowiec, Aniu, jak dobrze, że go pokazałaś :tan Zapomniałam nazwy roślinki kupionej na targu, teraz już ją znam. Szybko się rozrasta?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”