Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII
No to ja się do komisji nie nadaję.... kompletnie nie znam się na roślinach ogrodowych 

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
No cóż.... człek całe życie się uczy 
Ech... mam nowe fotki a tu nic wkleić nie można... wrrrrrrrr
Wreszcie mam zdjęcia moich tradescantii
Codziennie zaglądam do moich nasionek i marniutko tam. Oj! Marniutko. A wysiałam: powój trójbarwny, słonecznik ozdobny, fasolnik egipski, ketmia południowa, tujałka, len letni czerwony, bazylie, szczypiorek czosnkowy i estragon. No i oczywiście całą kolekcję coleusów.
Wiem, wiem... późno siałam w tym roku ale zupełnie nie miałam do tego głowy. Mój M wylądował w szpitalu ale już jest OK więc i za roślinki się biorę
Mam nadzieję, że jednak coś mi wylezie. Mam jeszcze nasionka dyń ozdobnych ale nie wiem czy teraz to w ogóle warto siać.

Ech... mam nowe fotki a tu nic wkleić nie można... wrrrrrrrr
Wreszcie mam zdjęcia moich tradescantii

Codziennie zaglądam do moich nasionek i marniutko tam. Oj! Marniutko. A wysiałam: powój trójbarwny, słonecznik ozdobny, fasolnik egipski, ketmia południowa, tujałka, len letni czerwony, bazylie, szczypiorek czosnkowy i estragon. No i oczywiście całą kolekcję coleusów.
Wiem, wiem... późno siałam w tym roku ale zupełnie nie miałam do tego głowy. Mój M wylądował w szpitalu ale już jest OK więc i za roślinki się biorę

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Na tym egzaminie przepadnę z kretesem 

No! Wreszcie działa
To zaczynamy!
Może na początek to co mi na balkonie już rośnie

Pierwsze to oregano i tymianek. Będzie co do gara wrzucać
Drugie to pelargonia. Znalazłam w zeszłe lato wiecheć na Rynku i ukorzeniłam. Jak widać już nieśmiało zakwita. Trzecie to moje dzikie pragnienie koloru po szarzyźnie zimy. Przedstawiać nikomu nie trzeba ;) czwarte to jakaś trwasko. Nazwy nie znam ale oko cieszy a przyniesione do domu dla psa, który uwielbia ją obgryzać. No i ostatnie. Pojęcia nie mam co to ale jak zobaczyłam musiałam mieć. Nieco przypomina mak 

Może na początek to co mi na balkonie już rośnie

Pierwsze to oregano i tymianek. Będzie co do gara wrzucać

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też się nie mogłam oprzeć ich urokowi i dlatego są
Stanowczo nie powinnam zaglądać do ogrodniczych ;)
Pamiętacie tego zdechlaczka?
No to teraz wygląda tak:

Do tego obdarowani znajomi i jeszcze z 4-5 pieńków siedzi w wodzie.

Pamiętacie tego zdechlaczka?

No to teraz wygląda tak:

Do tego obdarowani znajomi i jeszcze z 4-5 pieńków siedzi w wodzie.
Taaaa... na razie to maluchy ale co będzie jak urosną?:? Jeśli chcesz to mogę Ci podesłać pieniek 

No to nieco nowości.

hoja, difenbachia, chyba jakiś filodendron ale pewna nie jestem. Może ktoś wie?
I maleńkie reo.

hoja, difenbachia, chyba jakiś filodendron ale pewna nie jestem. Może ktoś wie?

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O! To ciekawe
Zobaczymy co z niego wyrośnie
Kari, nie wiesz przypadkiem jak się nazywa?
I pokażę trzykrotkę od Ciebie

Jak widzisz przyjęły się tylko zielone pędy. Ale już widać na listkach jakieś kolorowe paseczki
Mam nadzieję, że w słonku się wybarwi.

I pokażę trzykrotkę od Ciebie

Jak widzisz przyjęły się tylko zielone pędy. Ale już widać na listkach jakieś kolorowe paseczki