Ogródek u Edzi
Re: Ogródek u Edzi
Aaaaa, tulipany na wierzchu!
Idę zrobić obchód w poszukiwaniu swoich ;-)
Ależ masz piękny porządek... ja jeszcze nie mogę pokazywać bieżących zdjęć ;-)
Spokojnego popołudnia!
Idę zrobić obchód w poszukiwaniu swoich ;-)
Ależ masz piękny porządek... ja jeszcze nie mogę pokazywać bieżących zdjęć ;-)
Spokojnego popołudnia!
A ja przyjrzałam się dokładnie i też już wiem gdzie zamieszkujesz
przyznam się, że wiele razy zapuszczałam się wzrokowo w twoje progi
widzę ,że prace ogrodowe rozpoczęłaś
u mnie tulipanki też na wierzchu
na razie kwitnie niezmordowany ciemiernik ,ale ten już tak ma 

Ula, u mnie pochmurno i padało. Dzień nieogrodowy.
Poczułaś wiosnę kochana, to i goręcej się zrobiło na ciele
.
Zdróweczka!
Pauli, ta rabata podoba mi szczególnie zimą. Wszystko wtedy ładnie się przebarwia: sosny Winer Gold - na żółto, pędy dereni - na czerwono, a bażyna - na miedziano.
Madzia, kiedyś też je myliłam
. Kwiat liliowca faktycznie potrafi przetrwać tylko dobę, ale jeśli kępa jest już kilkuletnia to widok jest oszałamiający. Niektóre nawet podobno delikatnie pachną.
Agunia, niektóre kły tulipanów mają 7-8 cm. Oby mróz ich nie ściął.
Z tym porządkiem to nie przesadzajmy. Pokazałam najczystszą z rabat, reszty się nie odważę. Liści do wyzbierania jest całe mnóstwo. A muszę to zrobić skrupulatnie, bo niektóre rośliny chorowały w poprzednim sezonie. Braki kory bardzo kłują mnie w oczy.
Trawnik woła o pomstę do nieba!
Spokojnego popołudnia, zabiegana dziewczyno
Gosiaczek, i wydało się
.
Prace zaczęły się i zakończyły we wtorek. Wczoraj nie miałam czasu, dziś pogoda nie pozwoliła. A końca sprzątania nie widać. Oby mróz nie zaszkodził naszym tulipankom.
Pozdrawiam
Poczułaś wiosnę kochana, to i goręcej się zrobiło na ciele

Zdróweczka!
Pauli, ta rabata podoba mi szczególnie zimą. Wszystko wtedy ładnie się przebarwia: sosny Winer Gold - na żółto, pędy dereni - na czerwono, a bażyna - na miedziano.
Madzia, kiedyś też je myliłam

Agunia, niektóre kły tulipanów mają 7-8 cm. Oby mróz ich nie ściął.
Z tym porządkiem to nie przesadzajmy. Pokazałam najczystszą z rabat, reszty się nie odważę. Liści do wyzbierania jest całe mnóstwo. A muszę to zrobić skrupulatnie, bo niektóre rośliny chorowały w poprzednim sezonie. Braki kory bardzo kłują mnie w oczy.
Trawnik woła o pomstę do nieba!
Spokojnego popołudnia, zabiegana dziewczyno

Gosiaczek, i wydało się

Prace zaczęły się i zakończyły we wtorek. Wczoraj nie miałam czasu, dziś pogoda nie pozwoliła. A końca sprzątania nie widać. Oby mróz nie zaszkodził naszym tulipankom.
Pozdrawiam

Małgoś kochana, wystarczy że torturuję swoje oczy. Podejrzewam, że po stopnieniu śniegu wszyscy mamy podobny bałagan, ale...
"Próbuj, próbuj, wszystko z czasem nabiera mocy urzędowej i zadziała , jak za PRL-u, jeszcze tylko poczekam na "załączniki" potrzebne do rozpatrzenia podania".
Pozdrawiam cieplutko
.
"Próbuj, próbuj, wszystko z czasem nabiera mocy urzędowej i zadziała , jak za PRL-u, jeszcze tylko poczekam na "załączniki" potrzebne do rozpatrzenia podania".

Pozdrawiam cieplutko

Małgoś, właśnie odebrałam córkę z dyskoteki. Od tych bitów wszystko się we mnie telepie i już nic nie pamiętam 

- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rozumiem Cię doskonale, czasami niestety też muszę się poddać tej torturze "bitowania" 

Małgoś
Małgoś, zapomniałam o światłach i dymie
. Zdecydowanie wolę brzęczenie trzmieli...

- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To cudnie ta rabatka wyglądaEda_S pisze:Pauli, ta rabata podoba mi szczególnie zimą. Wszystko wtedy ładnie się przebarwia: sosny Winer Gold - na żółto, pędy dereni - na czerwono, a bażyna - na miedziano.

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pogoda nieogrodowa, całe szczęście, bo dziś też późno wróciłam. Ogród straszy. Czekam weekendu 

Paulii, dzięki
.
Ewa, nie wiem jak Ty, ale ja podczas swojego niewielkiego stażu ogródkowego nie przypominam sobie, żebym tak wcześnie cokolwiek robiła w ogrodzie. Na razie we wtorek zaczęłam i na wtorku skończyłam
. Damy radę
.

Ewa, nie wiem jak Ty, ale ja podczas swojego niewielkiego stażu ogródkowego nie przypominam sobie, żebym tak wcześnie cokolwiek robiła w ogrodzie. Na razie we wtorek zaczęłam i na wtorku skończyłam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Tak wcześnie to jeszcze nie myślałam o wiośnie
Pamiętam wczesne przycinanie pierwszych krzewów w lutym, ale była wtedy zapowiedź powrotu śniegu i mrozu, teraz takiej nie widzę. Może być przedwiośnie, bo dawno nie było.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko lilie po wykopaniu sadzi się od razu..... one nie powinny być przesuszane jak tulipany, bo to dla nich jest szkodliwe.... Oczywiście można je przechować przez jakiś czas, ale trzeba dbać żeby nie zostały przesuszone....Eda_S pisze: Jak postępuje się z liliami podczas przesadzania? Czy wykopane cebule muszą poleżeć przed ponownym posadzeniem tak jak tulipany?
Ewa, jestem jak najbardziej za zagoszczeniem przedwiośnia w naszych ogrodach
.
Agusiu, dziękuję za odpowiedź
. Zastanawiam się nad przesadzeniem kilku lilii, które wydają mi się za wysokie do pozostałego towarzystwa na rabacie.

Agusiu, dziękuję za odpowiedź