Mgliste dzień dobry
Za oknem mlecznie i ponuro, ale zaraz zmykam zakładać dekoracje to nabiorę rozpędu
A po południu spotkanie z kochanymi, forumowymi dziewuszkami
Julek, ja palę min. dawkę, a czasem schodzę na zero. Polecam zredukować, szkoda zdrowia
Czytałam o planowanych rehabilitacjach, obyś szybko wróciła do formy bidulo...
Majeczko, Ewa, Grażynko, będziemy porównywać w sezonie

Moja Reine rośnie na słońcu...zobaczymy jak sobie poradzi.
Agness, pęcherznice tnę dość radykalnie, wiosną też będę cięte, choć to będzie kosztem kwiatów. Purpurowe są ciekawe, ale te zielone jakoś mnie nie zachwycają...choć to oczywiście zależy od kompozycji i skutecznie dobranego towarzystwa. U mnie jest nijako...i myślę, jak to zmienić.
Lulka, Sea Foam nie mam, więc ciężko mi coś o niej powiedzieć, ale sam pomysł na różane klomby, super! Białych typowo okrywowych nie mam, ale przy ścieżce na na klombie mam Aspirin Rose i Fairy, jak pamiętasz i te polecam niezmiennie.
Moje pęcherznice rosną przy samej siatce, nie mam iglaków w tle, a szkoda, bo zimą są luki w parawanach. Jeżeli planujesz typowy żywopłot to dobrze jest powtórzyć sekwencje krzewów, nie wprowadzając zbyt wielu odmian na małej przestrzeni. Na pewno projektant podsunie Ci jakieś fajne pomysły. Ja bym postawiły na cisy zamiast tuj, a z liściaków np. graby i zrezygnowałabym z pęcherznic bo zajmują dużo miejsca, a szkoda go u Ciebie. Ale podobać musi się przede wszystkim Tobie, więc nie sugeruj się zbytnio opiniami innych - posłuchaj serducha i..projektanta ;-)
Bozuniu, przykro mi, że nie dotrzesz, ale serdecznie pozdrawiam i liczę, że następnym razem się uda!