Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Aha :lol: ale nazwa bardzo ciekawa ;:306
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ale ładnie nazwałaś onętka. ;:108 Marysiu a drugie zdjęcie , jak nazywa się ta śliczność?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Natalko :lol:
Joasiu ta druga piękność to moja stara miłość Queen Elisabeth :lol:
Onętek tą swoją bielą wzrok przyciąga :wink:
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Być może wyhodowałaś onętka arktycznego ,który będzie kwitł do grudnia,takie by sie przydały. :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu nielegalnie zajrzałam w linka, którego wstawiłaś dla Michała. Fajna historia i świetnie zilustrowana. Ja również należę do kobiet budujących, a raczej..wykańczających, tylko w dużo mniejszej skali. Mój domeczek na działce był w stanie zupełnie surowym( ściany z pustaków i dach pod papą, okna i drzwi w szopie u przyjaciół) - kiedy zły los sprawił, że zostałam sama. Czasami ogarnia mnie zdumnienie - jak ja sobie z tym wszystkim poradziłam...
Wzruszył mnie Ostatni Mohikanin...Moje już dawno padły ofiarą przymrozków( jeśli można tak nazwać mróz -6 stopni) Nikt się nie ostał....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam w słoneczną środę, Marysiu!
Chłodno dziś było nad ranem, tylko +3st, ale zapowiada się uroczy dzień. Grunt, że jest bezwietrznie, bo nie nadążam z grabieniem ;-)
Niektóre różyczki pięknie się zachowują, u mnie jeszcze parę ma chęć rozwinąć pączki. Zobaczymy czy im się uda ;-)
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko mimo swojej delikatnej konstrukcji uchował się, rok temu miałam takiego pomidorka, cóż są egzemplarze nie do zdarcia :;230 Miło Cię gościć :wit
Marysiu całkiem legalnie mogłaś zajrzeć, a ja Twoją historię czytałam dość dawno temu ale pamiętam. Masz fantastyczną ostoję tylko powrót do codzienności trochę smutny, ale na wiosnę .... znowu! Ja właśnie mając działkę w okolicy byłam niezadowolona, że wieczorem do K. muszę ruszać i to mnie zmotywowało do poszukiwań czegoś w czym dałoby się zamieszkać, bo mieszkanie w K. było dla już za "ciasne" . Nie mając większej gotówki musiało tak się stać jak się stało, ale niczego nie żałuję i jest mi tu dobrze. Teraz jeszcze pociągnęłam córkę w te okolice i kupili dom w sąsiedniej gminie :lol:
Witaj Agnieszko no tak jak słoneczko to chłodniej - u mnie cieplej, ale za to mgła zasnęła widoki. Zastanawiam się czy po śniadaniu nie skoczyć do pobliskiego lasu :lol: Moje też pączkami straszą a co z tego będzie to zobaczymy ;:224

Pięknego dnia życzę!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, czy Twoja Fresia długo kwitnie? Ma po kilka kwiatów na jednym pędzie? Usiłuje zidentyfikować te moją żółtą nn, którą pewnie widziałaś wśród ostatnich zdjęć u mnie w miejskim wątku. Lekko rozwinięty pąk Twojej bardzo przypomina to, co mam u siebie.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach to życie, nikogo nie oszczędza.Marysiu czy Queen Elisabeth dobrze znosi mrozy?
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

:wit super roze pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu wstaw różę do wątku identyfikacyjnego i na pewno dziewczyny potwierdzą (lub nie) u mnie do pracy lata temu przywieźli kilka róż i wtedy kupiłam ją i Chopina i nazwami więc raczej jest to Fresia. Kwitnie co jakiś czas z przerwami i jest po kilka na pędzie nie raz pokazywałam, a to ona w sierpniu
Obrazek

i na początku października

Obrazek
niestety w stosunku do innych róż kwiaty nie długo się utrzymują, a szczególnie w upalne lato :(

Joasiu to jest moja terminatorka, już nie raz o niej pisałam bo jest to róża, którą dostałam ok. 15 lat temu w ramach reklamacji u Strl tzn nie przyjął się jakiś krzew czy coś i napisałam, a oni zaprosili do sklepu (jeszcze wtedy był w K.) i dali krzew oraz całą masę roślin z gołym korzeniem, które im zostały. Do czerwca róża była z gołym korzeniem i się przyjęła. Przesadzana (to mój trzeci ogród) rozmnażana kilka razy, jest żyje, kwitnie cieszy oczy. To jest róża żywopłotowa więc rośnie wysoka, ale jak zakwitnie dziesiątkami bukiecików to oczy się radują. Jeżeli nie okryta to przemarzną w mroźne zimy pędy, ale po przycięciu odbijają wszystkie i kwitną ze zdwojoną energią. Na wiosnę służę patykami :lol:

-- 15 paź 2013, o 09:58 --

Magdo u Ciebie już też się pojawiły więc będzie pewnie i więcej - pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu bardzo proszę o patyczki ;:196 bo jest naprawdę ładna i ten kwiat taki inny jak teraz w żywopłotowych.Pewnie jeszcze kilka razy będę na nią patrzeć dzisiaj. ;:306
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Fresia oraz Queen Elizabeth są piękne :)
U mnie tez jeszcze królują i cudownie kwitną :)
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Bardzo ładna ta Fresia :D
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Marysiu ;:196 fresia jest piękna ten żółty kolorek. A ta nazwa onętka haahaaa ja bym pomyślała że tak się faktycznie nazywa ;:306 . Kochana co do antybiotyku biorę do końca ;:108 a objawy dzisiaj minęły jest dobrze :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”