Moje Epi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Epi

Post »

Nie wiem co się stało, zagubiłam informacje o nowych postach u Ciebie. Czytam - epidemia!... napięcie rośnie..przędziorki??... nie pajączek :) I się cieszę, że ominęłam, od razu znam zakończenie ;:306
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też doczłapałam na koniec tego horroru ;:306

Witaj :wit Masz piękne epi ;:138
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04

Post »

No miałam stracha...ale kwiatki czyściutkie (pomijając ziemiórki :wink: ). Nie mam czasu na fotki, ale pochwalę się - aktualnie mam 5 hoi (tzn. chyba 5, bo jednej nie jestem pewna czy to hoja Retusa czy ta inna roślinka, której nazwy nie pamiętam, ale też jest na "R" ;:306 ). Przybyła mi H. Lacunosa i Meliflua :) Ukorzeniają się - Compacta i Retusa (?), a pierwszą była Carnosa Tricolor od Pati :)
Tak więc "hojoba" postępuje :wink: Mojemu mężowi wcale się nie podobają - zobaczymy co powie jak zobaczy pierwsze pachnące baldaszki :)
Wdzięczna będę za wszystkie dobre rady hojomaniaczek z doświadczeniem - bo dopiero uczę się tych roślinek :)

Edit: uuups...listę w podpisie muszę zaktualizować ;:306
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uuuu... Infekcja sie szerzy! ;:306 Mysle, ze w kwestii ukorzeniania przynajmniej, to hoje sa latwiutkie. Nie wiem co dalej, bo dalej nie doszlam. ;:224
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

No, listę w podpisie masz pokaźną :wink: niedługo nie starczy Ci znaków ;:306
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Kochana hojozja to taka sympatyczna choroba :;230 :;230 Jak tylko znajdziesz czas wklej fotki interesują mnie te Twoje hojki....z mojej listy chciejstw nic nie ubyło lecz przybyło.Na wiosnę będzie się chyba działo :)
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p
Od: 26 sie 2013, o 10:31

Post »

O mamo!, sporo masz już tych hojek. Hojoza szybko postępuje ;:215
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 Też tricolor od Patki zgarnęłam ;:183

Ja znalazłam to, na początek daje pojęcie

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=29977
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Fraszka - znaków już zabrakło :wink: ;:306
crazydaisy, olgierdyna, deissy - tak, dałam się tej chorobie....ciekawe jak daleko się zagalopuję - trochę jest tych odmian :wink:
Lacunosa i Meliflua są podobno łatwe w wychowaniu - takie dla poczatkujących :wink:
Brendii dzięki za podrzucenie linka, przez wyszukiwarkę FO ciężko cokolwiek znaleźć :)
Dobranoc wszystkim ;:19
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lacunoske potwierdzam,szybka w ukorzenianiu i ładnie się w nowe listki ubiera a tą Meliflue muszę wygoglować sobie :)
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

deissy Lacunose i Meliflue mam już ukorzenione - noo całkiem, całkiem dorosłe są to już panienki :lol: Pokażę jak kupię ładne osłonki, bo mają brzydkie doniczki :| No i jakieś podpórki muszę wymyślić - Lacunose chciałabym puścić do góry (nie wiem czy ona to lubi?)...oj, muszę trochę poczytać.. ;:132 :) No i nie wiem jak z tym przestawianiem - serio buntują się, jak się je przenosi? Bo u mnie jeszcze miejsca docelowego dla nich nie znalazłam. Podobno też nie lubią towarzystwa - a u mnie na razie wszystkie stoją razem :roll:

Heh, tytuł mojego wątku teraz ma się nijak do tego co w nim jest :wink:

Podpis zmieniony - wszystko się zmieściło, musiałam usunąć "pozdrawiam" z ludzikiem ;:174
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co u mnie stoją wszystkie razem na parapecie i chyba im się podoba bo szaleją z listkami :) Co do zaplatania czytałam ze niektóre potrafią się buntować jak mają zaplataną do dołu łodyżkę....ale nie wiem bo moje na razie mają do góry jak będą miały iść do dołu wtedy zobaczymy ")
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

To nie możesz kupować więcej kwiatków - nie zmieszczą się w opisie, a niewymienienie ich byłoby niesprawiedliwe ;:306
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Fraszka - mój mąż nie lubi gerenium i wężownicy - więc może znikną i zrobi się miejsce :wink: Mnie one też szczególnie nie zachwycają - wzięłam je "na spróbę". Geranium ma być na balkon, żeby ładnie pachniało :lol:
Czytałam o Geranium, że wyhodowano różne zapachy - np. truskawki, pomarańczy, a nawet coli! :lol:
Moje jest o klasycznym zapachu - czyli taka cytrynka :)
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

O zapachu coli muszę poszukać :) a ta sansewieria (wężownica) to jaka? Bo jakbyś się pozbywała, to wiesz... ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”