Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Całkiem sporo tych różyczek u Ciebie.
Posiedziałam przy skalniaczku, powąchałam róże i biegnę dalej odrabiać zaległości. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Aguś ja już zaczęłam zmiany w ogrodzie, mam nadzieje, że wiosną odczuję tego same plusy. Zaczynam robić Twoim wzorcem, kepami, co się da kępami.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ślicznie dziękuję za odpowiedź ;:196 - no , właśnie ...mam wszelkie cebulowe , liliowce , dzwonki , róże , naparstnice , klematisy , jeżówki , orliki ...etc...a nie mam na tej głównej rabacie - ( to jest ogród po prawej stronie wjazdu na posesję , gdzie rośnie magnolia ) żadnego tła , ani jednego przedstawiciela iglaków . Przecież mam w drugim ogrodzie tuje , świerczek gniazdowy , płożący jałowiec , jałowiec pospolity ..etc...Muszę zaznaczyć w tym miejscu Agusiu , że to jest rabata od wschodu , gdzie słońce operuje od rana , a potem od południa- tak , że jest tam istna patelnia ;:oj .
Piękne masz te różyce , a ta ze zwieszoną główką , to ...Abraham Darby ?
I jeszcze jedno - jak uchwycić czerwień na fotkach , by wiernie odzwierciedlała fotografowaną roślinę ?
Czy operując / zmieniając kompresję ?
Pozdrawiam cieplutko w słoneczną sobotę ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Pięknie kwitną! Widzę, że jedna szykuje festiwal, choć cała jeszcze w pąkach!

Ta żółta ma śliczny kształt. Nie mam pojęcia co to, ale podoba mi się strasznie! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu to Chippendale , ja też ją uwielbiam :D Mam w tym roku marny krzaczek, nieźle oberwała poprzedniej zimy, ale ładnie się rozrosła i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pokaże na co ją stać :D

Martusiu różyczki mogłyby kwitnąć obficiej, ale i tak jest nieźle. Kilka dopadła niestety czarna plamistość :?

Grażynko różyczki cieszą swoimi kwiatuszkami, coraz ładniej rozkwitają :D

Ula cieszę się, że mój ogródek podsunął Ci pomysł na zmiany ;:167 Będę wypatrywała efektów :D

Jagódko i u mnie większość ogródka na patelni...... roślinkom na szczęście to nie przeszkadza, świetnie sobie radzą, jedynie w największe upały smażą się róże.... no i floksy w tym roku :roll: .... ale teraz, gdy się troszkę ochłodziło są świetne...
Ta ze zwieszoną główką to William Morris..... piękna, ale drażni mnie to zwieszanie kwiatów.... pędy są takie wiotkie.... mam nadzieję, ze w kolejnych latach wzmocnią się....
Co do fotek to nie potrafię Ci podpowiedzieć.... jestem kompletnym laikiem i wszystko robię na wyczucie.... ;:131
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:196

Miłeczko różyczka to Arthur Bell.... bardzo ją lubię.... pachnie najpiękniej ze wszystkich róż jakie znam ;:167
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś he, he wszystkich napadło zmieniać w ogródkach i mnie też co prawda nie bardzo to mi się udaje
ale może coś tam nowego wyjdzie...brak mi artystycznego spojrzenia właśnie takiego jaki Ty masz... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu udaje Ci się, udaje...... każdy ogródek jest inny, każdy jedyny w swoim rodzaju i każdy piękny :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jeśli chodzi o te różyczki dla miłej odmiany, to zaczęłaś New Dawn? Bo ja dalej nie wiem, czy ją lubię ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tak, na pierwszych fotkach jest New Dawn...... ja ją lubię.... nawet bardzo :wink: :lol: Kwitnie całe lato i to naprawdę obficie.... mam ją posadzoną przy pergoli, w kąciku, gdzie dół tej różyczki schowany jest za stołem i ławką, a odkryta tylko górna połowa z kaskadami pięknych delikatnych kwiatów pnących się po kratownicy...... tak, że może śmiecić do woli i tego nie widać 8-) :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja w sumie też schowana, bo śmieci pod derenia, a zaraz obok rosną hortensję w tym potężna Great star. Nawet wczoraj myślałam, że spóźniony dereń zakwitł, a to była New Dawn :;230 Może się jeszcze rozhula...
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, zaskoczyłaś mnie liczbą hortensji, bo 17 na taki niewielki ogród to naprawdę dużo :shock: .
E... pewnie doliczyłaś ogrodowe, one trochę mniejsze .......
Bukietowe potrafią zająć sporo miejsca, z każdym rokiem coraz więcej,
wiosną to tylko kilka patyków wystających z ziemi, ale teraz to już cała ściana kwiecia.
Czy znasz h. bukietową (poza Kyushu), która nie przebarwia się na różowo?
Jeśli chodzi o liście na trawniku, to zauważyłam, że są lata, gdy brzoza zaczyna sypać nimi już w lipcu.
Mam trzy brzozy nieodmianowe posadzone razem i każda w innym terminie wypuszcza liście wiosną i gubi je jesienią.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam niewiele mniej (15) :D A powierzchnię ogrodu podobną...
Z przebarwiających się na różowo, myślałam, że najpiękniejsza jest Vanille Fraise, ale teraz mam także Diamant Rouge i jest jeszcze ładniejsza ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na pewno ruszy Twoja różyczka.... w przyszłym roku pokryje się masą kwiecia :D
Aniu na Diamant Rouge muszę zwrócić uwagę..... nie znam jej.... Vanilka faktycznie przebarwia sie na przepiękny kolor i ma świetne kwiatostany, tylko troszkę nie odpowiada mi w niej pokrój krzaczka..... jest taka....,,rozpierzona,, wolę hortensje, które rosną w taki uporządkowany sposób.... tak strzeliście.....

Elu witaj ;:196
Liczbę hortensji podałam wszystkich jakie rosną w moim ogródku i bukietowych i ogrodowych :D Bukietowych jest 12 a ogrodówek 5 :D Ale cały czas kombinuję, gdzie to by jeszcze wcisnąć ze 2 bukietówki....uwielbiam je :roll: :lol: Co do nieprzebarwiających się hortensji to nie pomogę, moje wszystkie przebarwiają się..... ostatnio gdzieś czytałam o odmianie, która pozostaje biała, ale nie pamiętam nazwy.... jeśli znów trafię , to zapiszę :D
U mnie w ogródku drzewka to tylko owocowe....chociaż marzy mi klonik :roll: ale miejsca brak...niestety :cry:

Zapraszam na niedzielny spacerek :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko ;:196 mnie się podoba hortensja Pinki Winki , Vanilla Fresh też muszę sobie kupić choć nie wiem gdzie posadzę.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga dobrze że nie pokazałaś spustoszenia po naszej wizycie.
Bardzo dziękujemy za możliwość przebywania w Twoim ogrodzie, za rozmowy i za słodkości.Za roślinki nie dziękujemy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”