Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Kasiu ...no kuś dalej , kuś - tymi różycami ...kiedy moje takie urosną ;:224 ?
Poidełko ...ach cudowne ... myślę , że nie tylko ptaszki , ale i róże skorzystają w upalne lato ...powietrze będzie z lekka wilgotne wokół nich .
Te latarenki chodzą za mną od tamtego roku ...nigdzie w takiej formie , kształcie nie mogę znaleźć ...ale kupiłam śliczne - solarne wiszące - na balkon .
Powiedz , proszę na fotce z lawendą - dedykowaną Danusi - są róże w szpalerze ...możesz napisać ...zaczynając od tyłu - jak się zwą ?
Ten obraz różany jest w rzeczy samej wizytówką Twego ogrodu ...Różano- Lawendowa Damo ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiek, dziękuję za porcję powojników :lol: są w pełnej krasie! Czuję się usatysfakcjonowana ;:173 Mam pytanko jak Beautiful Bridge znosi u Ciebie słońce? Podobno woli cień i zaciszne miejsce. Właśnie posadziłam go u siebie ;:138 tak jak kazali :lol: Ale nie wiem czy mu nie jest za ciemno ;:131
Poidełko super :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, B. Bride rośnie u mnie w umiarkowanym słonku, od północy. Wcześniej była w cieniu, od wschodu i słabo kwitła, więc dostała więcej światła i raczej jej to służy.
Jagódko, dziękuję za przemiłe komplementy ;:180 Na rabacie, o którą pytasz jest ok. 30 róż, ale na zdjęciu widać od lewej - Alabaster, Eden, Aphrodite, Louis Odier, Boule de Neige, Soeur Emmanuelle, Pastella, Rosarium Uetersen, Fairy Dance, Grafin Bettina Bernadotte i Charles Austin ;:173
Monia, dziękuję ;:196 Cieszę się, że nowa ozdoba ogrodu Wam się podoba ;:138

Obrazek

Obrazek

Anina, dziękuję! Ďakujeme Vám za Vašu návštevu a milé slová, vráť sa čoskoro!

Obrazek

Dobrosiu, bardzo dziękuję za przemiły wpis ;:196 Dla Ciebie, mam w podziękowaniu bukiet Edena ;:180

Obrazek

Ewa, ten clemek nazywa się Hania, Hanna Viticella to inna odmiana, też ją mam - zaczyna kwitnienie ;-)) Cieszę się, że popadało, roślinki pewnie zadowolone ;:333 Mam dla Ciebie różę :D Idealna na zimną Warmię, a przy tym ma przecudny kwiat ;:170 Jest u mnie od miesiąca, ale już ją uwielbiam i zamierzam wyprowadzić z niej łuk nad tarasem ;:65

Obrazek

Małgosiu, obiecałam Ci stokrotkę hiszpańską, proszę bardzo ;:196 Wzeszło mi tylko kilka siewek i wsadziłam po 3 maleństwa do doniczek z lobelią. Teraz rozrosły się i wyglądają cudnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elu, dziękuję ;:196 Dla Ciebie, cudnie kwitnąca Aspirynka:

Obrazek

Asieńko, jesteś kochana ;:196 Podziękowanie za odwiedziny i serdeczności wyrażę tak...

Obrazek

Obrazek

Marysiu, ;:196 Dla Ciebie taka rabatka:

Obrazek

Aniu Sweety, dziękuję! Twoim rabatkom nic nie brakuje :uszy
Wiem, że lubisz elfiki, więc mam dla Ciebie kwiatowego duszka, Edenkę i Pomponelki ;:196

ObrazekObrazek

Obrazek

Danusiu, na dobranoc i dobre sny ;:19

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A czy wiesz, że mamy takiego samego kwiatowego duszka? U mnie stoi przy ścieżce i duma, kto to wszystko opieli (i ma rację, mając za właścicielkę pedantkę) :;230 Dziś mało trupem nie padłam, widząc, że na opielonej parę dni temu rabacie pojawił się znowu szczawik :evil: Czy w ogóle da się go wytępić???
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Kasiu, trafiłaś z tym Edenem dla mnie :D Jest to różyczka, którą planuję kupić w następną sobotę. Na zdjęciach prezentuje się przepięknie i już od kilku dni chodzi mi po głowie. Dziękuję ;:196 Oby mi tylko rosła jak Tobie
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Long John Silver i Stefania - the best ;:138 ;:138 ;:138
Kasia, mój John też ma pąki, dzisiaj je odkryłam ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jestem zachwycona Stephani. Bardzo się cieszę, że mam go u siebie.
A Ty co o nim myslisz?
Prosze zatrzymaj te widoki do sierpnia ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ależ piękna zanurzam się w niej skoro moja :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, mam nadzieję, że kiedyś nie odwiedzisz ;:131
Małgosiu, w czerwcu ogród jest chyba najpiękniejszy...Słyszałam w jednym z angielskich programów ogrodniczych, wypowiedź głównego ogrodnika w Wisley, który powiedział: "Nie sztuką jest mieć piękny ogród w czerwcu, ale sprawić by równie pięknie wyglądał w sierpniu"..Coś w tym jest ;:131 Mam nadzieję, że sierpniowa odsłona Cię nie rozczaruje... :roll:
Stephanie to dla mnie jedną z najmilszych niespodzianek tegorocznych nasadzeń - to maleństwo jest obsypane kwiatami i po deszczach wciąż wyglądają wspaniale! Cudo nie róża, będę sadzić je na poszerzonej rabacie jesienią ;:65
Ewcia, super wieści! U mnie John ma jeszcze kilka pączków, już nie mogę się doczekać kolejnych kwiatów!
Dobrodosiu, wspaniale, że zaprosiłaś do siebie Edena, to jedna z najpiekniejszych róż, w mojej trójce róż wszechczasów ;:215
Sweety, mamy podobne gusta ;-)) Elfik jest fajny, główki kwiatowe tez już powędrowały na rabaty, ale na razie wyglądają jak głowy nabite na dzidy :;230 Poczekam aż busz się zagęści 8-) Z plewieniem u mnie to samo....dlatego dosadzam byliny gdzie się da, bo jak one zajmą miejsce to chwasty się nie zmieszczą :lol: Aaa, miałam Ci powiedzieć, jeden z moich agapantów wypuścił pączek ;:oj Może jeszcze nie jest dla nich za późno i odczaruje pozostałe 9 sztuk ;-)) Poza tym, heliotrop z siewu kwitnie..

Obrazek

....i lobelia też :-)

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kasiu miło mi bardzo ;:180 A różyczka cudna ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu byłoby miło ale nie obiecuję ! obowiązki codzienne (zwierzątka) brak umiejętności kierowania samochodem ;:306 - widzisz ile przeciwności, ale nadzieję należy mieć :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ha! Mam tę różę :D Posadziłam Long John Silver wiosną, ale jakoś jej nie idzie :( Cały czas pozostaje jeden krótki pędzik i nie widzę żadnych zmian :( Pocieszam się, że róża pewnie rozwija korzenie, ale nie zauważy jej w tej chwili nikt, jeśli nie wskażę, gdzie jest. Znów się pocieszam, że Paul Neyron wyglądała podobnie, jeśli nie gorzej, a teraz ma trzy pędy zakończone kwiatami. Jednak widok LJS jest na razie przygnębiający. Po wyjęciu z kompostownika (tam zadołowałam :roll:) wyglądała lepiej-miała trzy grube, zielone pędy. Dobrze, że żyje, daje mi to nadzieję na kwiaty.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiula, piękne poidełko, ale u Ciebie w ogrodzie wygląda zjawiskowo! ;:180 Wygląd rabat komplementowałam już wielokrotnie, ale to nie zmienia faktu, że z przyjemnością to powtórzę- masz prześliczny i jedyny w swoim rodzaju ogród różany. Katalogowy. Serio. Jesteś mistrzynią kompozycji różanych. Nie widziałam tak bardzo konsekwentnie skomponowanego ogrodu różanego u nikogo.
I na dodatek ta Twoja różanka jest centralnie w moim guście, jeśli chodzi o dobór gatunków i kolorów :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasia ?. będziesz poszerzać rabatki ?. skąd ja to znam?. :;230 gdzie kupiłaś Stefkę ? marzy mi się piękny krzaczek, mój jak na razie mikrusi.
Masz Jong John Silver ?.. ;:oj kwiat śliczny on chyba ma lekkie zabarwienie różowo-lawendowe ?
Mam prośbę jak to będzie możliwe zrób mu sesję zdjęciową. Myślę o nim, a mam mało informacji o tej róży.
Czy ona powtarza kwitnienie? Moja rosłaby w lekkim cieniu ze słońcem na górnych partiach krzewu.
Jestem zauroczona rabatkami i różami, jak one pięknie Ci kwitną. ;:180
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry!
Jak ja nie lubię poniedzialków... ;:219 Strasznie ciężko mi się wstawało....a do weekendu długie 5 dni... No nic, przynajmniej słońce świeci :D

Majka, Long John Silver jest śnieżno-biały, jak alabaster. Kwiat a gęsto utkany i bardzo trwały. Kwitnie w bukiecikach, jak pokaże kolejne kwiaty to zrobię foty :uszy Mam go od 5-6 tyg., wiec młodziak. Kwitnie tylko raz, na zeszłorocznych pędach, ale ponoć nie przemarza. Zobaczymy ;:65 Stefkę kupiłam we Frankfurcie, w drodze z lotniska, w marcu. Odchorowała akilmatyzację, ale już puszcza nowe pędy, wiec coś z niej będzie ;:333
Madziula, dziękuję za przemiły wpis ;:180 Twoja artystyczna dusza jest mi bardzo bliska, gusta też mamy podobne ;:196 Jest wiele cudownych różanego na Forum, ale bardzo dziękuję za takie sympatyczne wyróżnienie... ;:131
Ewa, mam nadzieję, ze LJS się rozpędzi, trzymam kciuki ;:333
Marysiu, zapraszam i mam nadzieję, ze jednak kiedyś się uda :wit
Elu, proszę bardzo :D

Edit:
Zostawiam Wam moją jedyną jak dotąd trawkę, ostnicę, kupioną wiosną..chyba się powoli przekonuję do połączenia ich z różami ;:170

Obrazek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”