Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Bardzo mi się podoba to, czego dokonaliście w ciągu tych 6 lat :D Ale przyznam, że taka metamorfoza nie jest mi obca, tylko u mnie zamiast pustyni piaskowej, była kamienista :;230 i niestety nie było takich ładnych dużych głazów. Taczki wypełnione dachówkami itp. przypominają moje jak sadziłam róże w okolicy bramki. Na kolanach wyciągałam po trochu piach, cement, kliniec itp. A ile ziemi nawiozłam.
Podobają mi się Twoje buczki, a przede wszystkim róże. Dodałabym tylko trochę wypełniaczy typu dzwonki, lawenda czy szałwia. A Twoja różyczka to nie Double Delight? By ja jednak rozpoznać musiałabyś zamieścić zdjęcia kwiaty w każdej razie, zbliżenie liści i podać wymiary, a przynajmniej wysokość. Jest zresztą wątek do identyfikacji róż :D

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teresko, dziękuję Ci za te miłe słowa. Moje rabaty nie są profesjonalne, niestety :( Sama je dłubię i oczywiście z reguły wygląda to tak: podoba nam się jakaś roślinka i kilka innych dla których później szukamy miejsca w ogrodzie :D A jak już miejsca nie ma to się robi rabatę, no bo te wybrane rośliny muszą być! :D Byłam dzisiaj u Ciebie, nie wiem jak to się stało że zaniedbałam Twój wątek!

Pauli, dziękuję Ci bardzo i zapraszam do odwiedzania moich zmagań z ogródkiem :D

Aniu, dziękuję Ci za informację a propos róż. Poszukam tego wątku dotyczącego identyfikacji :D Nie wiedziałam, że jest.
No ja też na kolanach kopałam dołki pod róże i wyciągałam z nich różności :D Korcie mnie to co mówisz, posadzenie bylin z różami. Kupiłam już nawet kilka bylinek, na razie się rozrastają ale już w tym roku powinny zakwitnąć. Tylko, że te bylinki to mogę sadzić tylko na rabatach gdzie nie mam tkaniny antychwastowej, a takich posiadam aż dwie :D Reszta rabatek to rabaty leniucha ;:333 Tkanina i posypka z kory lub kamieni :D
Idę do Ciebie :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dosiu ślicznie kwitną Ci różyczki .Niedawna kąpiel wcale im nie zaszkodziła .Jeżeli chodzi o biało czerwoną różę ,to może być Osiria ,ale żeby to wiedzieć na pewno ,to musisz sama porównać ;:196
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dosiu, teraz się spędza tyle czasu w rabatach, że na forum często już brak czasu ;:108
Ja ostatnio cały czas myślę gdzie by tu jakąś nową rabatkę zrobić ;:224 przecież jest jeszcze tyle pięknych kwiatów które chciałabym mieć ;:108 U ciebie sprawa jest trochę prostsza niż u mnie, masz jeszcze duuużo miejsca na nowe rabaty ;:108
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Teresko, rozumiem Cię. Ja mam identycznie. Jest jeszcze tyle roślinek które chciałabym mieć. Też juz kombinuję następne rabaty ale najpierw muszę posadzić te 10 roślinek, co stoi na moim tarasie :tan jak na razie to nie mam na nie dobrego pomysłu ale roślinki usiałam mieć ;:138

Ewo, jesteś niesamowita. To jest ta róża!!! Wiedziałam, że jeżeli ktoś ma tą różę zidentyfikować to tylko Ty!!! Jak zawsze, chylę czoła przed Tobą ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Dosiu, jaka masz piekną różana alejkę ;:oj a piwonia śliczna .
Miłej niedzieli ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Dzięki Reniu! Wzajemnie! Tobie również życzę miłej niedzieli!
Wczoraj zrobiłam kolejną różaną rabatkę ;:138
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Oj! Dziewczyno! Jak ja lubię oglądać takie obrazki ;:138 Boskie!!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Eluni Kochana, oglądaj jak najczęściej. Ja lubię jak ktoś do mnie zagląda :wit
U Ciebie też wszystko ładnie kwitnie. Nawet lilie już u Ciebie wybuchły! U mnie jeszcze długo dla lilii. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Dorotko ;:oj ;:oj jak pięknie u ciebie .Róże to mistrzostwo świata ja mam tylko kilka różyczek. ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Gosiu, dziękuję za odwiedziny. Różyczki to była moja pierwsza miłość i mam nadzieję, że mi serca nie złamią :wink: Zapraszam częściej do odwiedzania moich włości :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Dosiu :) w Niedzelny wieczór Kolejna rabatka z różyczkami też będzie piękna jak ta którą już masz :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piękny różany pokaz ;:167
Masz cudownie zadbany ogród...tak jak lubię ;:173
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Pauli, Danuś - dziękuję. Staram się aby kolejna rabatka różana była ładna, kolorowa a jednocześnie elegancka :D Myślę, że już za dwa dni będzie całkowicie gotowa i będę mogła pokazać jej zdjęcia. Takie komplementy dodają mi sił do pracy. Jeszcze raz dziękuję ;:196
Zobaczcie co wczoraj robiliśmy w ogrodzie :D Było miodobranie ;:333
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dosiu przez chwilę poczułam zapach miodu .My też przelewaliśmy go w takie same słoiki ,część sprzedawaliśmy ,a reszta szła dla rodziny .Piękne to były czasy .Niestety teraz już nie mamy pszczół ,ale nie wykluczone ,że może ze trzy ule jeszcze będą ;:173 ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”