Ogródek AGNESS
- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aj jak pięknie u Ciebie!!! ile to czasu trzeba, żeby u mnie to wszystko tak się rozrosło. Wpisuję się, żeby wąteczek mi nie uciekł. Pozdrawiam.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Leżanka dębowa? Brzmi ciekawie
Super kwitną goździki od Ciebie
Posłonka też żałuję, tym bardziej, że przyjął się po posadzeniu. Ale jednak nie dał rady i winę zwalam na wilgoć. Drugi, którego dostałem, wyglądał znacznie gorzej ale dostał miejsce na skalniaku i rośnie.

Super kwitną goździki od Ciebie

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, a przyszły te skrzynie z all? Skleroze mam i tyle. Ciekawi mnie leżanka? Czy to coś specjalnego
? W sensie wizualnym of kors 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu leżanka do ogródka. Moja już stara i chciałam ją odnowić, ale stolarz stwierdził, ze to się nie opłaca, bo wszystko trzeba byłoby czyścić do żywego drewna , kóre już nie jest w najlepszym stanie. Więc zapadła decyzja o zrobieniu nowej
A skrzynie będą różnej wielkości, bo mam kilka miejsc, gdzie trzeba zrobić na wymiar. Ale na taras będą długości około 90 cm a szrokości ok 35-40 cm.
Jolu mam nadzieję, że w czwartek będą
.... chociaż już dziś słyszałam przebąkiwanie, że dopiero w przyszłą środę.....ale mam nadzieję, ze do tego nie dojdzie....
Aguś cieszę się, ze jesteś
Ilonko na początku było zamówionych 10 skrzyń,....... ale przecież nie mogłam się doczkać na zrobienie i 2 zamówiłam przez internet. Te już obsadzone. Zobaczymy jak długo będę czekała na te kolejne 8
Pan który mi je robi, jest naprawdę bardzo zdolny, pięknie robi i niedrogo, ale naprawdę jest potwornie niesłowny.....
W skrzyniach będą rosły w przewadze wszelkie balkonowce....... begonie, pelargonie ,plectranthus, koleuski, Million Bells, niecierpki. I dodatkowo wieloletnia trawka i być może żurawki.... wielką ochotę też mam na kocimiętkę, żeby oidstraszała komary a i pięknie wygląda pomiędzy roślinkami o dużych kwiatach
Ale obawiam się o niszczenie kompozycji przez kociaste....
Madziu dziękuję za kciuki
Mam nadzieję, że Pan stolarz się ogarnie i zrobi względnie szybko.....
U mnie ostatnio codziennie pada...... pomiędzy opadami jest piękna słoneczna pogoda, tak, że jest ok
Aga witaj
Dziękuję za miłe słowa
Roślinki tak szybko się rozrastają, ze aż trudno to ogarnąć i błyskawicznie robi się busz

Jacku moje posłonki już zostały usunięte
zrobiły się tak ogromne, ze pozasłaniały mnóstwo roślinek na skalniaku...... naprawdę nie przesadzę jeśli powiem, że największy miał rozpiętość około 80 cm..... a sądzę, ze nawet około 1m..... był olbrzymi....
Szkoda mi go bardzo, ale u mnie skalniak niewielki, a uwielbiam różne skalne maluszki i szkoda mi ich bardzo było.... musiałam z czegoś zrezygnować.... padło na posłonka....
Madziu skrzynie z alle.... przyszły i już są obsadzone roślinkami. Jestem bardzo zadowolona, naprawdę fajnie wyglądają na tle ściany pokrytej matą wiklinową
Roślinki jeszcze nie kwitną, ale już mi się podoba
Posadziłam w nich begonie, koleuski i trawki
Co do leżanki, to taka normalna ..... sama nie wiem jak ją opisać
ma mieć regulowane 7stopniowo oparcie od pionowej pozycji do poziomej, podłokietniki i część ostatnia ma być też regulowana, albo w poziomie albo można będzie ją opuszczać. Ma być taka sama jak ta moja stara, bo byłam z niej bardzo zadowolona...

A skrzynie będą różnej wielkości, bo mam kilka miejsc, gdzie trzeba zrobić na wymiar. Ale na taras będą długości około 90 cm a szrokości ok 35-40 cm.
Jolu mam nadzieję, że w czwartek będą

Aguś cieszę się, ze jesteś

Ilonko na początku było zamówionych 10 skrzyń,....... ale przecież nie mogłam się doczkać na zrobienie i 2 zamówiłam przez internet. Te już obsadzone. Zobaczymy jak długo będę czekała na te kolejne 8

W skrzyniach będą rosły w przewadze wszelkie balkonowce....... begonie, pelargonie ,plectranthus, koleuski, Million Bells, niecierpki. I dodatkowo wieloletnia trawka i być może żurawki.... wielką ochotę też mam na kocimiętkę, żeby oidstraszała komary a i pięknie wygląda pomiędzy roślinkami o dużych kwiatach

Madziu dziękuję za kciuki

U mnie ostatnio codziennie pada...... pomiędzy opadami jest piękna słoneczna pogoda, tak, że jest ok

Aga witaj

Jacku moje posłonki już zostały usunięte

Szkoda mi go bardzo, ale u mnie skalniak niewielki, a uwielbiam różne skalne maluszki i szkoda mi ich bardzo było.... musiałam z czegoś zrezygnować.... padło na posłonka....
Madziu skrzynie z alle.... przyszły i już są obsadzone roślinkami. Jestem bardzo zadowolona, naprawdę fajnie wyglądają na tle ściany pokrytej matą wiklinową

Co do leżanki, to taka normalna ..... sama nie wiem jak ją opisać

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Oj trzymasz nas w oczekiwaniu, trzymasz ...
Dobrze, że już jutro czwartek to i zdjęcia może będą, bo z opisu wszystko wygląda bajecznie. Dużo
, bo u mnie i ciepełko i słonko od samego rana 

Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też tylko oczyma wyobraźni tworzę obrazy w swej głowie, i jak to u Agnieszki- wszystko mi się podoba 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obejrzałam piękne soczyste widoki.
A skrzynie to wspaniały pomysł, no i bardzo wygodnei się w nich iuprawia, bo nie trzeba się schylać
A skrzynie to wspaniały pomysł, no i bardzo wygodnei się w nich iuprawia, bo nie trzeba się schylać

- AGNESS
Justynko, Mariolu już mam internet
tak, że zaraz pokażę fotki
U mnie też dziś pierwszy dzień bez deszczu..... w sumie cały czas jest słonecznie, bardzo ciepło i pięknie, ale każdego dnia padało..... aż do dziś..... dziś suchutko . Właśnie eM kosi trawkę
Wandziu skrzynie marzyły mi się już od dawna. Zależało mi, żeby na tarasie, dookoła domu i w kąciku wypoczynkowym przy pergoli zastąpić skrzyniami donice plastikowe....Może wreszcie mi się to uda
Ze sporym zakłopotaniem pokazuję rabatkę po przeróbce
..... jeszcze nie wygląda tak jak powinna, roślinki podzielone i przesadzane, więc oklapnięte i bez wigoru. Muszą się rozrosnąć..... i jeszcze bez kory, więc brak wykończenia, które na pewno doda urody
. Wszystkie roślinki, poza 2 wielkimi hostami , różyczkami i 1 liliowcem są nowo posadzone . Widoczny pusty placek czeka na lobelię, to miejsce po tulipankach Tarda

Wandziu skrzynie marzyły mi się już od dawna. Zależało mi, żeby na tarasie, dookoła domu i w kąciku wypoczynkowym przy pergoli zastąpić skrzyniami donice plastikowe....Może wreszcie mi się to uda

Ze sporym zakłopotaniem pokazuję rabatkę po przeróbce

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Aga, bywam u ciebie często, ale ciągły niedoczas nie zawsze pozwala mi na zostawienie śladu. Ale tym razem nie mogę sie powstrzymać - żylistek, jaśmin, krzewuszka (reszta oczywiście też) są imponujące
. Jestem bardzo ciekawa leżanki 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I bardzo ładnie wygląda rabatka po przemeblowaniu, a kora na pewno jeszcze doda urody 

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
No i jeszcze w środę doczekałam się zdjęć
Rabatka niczego sobie, wiadomo roślinki muszą dojść do siebie, zapowiada się imponująco, a kora na pewno to wszystko ładnie wypełni.
A korę kupujesz ilościowo, na m2 czy we workach?

A korę kupujesz ilościowo, na m2 czy we workach?
Pozdrawiam - Justyna
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Aguś
miło spędziłam czas w Twoim ogródku, nacieszyłam oczy uroczymi kompozycjami 

- AGNESS
Iwonko bardzo się cieszę , że zaglądasz do mnie
Bardzo lubię kwitnące krzewy, chętnie posadziłabym jeszcze więcej, ale niestety nie mam na nie miejsca, już musiałam się pozbyć jednego żylistka, bo porosły olbrzymy i chyba 2 różne pęcherznice będą musiały się pożegnać z moim ogródkiem..... na razie jeszcze się opieram....ale chyba nadejdzie ta chwila.....
Iwonko 0042 witaj
Cieszę się, że rabatka zyskała Twoją aprobatę. Niestety jeszcze trochę to potrwa zanim nabierze ona ładnego wyglądu. Roślinki nabiorą wigoru po dzieleniu i przesadzaniu i zagęszczą się. I ściółka z kory nie jest bez znaczenia.... ale pomalutku i mam nadzieję rabatka zacznie zdobić
Justynko chwilę to potrwa zanim roślinki nabiorą sił po dzieleniu i przesadzaniu i zaczną ładnie wyglądać. Jeszcze muszę kupić lobelię i posadzić w pusty placek po Tarda...... no i kora..... Niestety tartak w którym kupowałam zlikwidowano i teraz muszę kupować w workach..... są jeszcze 2 tartaki w sąsiedniej miejscowości, muszę się tam wybrać i dopytać. Może sprzedają taniej niż w sklepie.....
Halinko witaj kochana, dziękuję, że zajrzałaś
Na dobranoc kilka różanych widoków

Iwonko 0042 witaj

Justynko chwilę to potrwa zanim roślinki nabiorą sił po dzieleniu i przesadzaniu i zaczną ładnie wyglądać. Jeszcze muszę kupić lobelię i posadzić w pusty placek po Tarda...... no i kora..... Niestety tartak w którym kupowałam zlikwidowano i teraz muszę kupować w workach..... są jeszcze 2 tartaki w sąsiedniej miejscowości, muszę się tam wybrać i dopytać. Może sprzedają taniej niż w sklepie.....
Halinko witaj kochana, dziękuję, że zajrzałaś

Na dobranoc kilka różanych widoków

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No cudne, kiedy ja swoich kwitnień doczekam, mam sporo róż jeszcze na starym ogrodzie i te będą kwitły, w nowym już parę posadzonych, ale te chyba nie zakwitną, młode są 

Aguś, jak wspaniale rozkwitły Ci róże, ile kwiatów, pąków, jaka intensywność barw! Jestem zachwycona, szczególnie tym burgundem na drugiej fotce.... czy to Astrid GvH?
Dobrego dnia
Dobrego dnia