Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aj jak pięknie u Ciebie!!! ile to czasu trzeba, żeby u mnie to wszystko tak się rozrosło. Wpisuję się, żeby wąteczek mi nie uciekł. Pozdrawiam.
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Leżanka dębowa? Brzmi ciekawie ;:65
Super kwitną goździki od Ciebie 8-) Posłonka też żałuję, tym bardziej, że przyjął się po posadzeniu. Ale jednak nie dał rady i winę zwalam na wilgoć. Drugi, którego dostałem, wyglądał znacznie gorzej ale dostał miejsce na skalniaku i rośnie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, a przyszły te skrzynie z all? Skleroze mam i tyle. Ciekawi mnie leżanka? Czy to coś specjalnego ;:109 ? W sensie wizualnym of kors :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu leżanka do ogródka. Moja już stara i chciałam ją odnowić, ale stolarz stwierdził, ze to się nie opłaca, bo wszystko trzeba byłoby czyścić do żywego drewna , kóre już nie jest w najlepszym stanie. Więc zapadła decyzja o zrobieniu nowej :D
A skrzynie będą różnej wielkości, bo mam kilka miejsc, gdzie trzeba zrobić na wymiar. Ale na taras będą długości około 90 cm a szrokości ok 35-40 cm.

Jolu mam nadzieję, że w czwartek będą :roll: .... chociaż już dziś słyszałam przebąkiwanie, że dopiero w przyszłą środę.....ale mam nadzieję, ze do tego nie dojdzie.... :evil:

Aguś cieszę się, ze jesteś ;:196

Ilonko na początku było zamówionych 10 skrzyń,....... ale przecież nie mogłam się doczkać na zrobienie i 2 zamówiłam przez internet. Te już obsadzone. Zobaczymy jak długo będę czekała na te kolejne 8 :roll: Pan który mi je robi, jest naprawdę bardzo zdolny, pięknie robi i niedrogo, ale naprawdę jest potwornie niesłowny.....
W skrzyniach będą rosły w przewadze wszelkie balkonowce....... begonie, pelargonie ,plectranthus, koleuski, Million Bells, niecierpki. I dodatkowo wieloletnia trawka i być może żurawki.... wielką ochotę też mam na kocimiętkę, żeby oidstraszała komary a i pięknie wygląda pomiędzy roślinkami o dużych kwiatach :D Ale obawiam się o niszczenie kompozycji przez kociaste....

Madziu dziękuję za kciuki ;:196 Mam nadzieję, że Pan stolarz się ogarnie i zrobi względnie szybko.....
U mnie ostatnio codziennie pada...... pomiędzy opadami jest piękna słoneczna pogoda, tak, że jest ok :D

Aga witaj :wit Dziękuję za miłe słowa :D Roślinki tak szybko się rozrastają, ze aż trudno to ogarnąć i błyskawicznie robi się busz 8-) :lol:

Jacku moje posłonki już zostały usunięte :oops: zrobiły się tak ogromne, ze pozasłaniały mnóstwo roślinek na skalniaku...... naprawdę nie przesadzę jeśli powiem, że największy miał rozpiętość około 80 cm..... a sądzę, ze nawet około 1m..... był olbrzymi....
Szkoda mi go bardzo, ale u mnie skalniak niewielki, a uwielbiam różne skalne maluszki i szkoda mi ich bardzo było.... musiałam z czegoś zrezygnować.... padło na posłonka....

Madziu skrzynie z alle.... przyszły i już są obsadzone roślinkami. Jestem bardzo zadowolona, naprawdę fajnie wyglądają na tle ściany pokrytej matą wiklinową :D Roślinki jeszcze nie kwitną, ale już mi się podoba :D Posadziłam w nich begonie, koleuski i trawki :D
Co do leżanki, to taka normalna ..... sama nie wiem jak ją opisać :lol: ma mieć regulowane 7stopniowo oparcie od pionowej pozycji do poziomej, podłokietniki i część ostatnia ma być też regulowana, albo w poziomie albo można będzie ją opuszczać. Ma być taka sama jak ta moja stara, bo byłam z niej bardzo zadowolona...
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Oj trzymasz nas w oczekiwaniu, trzymasz ... ;:oj Dobrze, że już jutro czwartek to i zdjęcia może będą, bo z opisu wszystko wygląda bajecznie. Dużo ;:3 , bo u mnie i ciepełko i słonko od samego rana ;:196
Pozdrawiam - Justyna
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ja też tylko oczyma wyobraźni tworzę obrazy w swej głowie, i jak to u Agnieszki- wszystko mi się podoba :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam piękne soczyste widoki.
A skrzynie to wspaniały pomysł, no i bardzo wygodnei się w nich iuprawia, bo nie trzeba się schylać :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, Mariolu już mam internet :tan tak, że zaraz pokażę fotki :D U mnie też dziś pierwszy dzień bez deszczu..... w sumie cały czas jest słonecznie, bardzo ciepło i pięknie, ale każdego dnia padało..... aż do dziś..... dziś suchutko . Właśnie eM kosi trawkę :D

Wandziu skrzynie marzyły mi się już od dawna. Zależało mi, żeby na tarasie, dookoła domu i w kąciku wypoczynkowym przy pergoli zastąpić skrzyniami donice plastikowe....Może wreszcie mi się to uda :D

Ze sporym zakłopotaniem pokazuję rabatkę po przeróbce :oops: ..... jeszcze nie wygląda tak jak powinna, roślinki podzielone i przesadzane, więc oklapnięte i bez wigoru. Muszą się rozrosnąć..... i jeszcze bez kory, więc brak wykończenia, które na pewno doda urody :lol: . Wszystkie roślinki, poza 2 wielkimi hostami , różyczkami i 1 liliowcem są nowo posadzone . Widoczny pusty placek czeka na lobelię, to miejsce po tulipankach Tarda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Aga, bywam u ciebie często, ale ciągły niedoczas nie zawsze pozwala mi na zostawienie śladu. Ale tym razem nie mogę sie powstrzymać - żylistek, jaśmin, krzewuszka (reszta oczywiście też) są imponujące ;:108 . Jestem bardzo ciekawa leżanki ;:65
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I bardzo ładnie wygląda rabatka po przemeblowaniu, a kora na pewno jeszcze doda urody ;:138
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

No i jeszcze w środę doczekałam się zdjęć :) Rabatka niczego sobie, wiadomo roślinki muszą dojść do siebie, zapowiada się imponująco, a kora na pewno to wszystko ładnie wypełni.
A korę kupujesz ilościowo, na m2 czy we workach?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 miło spędziłam czas w Twoim ogródku, nacieszyłam oczy uroczymi kompozycjami :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko bardzo się cieszę , że zaglądasz do mnie ;:196 Bardzo lubię kwitnące krzewy, chętnie posadziłabym jeszcze więcej, ale niestety nie mam na nie miejsca, już musiałam się pozbyć jednego żylistka, bo porosły olbrzymy i chyba 2 różne pęcherznice będą musiały się pożegnać z moim ogródkiem..... na razie jeszcze się opieram....ale chyba nadejdzie ta chwila.....

Iwonko 0042 witaj :wit Cieszę się, że rabatka zyskała Twoją aprobatę. Niestety jeszcze trochę to potrwa zanim nabierze ona ładnego wyglądu. Roślinki nabiorą wigoru po dzieleniu i przesadzaniu i zagęszczą się. I ściółka z kory nie jest bez znaczenia.... ale pomalutku i mam nadzieję rabatka zacznie zdobić :D

Justynko chwilę to potrwa zanim roślinki nabiorą sił po dzieleniu i przesadzaniu i zaczną ładnie wyglądać. Jeszcze muszę kupić lobelię i posadzić w pusty placek po Tarda...... no i kora..... Niestety tartak w którym kupowałam zlikwidowano i teraz muszę kupować w workach..... są jeszcze 2 tartaki w sąsiedniej miejscowości, muszę się tam wybrać i dopytać. Może sprzedają taniej niż w sklepie.....

Halinko witaj kochana, dziękuję, że zajrzałaś ;:196

Na dobranoc kilka różanych widoków :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No cudne, kiedy ja swoich kwitnień doczekam, mam sporo róż jeszcze na starym ogrodzie i te będą kwitły, w nowym już parę posadzonych, ale te chyba nie zakwitną, młode są :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, jak wspaniale rozkwitły Ci róże, ile kwiatów, pąków, jaka intensywność barw! Jestem zachwycona, szczególnie tym burgundem na drugiej fotce.... czy to Astrid GvH?
Dobrego dnia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”