Ogród Biedronki 641 2013r.
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Tak jak u Ciebie i tak jak mówi Grażynka-ksiądz to lepiej robi 

Pozdrawiam-Iwona
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko-byna dzięki za wizytę, malinki to moje ulubione owoce.
IWONA1311 witam nowego gościa. Dziękuję za miłe słowa i wizytę.
Nachyłka o którego pytasz zakupiłam w 20011 roku na allegro pod taka nazwą . I też mam go opisanego i w notatkach i na tabliczce. W zeszłym roku był ładniejszy i więcej miał kwiatów,ale teń rok jest wyjątkowy. Pózna wiosna,w maju , czerwcu dużo padało a od 2 mięsięcy nie było u mnie deszczu. Mam skałę a nie ziemię.
Jeśli doszło do pomyłki to tylko ze strony sprzedającego mi nachyłka. Zapewne nie pierwszy i ostatni raz.
IWONA1311 witam nowego gościa. Dziękuję za miłe słowa i wizytę.
Nachyłka o którego pytasz zakupiłam w 20011 roku na allegro pod taka nazwą . I też mam go opisanego i w notatkach i na tabliczce. W zeszłym roku był ładniejszy i więcej miał kwiatów,ale teń rok jest wyjątkowy. Pózna wiosna,w maju , czerwcu dużo padało a od 2 mięsięcy nie było u mnie deszczu. Mam skałę a nie ziemię.
Jeśli doszło do pomyłki to tylko ze strony sprzedającego mi nachyłka. Zapewne nie pierwszy i ostatni raz.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Właśnie nastawiłam malinówkę, ale owoce kupiłam
Twoje wyglądają mniamuśnie
Alu niesamowite masz jeżówki. To niesamowite ile jest pięknych odmian.
Ja mam tylko różową i białą. Takie popularne odmiany. Żeby chociaż biała była taka puchata, jak Twoja

Alu niesamowite masz jeżówki. To niesamowite ile jest pięknych odmian.
Ja mam tylko różową i białą. Takie popularne odmiany. Żeby chociaż biała była taka puchata, jak Twoja

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Alu , i co dalej nie padał deszcz?
Bądź dobrej myśli na pewno wkrótce popada. Chciałam Cię jeszcze pomęczyć w sprawie anemonów. Czy to te bulwy mam moczyć. Zdjęcie zamieściłam na swoim wątku, żeby nie zaśmiecać Twojego. Jak będziesz miała chwilkę , to zobacz, proszę.

- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Odpowiem za Alę chyba się nie obrazi
tak jak już pisała moczyc w letniej wodzie,wystarczy przez noc ale jak ktoś chce może i 24 godz,efekt taki sam

Pozdrawiam-Iwona
- Wroblica
- 200p
- Od: 10 lis 2009, o 14:31

Ja też jestem na etapie malin...pachnie nimi cały dom. Próbuję w tym roku mieszać aronię z maliną w postaci soków.
- Biedronka641
Witam wieczorową porą . Już jestem, po 12 godz pracy,ale odpowiem.
Niestety u mnie deszcz nie popadał. Ponoć w Rzeszowie była nawałnica z dużymi stratami i 2 osoby ranne.
W tej sytuacji nie wiem co lepsze.
heliofitko- Iwonko w imieniu moich jeżówek składam podziękowanie. Są to moje ulubienice i co roku będzie ich przybywać. Też przymierzam się do zrobienia nalewki z malin.
byna-Grażynko bulwocebulki anemonów śmiało namocz w ciepłej wodzie . Może być i 12 godz a może być
24.
trillum 30 a- Iwonko dzięki za odpowiedz. U Ciebie też nie padało. Dokąd tak będzie.? Chciałam coś zmienić, przesadzić, ale nie da się.
Wroblico- Elu ja w tym roku soków nie robię, mam z zeszłego roku. Aronii nie posiadam, ale słyszałam, że jest lepsza na przetwory, gdy zbiera się po pierwszym przymrozku.
Niestety u mnie deszcz nie popadał. Ponoć w Rzeszowie była nawałnica z dużymi stratami i 2 osoby ranne.
W tej sytuacji nie wiem co lepsze.
heliofitko- Iwonko w imieniu moich jeżówek składam podziękowanie. Są to moje ulubienice i co roku będzie ich przybywać. Też przymierzam się do zrobienia nalewki z malin.
byna-Grażynko bulwocebulki anemonów śmiało namocz w ciepłej wodzie . Może być i 12 godz a może być
24.
trillum 30 a- Iwonko dzięki za odpowiedz. U Ciebie też nie padało. Dokąd tak będzie.? Chciałam coś zmienić, przesadzić, ale nie da się.
Wroblico- Elu ja w tym roku soków nie robię, mam z zeszłego roku. Aronii nie posiadam, ale słyszałam, że jest lepsza na przetwory, gdy zbiera się po pierwszym przymrozku.
- Biedronka641
Parę fotek wczorajszych. Już nie wiele kwitnie. Kolejna krokosmia zaczyna kwitnąć i w kolorze żołtym.

Zaczyna kwitnąć kobea. Pierwsza zakwitła w kolorze białym. Cieszę sie bo sama je wysiłam i tak długo pielęgnowałam.

Kwitną mi cynie amerykańskie. Są niskie ,ale ciekawe.

Na dziś tyle pora spać. Dobranoc.

Zaczyna kwitnąć kobea. Pierwsza zakwitła w kolorze białym. Cieszę sie bo sama je wysiłam i tak długo pielęgnowałam.

Kwitną mi cynie amerykańskie. Są niskie ,ale ciekawe.

Na dziś tyle pora spać. Dobranoc.
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Alu ,piękna Kobea ... Lubię tę roślinkę tylko denerwuje mnie w tej ta późna pora kwitnienia...
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu coś ostatnio zakochałam się w krokoskomii, gdzie nie zajrzę tam pięknie kwitnie
Czy trzeba ją wykopać na zimę?

Czy trzeba ją wykopać na zimę?
- Biedronka641
Małgosiu- slotys lubię kobeę .To fakt ,że pózno kwitnie ,ale do przymrozków robi ładną ścianę zieleni na kratach.
Aniu- anym krokosmię na zimę wykopuję i przechowuję w nieogrzewanym pomieszczeniu.
Kiedyś miałam krokosmię bylinę, która została na zimę w ogrodzie a po 2 latach już zanikła.
Aniu- anym krokosmię na zimę wykopuję i przechowuję w nieogrzewanym pomieszczeniu.
Kiedyś miałam krokosmię bylinę, która została na zimę w ogrodzie a po 2 latach już zanikła.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kobea wychodowana samemu , duża satysfakcja , brawo Aniu jest śliczna 

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne jeżówki
.Kupiłam w tym roku jedną ...i chyba na tym nie poprzestanę
.W prawdzie dopiero wypuszcza pąka,ale już się cieszę na nią
Cudne masz też liliowce

Cudne masz też liliowce

- Biedronka641
Grażynko- gracha masz rację coś co wyhodujesz sama bardziej cieszy. Jestem Alą ,ale nic nie szkodzi ,że zwracasz się do mnie Aniu.
jola1313 witam Cię i dziękuję za pochwały moich jeżówek i liliowców. To są moje ulubione kwiatuchy i kolekcja ich mi też się powiększy.
Parę wczorajszych fotek zrobionych wieczorkiem

Miłego popołudnia .
jola1313 witam Cię i dziękuję za pochwały moich jeżówek i liliowców. To są moje ulubione kwiatuchy i kolekcja ich mi też się powiększy.
Parę wczorajszych fotek zrobionych wieczorkiem

Miłego popołudnia .
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Musze kupić nasiona kleome.Cudne są.Jakoś nigdy ich nie miałam u siebie
A krokosmie miałam kilka lat,ale nigdy mi nie kwitły
.Nie wiem,co robiłam z nimi nie tak

A krokosmie miałam kilka lat,ale nigdy mi nie kwitły