Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Magdaleno witaj u mnie :) Mam nadzieję że jednak mojej się właśnie tak zdarzy :)
cd fotorelacji
Zakupiłam tydzień temu lampki i powiem wam że nocą wyglądają fantastycznie. Bardzo fajnie oświetlają brzeg stawu. Podobno z drugiej strony wygląda rewelacyjnie. Ale sama jeszcze tego nie widziałam. Jak wezmę ze sobą lustrzankę to postaram się nocą uwiecznić :)
Fotka jak jeszcze tujeczki były zarośnięte. Obecnie porządek jest już zrobiony :)
Obrazek
Jak na roczną trawę to chyba nie jest tak źle :) No ale gdzie nie gdzie prześwity jeszcze są. Zwłaszcza je widać po koszeniu. Ale myślę że z roku na rok powinno być coraz lepiej. Dosiewkę zrobiłam ale jeszcze efektów nie widać :)
Obrazek

-- 13 maja 2013, o 14:40 --

No a na koniec fotorelacji z tego tygodnia.... przedstawiam wam rabatę w całości :)
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Magdziu dzięki za fotorelację :) Wszystko pomału budzi się z dłuugiego zimowego snu , świetną masz tam przestrzeń , a studzienka przy "blaszaku" cudna, brat ma fach w ręku ;:215
A co do wierzby Hakuro to listki na łodydze obrywaj one osłabiają roślinę , przycina się ją w lutym i sierpniu (górę :) ) wtedy ładnie sie rozkrzewia i gęstnieje. ja swoja przyciełam dopiero w kwietniu bo liznęłam :wink: troche wiedzy na jej temat :)
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Magduś, te "dziczki" przy Hakuro od razu usuwaj. Im są większe, tym trudniej je zlikwidować nie niszcząc przy tym pnia. W weekend widziałam roślinę, którą za późno oczyszczono z takich dziczek- miała popękany pień w kilku miejscach i do tego zostały "blizny"
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu brat będzie dopiero leżak mi robił. Studnia nie z jego wykonania. Chociaż jak zobaczyłam jaką zrobił pergolę w tym tygodniu.. no to byłam zaskoczona że takiej wprawy dostał.
Aguś dzięki za podpowiedź. W takim razie jak tylko pojadę to je usunę.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Madziu wierzbę tnij do polowy sierpnia to Ci się zagęści korona ,dziczki obrywaj cały czas ,bo są zbędne .Pięknie u Ciebie :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś Dzięki za radę. Tak będę robić. Ale chyba w tym roku to już ją zostawię bo za bardzo nie ma co ciąć :) Oberwę te dziczki jak pojadę na działkę.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Kupilam sobie w zeszlym roku różyczkę szczepioną na pniu i mi zmarzła .Kolejny raz przysięglam sobie że już więcej na kiju nie kupię .A one tak pięknie wyglądają . ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja się też boję zimy i tego jak sobie z nią poradzą. No ale postaram się ją zabezpieczyć najlepiej jak będę umiała. Mam taką piankę nieprzepuszczającą powietrza. Planuję cały pęd owinąć tą pianką. No i włókniną. A donicę przykryć jakoś sianem może. No nie wiem. Będę się jesienią martwiła :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ja na swoją dmuchałam i chuchałam .Opatuliłam czym się dało a ona i tak zmarzła .Wyć mi się chciało.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o kurcze. No to mnie porządnie zmartwiłaś.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Madzik a może u Ciebie jest cieplej .Nawet w jednym ogrodzie jedne rzeczy marzną ,a inne nie .Bądź dobrej myśli :uszy
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

To się Ewo wystraszyłam,bo ja też kupiłam sobie w tym roku różę szczepioną na pniu i nie chciałabym żeby mi przemarzła. Madziu żal mi Ciebie ,że miałaś taki feralny weekend. Z mechanikami tak czasami bywa, jedno Ci naprawią a coś innego zepsują, albo jak w Twoim przypadku coś wykombinują z paliwem.Trawa wyglada u Ciebie bardzo ładnie. Moja strasznie szybko rośnie po nawożeniu.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie co.. mam już dość tych dni. Znalazłam u siebie w mieszkaniu gniazdo os. W BLOKACH! Pierwszy raz coś takiego widzę. Dobrze że nie duży. Wielkości jajka mniej więcej. Na karniszu sobie skubana domek zrobiła. Otwierałam okno i nigdy na karnisz się nie patrzyłam. Dopiero dzisiaj odsuwałam firankę żeby klucze rzucić przez okno bratu i kurczę.. myślałam że mi oczy z orbit wyjdą.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu jak na roczną trawę bardzo ładna jeżeli dosiałaś to troszkę cierpliwości.Fajnie zagospodarowana działeczka.Wyobrażam sobie efekt lampek wieczorem.Fajnie.Ja si e martwię o moje różyczki żeby nie zmarzły muszę je solidnie przygotować do zimy.Mam nadzieję że na drugi rok zmężnieją i łodygi będą bardziej grube.
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

Madzia a ten blaszak to z której strony i co tam jest, bo jakoś się zagubiłam. ;:173 Nie chcesz puścić na niego czegoś pnącego,żeby go zazielenił jakiś bluszcz czy cuś? ;:173
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”