Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
venezzzia
100p
100p
Od: 8 lis 2012, o 14:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

W :wit itam Cię serdecznie. U Ciebie wiosna na całego, a moje kupione róże i trzymane w domu popuszczały listki i teraz boję się je posadzić do mogą być przymrozki :evil:
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Celinko uczymy się całe życie... Moje kanny trzymam w piwnicy gdzie jest ok.10-15 st. i już pod koniec lutego puszczają kiełki ,które szybko pną się w górę ,dlatego siłą rzeczy muszę je sadzić do donic.
Kiedyś posadziłam pnącza, które dostałam w drugiej połowie maja do gruntu i w moim półcieniu kwitły ledwo we wrześniu.Tegoroczne nasadzenia maja ok. 80 cm i,wybujały tak na północnej stronie klatki schodowej. Jak je przesadzę takie duże do gruntu na pewno zakwitną już w czerwcu i o to chodzi
Obrazek

Renatko raz jest cieplutko a raz przejmujące zimno - taka mamy pogodę i nic na to nie poradzimy ;:24
Dobrze dla Ciebie i Twoich roślinek ,że masz chociaż tunel ;:333

Venezzia Ja myślę,że dużych przymrozków już nie będzie, moje sadzone w piątek tez już wypuściły duże kiełki choć liści jeszcze nie rozwinęły. W zeszłym roku róże sadziłam pod koniec marca, też już trochę puszczały a były i później przymrozki ale nic im nie zaszkodziły. Jeśli Twoje mają już liście i się boisz posadzić teraz do gruntu to posadź je w donicy, postaw w chłodniejszym miejscu aby się hartowały i w maju wsadź do gruntu.
Dużo zdrówka dla Ciebie i różyczek ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z kann zrezygnowałam ,bo w następnym roku zamiast kwiatów były tylko liście .Może coś żle z nimi robiłam ,ale nie kocham ich
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Jadziu ja je lubię bo mają swoją urodę , ale powoli denerwuje mnie to jesienne i wiosenne wożenie w te i nazat, poza tym miejsca do wsadzenia coraz mniej. Ale na razie jeszcze mam do nich serce.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a jak one ładnie w tych donicach wyglądają ;:306 jak z kwiaciarni ;:306
Skoro masz już takie wielkie, to na pewno Ci zakwitną. Ja swoje wsadziłam dopiero wczoraj - ciekawe, czy przed zimą zdążą zakwitnąć ;:306
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Celinko jak będą rosły na słoneczku to na pewno zdążą , posadzone w donicach zakwitną po prostu wcześniej i tym samym dłużej będą miały kwiaty. Ja jestem taka zapobiegawcza ,bo u mnie jest dużo półcienia, poza tym kiedyś nie mogłam się na nie doczekać . ;:138
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Piękne okazy masz Beatko! ;:138 chyba się skuszę i sobie z jedną kupię na następny rok.Bedę obserwować jak Ci będą pięknie rosły no i kwitły kochana!...
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

W zeszłym roku podpędzałam i kany i dalie i przyszła mrożna noc w maju z 18 na 19 - wszystko padło do zera. W tym roku zacznę od sadzenia do gruntu pod koniec kwietnia. Ciekawe czy będzie lepiej :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Beatko w poście z 17 kwi pokazujesz zielone pędy róży.Zadziwiająco zdrowa,czy to pnąca?Jak się nazywa?Niby było dużo śniegu,zima nie taka straszna a róże mają się różnie,niektóre kiepsko ;:131
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Beatko
Azali nie ścinałam czekam cierpliwie na oznaki życia :)
A jeśli chodzi o kanny to duże musisz już je mieć. Ja swoje posadziłam ok 3 tygodnie temu do doniczek i ..... czekałam cierpliwie aż do dzisiaj. Musiałam wsadzić palucha i sprawdzić czy są i czy coś wypuszczają. Ku nojemu zdziwienieniu i radosci żyją i pomalutku wypuszczają. Jednak na kwitnienie to sobie poczekam.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Beatko kanny pięknie Ci wyrosły kilka lat temu miałam kilka kolorów ale jakoś nie chciały mi rosnąć i z nich zrezygnowałam,będę podziwiać Twoje ;:3
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

reniusia 20[/b ]kanny urozmaicają chyba każdy ogród, warto mieć ich chociaż jedną kępkę , tym bardziej , że obecnie jest ich bardzo duży wybór ;:108

ewa w kanny i dalie sadzę od około 4 lat, zawsze podpędzam je w domu , a po 15 maja wysadzam do gruntu i niedługo po tym zakwitają . Jakbym sadziła bezpośrednio do gruntu to zakwitłyby chyba w lipcu lub sierpniu.
Zawsze szkoda jak kwiatki padaja :( tym bardziej ,że rzeczywiście ciężko te przymrozki przewidzieć

Miriam u mnie w tym roku większość różyczek zielona , nawet Westerland przemarzł minimalnie.
Ta o którą się pytasz to parkowa NN zidentyfikowana na FO jako Bountry Bay .
Pnącego mam Amadeusza , który też nie przemarzł a zielone pedy ma u mnie jeszcze Pomponella ,Louis Odier, Rose de Resht, Reine des Violetes, Black Forest Rose, Fantin Latour , Angela. Rosarium Uetersen, Leonardo da Vinci, Roter Korsar ...tyle pamiętam. Naprawdę miło patrzec na te zielone pędy. Do kopczyka przemarzł mi Chopin i wielkokwiatowe NN. Ja po tej zimie jestem naprawdę zadowolona z moich róż,dzielnie ją przetrwały,we wcześniejszych latach bywało dużo gorzej :roll:

Sylwio poczekaj z tą azalią , jak pisałam mi kiedyś jedna odbiła dopiero w maju, może u Ciebie tez tak będzie czego Ci bardzo życzę , wówczas na następne zimy będziesz musiała ją lepiej zabezpieczać .Będę trzymać za nią kciuki ;:215

Renatko1962 lubię te roślinki , na razie ładnie u mnie rosną, choć mam dla nich coraz mniej miejsca a i to wożenie doniczek ....
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Beatko piękne masz te kanny miałam je też kiedyś ale zapomniałam wykopać na zimę :(
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

:wit Beato pięknie zaczaś opowieść wspomnieniem ubiegłego lata, róże cudowne i cała reszta ;:138 naturalistyczny ogród oraz przyjazny dla skrzydlatych i innych stworzeń a nie tylko dla oka ;:108
Wiosna zawitała pięknymi kolorami ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

W tej chwili nawet nie mam miejsca na nie, bo wszystko obsadzone bylinami ,różami a jeszcze dochodzą jednoroczne i warzywa ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”