Ogród Kryski - 1 cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaeR pisze:Witam.
Krystyno, zdjęcia z dachu, a właściwie widoczki wspaniałe, pierwsze jak pocztówka.
Na drugim taka czysta ziemia przy iglakach, to piasek? , bo bliżej chyba wysypane korą?

Pozdrawiam, Krzysztof.
Widoczki w pewnych okresach są jeszcze upiększane pasącymi się 4-5 końmi , zaraz za moim różano-pokrzywowym płotem. Konie i moja suka bardzo sie ze sobą przyjaźnią, one na widok Karmen/tak wabi się moja suka/ przybiegają do płotu a ona liże ich pyski.Ta czysta ziemia to trociny, z bliska nie bardzo ładnie to wygląda, ale po jakimś czasie ciemnieją i dają próchnicę, a co najważniejsze powstrzymują wyrastanie chwastów. Niedługo będą przykryte warstewka kory, nam zamówione 10 m3
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzegorz B pisze: A jaką wysokość ma ta zielona kulka :?:
A kwiat passiflory jest fantastyczny :shock:

Krysiu, ja wcześniej się pytałem, w jakiej glebie masz posadzone hebe, nie znalazłem odpowiedźi, więc ponawiam pytanie. Myślę, że teraz odpowiesz :wink:
Ta zielona kulka ma około 70-80 cm. Przepraszam Grzesiu, że wcześniej nie odpowiedziałam. Hebe jest rośliną wrzosowatą i rośnie przy wrzosach podsypywane nawozem do wrzosowatych.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chatte pisze:
Przekonałas się już, że nikogo nie zanudzasz, ze wiele osób Cię odwiedza, to dlaczego wklejasz tak mało zdjęć? ;)
Na razie nie ma nic ciekawego to nie fotografuję i dlatego nie ma więcej zdjęć. Dzisiaj robiłam dwa bukiety i sfotografowałam, zaraz postaram się wkleić, ale to w temacie moje bukiety.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kryska, czy masz możliwośc sfotografowac z dachu cały, lub większośc ogrodu?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

Posiedziałam sobie Krysko w twoim ogrodzie...hortensje cudo / wszystkie rosliny super/, szkoda, że nie znasz nazw róż...Zawsze można by sobie jakąś szczczególnie piękną zapisać do kupienia...

Pozdrawiam :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kryseczko - ten widok z góry to jak z bocianiego gniazda. I piękny i kolorowy, no i jeszcze dużo miejsca do tworzenia nowych rabatek. :roll: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

no! niepowiem te zdjęcia z dachy naprawde super! a passiflora widzę, że jak i u mnie się łądnie prezentuje!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

MałaRybka pisze:Kryska, czy masz możliwośc sfotografowac z dachu cały, lub większośc ogrodu?
Większa część ogrodu została sfotografowana z okna i zdjęcie jest na wcześniejszych stronach. Mogę jeszcze spróbować sfotografować od południa, ale myślę, że mojego ogrodu bedzie niewiele a większość będzie sąsiada.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra pisze:Kryseczko - ten widok z góry to jak z bocianiego gniazda. I piękny i kolorowy, no i jeszcze dużo miejsca do tworzenia nowych rabatek. :roll: :lol:
Miejsce do następnych rabatek jest, tylko sił brak, ale już powstaje nowe "poletko hortensjowe"
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Janek pisze:no! niepowiem te zdjęcia z dachy naprawde super! a passiflora widzę, że jak i u mnie się łądnie prezentuje!
Dzisiaj rozkwitły następne kwiaty, niektóre widoczne przez szybę w oknie z salonu. Czy twoje passiflora też tak zabójczo pachnie. Przed chwilą musiałam umyć okno bo ptaszek coś mi zostawił na szybie i wyczułam piękny zapach od kwiatków.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nela pisze:Posiedziałam sobie Krysko w twoim ogrodzie...hortensje cudo / wszystkie rosliny super/, szkoda, że nie znasz nazw róż...Zawsze można by sobie jakąś szczczególnie piękną zapisać do kupienia...

Pozdrawiam :D
Jedna z czerwonych róż to Kardynalska, a ta różowa angielska to Abraham Darby. Pozostałych nazw nie znam.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A na jakie hortensje się szkujesz ? To pewno będzie duża rabata. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Krysiu, mieszkasz w Obrazek pięknej okolicy.

Już widzę oczyma wyobraźni :shock: Twoją rabatę z hortensjami. To dopiero będzie widok!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra pisze:A na jakie hortensje się szkujesz ? To pewno będzie duża rabata. :wink: :lol:
Znalazłam pod płotem trochę miejsca zacienionego i wilgotnego, wyrzuciłam część derenia i zaczynam sadzić hortensje. Najpierw od płotu funkie, żeby zasłaniały ziemię i nie pozwalały rosnąć chwastom. Nic szczególnego, po prostu wykorzystuje swoje rozrośnięte rośliny. Na razie posadziłam jedną hortensję bukietową "Pink Diamond" i trzy ogrodowe, dwie różowe i jedna biała. Jeszcze jest trochę miejsca. Mam ogromne dwa krzaki przed domem to je podzielę i jak jeszcze się zmieści to dokupię taką o biało zielonych liściach. I na tym koniec. A tak w ogóle to trochę się dzisiaj podłamałam, bo nie nadążam z wyrzucaniem przekwitłych badyli.
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Znów miło sobie pospacerowałam sobie po Twoim Ogrodzie przez bardzo duże O. Kwiaty masz piekne, róża angielska, która bardzo mi się podoba i już postanowiłam że taka zakupię tej jesieni do swojej na razie niezbyt dużej różanej kolekcji. Widoki z góry pokazują w jak ładnej okolicy mieszkasz.

Pozdrawiam serdecznie

Anu_La
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”