Witam w zimny zimowy wieczór

A dzień nie był taki zimny , ba , powiedziałbym , że ciepły. Słoneczko już wyżej i czuć jego ciepełko. Ale już o 16 na kalonkach lód zaczął ścinać wodę. Jeszcze nie wiosna
Marysiu , dla dzwonka ziemi aż nadto , a kompost to świetny nawóz, on nie jest żarłokiem.

Moje ślimory delospermy nie tykają.
Justyś , na piasku mniej ślimaków, nie są dużym problemem. kilka dziurek wyżatrtych na hostach i języczkach. Orliki zjadają inne żarłoki. Delospermę różową także ledwie odratowałem. Na jesieni wielka kępa.

Na zdjęciach w necie coopera jest taka ''rzadka'' , moja rosła tak gęsto , że nie było widać ziemi. Może tak dobrze jej u mnie. Rośnie w pobliżu juki. Sypię pod nią dużo wapna , być może tym jej dogodziłem.
Iwonko , ja także coś bym dokupił, w Sitnie była bordowa , za ciemna , Januszkowi kupiłem. Innych kolorów nie było. Na necie jest sporo , ale drogo. Poszukam taniej .
Witaj
Ewuś Taka mieszanka ożywi cień. Ja swoje gnębię na słońcu , nie mam tak dużo cienia.
Marysiu , współczuję Ci tej ''zarazy'' . Raz miałem okazję zobaczyć inwazję wielkich , czarnych golasów. W słoneczny dzień , maj , a one żarły. Nikt na tych działkach nie miał sałaty ani niczego do kapusty podobnego
Piotrek , zleci , jak co roku. Tylko że końcówka najgorsza do wytrzymania
Młoda Aniu 
, witam Cię. Wiem , że nie jesteś tak czasowa jak ja , ale zajrzyj czasami.
Izuś , mam 3 takie majówki. Jest więcej takich odmian. Te chyba najbardziej popularne. Dwie poprzednie zimy były mrożne , ta jest sprzyjająca , powinna przeżyć.
Aguś , wiem o tym . Na polach jest dużo . A wiesz , że są nie do wyzbierania.

A może interesują Cię moje iryski , jakby już za gęsto rosły.
Kasiu , nie płacz , bo powódż będzie

Przyjdzie , na pewno
Roska , jesteś

Niewiele , ale na kilka cm. ziemia okryta. W razie zimna roślinki coś mają na sobie . Do wiosny coraz bliżej , to pewne.
Bogusiu , ja też nie mogłem powstrzymać się przed wczesnym sianiem. Niestety, nie ma jeszcze warunków dla większości roślin. Niektóre muszą być wysiane, one są tak zaprogramowane na krótki dzień. Jak np. żeniszek czy lwia paszczka. Prymulki z natury cieniolubne. Te można wcześniej. Do tego brak słońca. Dzisiaj cały dzień słonecznie , żyć się chce.