Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Post »

Nelu, czy na trzeciej fotce, te małe różowe kwiatuszki to jest skalnica? :roll:
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Też mam takie rojniczki na skalniaku :wit

a można wiedziec czym się twój M zajmuje? może któraś coś będzie wiedziec o pracy dla Twojego M.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nelu przepięknie wkomponowane skalniaczki w kamienie i drewno. W tym pniaku wyglądają naprawdę niesamowicie. Uwielbiam takie maluszki, nad którymi trzeba się pochylić, żeby dostrzec ich urodę :D
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Teraz dopiero czytam .Nie martw się jutro będzie lepiej !
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Nelu , cieszę się niezmiernie ,że te wszystkie złe chwile jednak przełamujesz i jesteś tu z nami - jak mówi anegdota w kupie razniej -kupy nikt nie ruszy ;:306 Poza tym chciałabym ci zwinąć te wszystkie kompozycje skalniakowo-pieńkowe ;:224 mam trochę Rojników i za nic nie mogę ich tak cudnie ułożyć jak u Ciebie ;:180
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

No to zostańmy jeszcze w klimacie rojników i... może komuś się zbije donica i zamiast wyrzucić zrobić sobie np. takie cudeńko na stół?

Obrazek

Pati - dziękuję CI ;:196 rozbroiłaś mnie tym tekstem!
survivor26 pisze:Pięknie... napisałabym: bądź, jak ten rojnik wśród kamieni, ale to oznacza ciągłą walkę o przetrwanie, więc...miej siły jak ten rojnik, ale warunki do życia i spokój jak najbardziej wychuchana róża w angielskim ogrodzie :wink:
tak dobrze to chyba nikt mi nie życzył :oops:
Aniu oj brakuje nam energii, wiosny i słonka! Stąd ta tęsknota za kolorem.

Ewuniu - Gajowa jakoś specjalnie to ja się nie starałam. nad innymi robiłam "doktorat z sadzenia" a nic z tego nie wyszło! A rojniki same z siebie takie wdzięczne!

Ewciu, Madziu tak na tej trzeciej to skalnica, ale czy Arendsa tego nie wiem bo karteczka się zgubiła :oops: Mam ich kilka odmian.

Daria rojniki się sprawdzają nie tylko na skalniaczku... ja je pakuję gdzie tylko się da! A co do M. - od jutra powinny spływać odpowiedzi... jeszcze pytamy i czekamy, ale coś się w końcu musi urodzić. M to plastyk, ale wykonywał najróżniejsze zawody, najbardziej lubi robić "coś z ruiny" - nauczył się tego pracując z taką panią architekt, która sama burzyła i murowała ściany jak ja ekipa chłopów wkurzyła. Malować umie i lubi, ale dla siebie, zawsze się oburzał jak mu ktoś powiedział, że ma talent - on się upiera, że jest tylko rzemieślnikiem, bo nie ma natury artysty ;:306

Agunia to prawda, czasem trzeba się pochylić i chyba nawet wtedy je wolę, bo jak zaczynają swój kwitnieniowy koncert, to trochę przypomina mi "penisowe pole" ;:306 Ale mam skojarzenia! ;:124

Beatko chciałabym! Może już jutro nie będzie lepiej, ale kiedyś na pewno! Nie poddam się tak łatwo ;:172

Ewunia - Bina uwielbiam Twoje poczucie humoru! ;:306 Masz rację, gdyby nie FO - zwariowałabym chyba! Choć też krew mnie zalewa, że tu sieją, tam kupują, sama mam takie zapotrzebowanie, że nie pytaj... a tu kasiory niet na chciejstwa ;:223

Wszystkim życzę miłego wieczoru! ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Neluś jakoś nigdy nie zauważałam tych małych skalniakowych roślinek.....dziękuję że mogłam dostrzec ich piękno u Ciebie.
Cudny masz ten skalniak...może uda mi się kiedyś zobaczyć to na własne oczy.
Miłego wieczoru ;:167
;:168
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Z donicą pomysłowo szkoda ze wcześniej nie pokazałaś bo miałem ceglaną donice 1m wysoka i tak się stłukła z jednej strony i wywaliłem, a to jest pomysłowe :roll: żałuje trochę
Zapraszam Cie do mnie do ogrodu ;:65
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jaki śliczny ten rojnikowy ogródek w donicy :)
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Cóż za oryginalny pomyśł z tą donicą! ;:oj Rzeczywiście, stłuczone donice trzeba wykorzystywać :;230
Naoglądałam się tu u Ciebie dużo kolorowych i optymistycznych (chyba mogę je tak nazwać?) zdjęć. I tylko jedno słowo mi się nasuwa... Bajkowo ;:167 ;:167 ;:167
I już nie mogę się doczekać reailzacji przez ciebie kolejnych pomysłów w tym sezonie! Sama już chcę zacząć.. Już, teraz, now!! ;:145
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Witaj Nelu, trafiłam do Ciebie od Dany, i za głowę się łapię, że nie znałam wcześniej Twojego ogrodu. Jest piekny!! Z niecierpliwością będę czekać na relację z wiosny i lata. Mam nadzieję, że uda się ustabilizować sytuację związana z pracą. Wiem co czujesz... dekadę temu zostałam "słomiana wdową" i tak naprawdę nikomu tego nie życzę. Na szczęście wszystko ułożyło się w końcu po naszej myśli, czego i Wam serdecznie życzę.

PS Tym bardziej, że ja tez w edukacji i ze strachem, że moje 3 kierunki studiów nie wystarczą by mieć pełny etat.... oj państwo to nasze państwo.... :evil:
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Nelci, spokoju i stabilności ;:168
Normalności ;:108
Tobie szczególnie i nam wszystkim tez troszku ;:4
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nelu a rozejrzyjcie się po Dolnym Śląsku? Tu jest sporo ludzi renowujących ruiny...nie mówię o nas, bo nam by się taki artysta bardzo przydał, ale Twój eM to pewnie lubi jak mu za pracę płacą więcej niż marny wikt i taki sobie opierunek :lol: aaaa...i jeszcze przyszło mi do głowy, jeszcze więcej ruin renowują po drugiej stronie Odry: a tam dysponują lepszymi funduszami, więc i chętniej specjalistów zatrudniają, zamiast sami młotkiem tynki skuwać...

A doniczki to ja już w zeszłym sezonie odkładałam, tak na wszelki wielki, więc już chyba wiem, gdzie wyląduje moja zaczątkowa kolekcja skalniaków :wink:
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit O ,żesz ty , ;:oj idę pogrzebać w przydomowym śmietniku :shock:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Nelu, żeby jeszcze te do nice się tak ładnie rozbijaly ;:202, mnie to jak trzaśnie, to w drobny mak wszystko ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”