Lukrecjowy ogród - metamorfozy
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lukrecjowy ogród - metamorfozy
Nelu, czy na trzeciej fotce, te małe różowe kwiatuszki to jest skalnica? 

Też mam takie rojniczki na skalniaku
a można wiedziec czym się twój M zajmuje? może któraś coś będzie wiedziec o pracy dla Twojego M..

a można wiedziec czym się twój M zajmuje? może któraś coś będzie wiedziec o pracy dla Twojego M..

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nelu przepięknie wkomponowane skalniaczki w kamienie i drewno. W tym pniaku wyglądają naprawdę niesamowicie. Uwielbiam takie maluszki, nad którymi trzeba się pochylić, żeby dostrzec ich urodę 

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Teraz dopiero czytam .Nie martw się jutro będzie lepiej !
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
No to zostańmy jeszcze w klimacie rojników i... może komuś się zbije donica i zamiast wyrzucić zrobić sobie np. takie cudeńko na stół?

Pati - dziękuję CI
rozbroiłaś mnie tym tekstem!
Aniu oj brakuje nam energii, wiosny i słonka! Stąd ta tęsknota za kolorem.
Ewuniu - Gajowa jakoś specjalnie to ja się nie starałam. nad innymi robiłam "doktorat z sadzenia" a nic z tego nie wyszło! A rojniki same z siebie takie wdzięczne!
Ewciu, Madziu tak na tej trzeciej to skalnica, ale czy Arendsa tego nie wiem bo karteczka się zgubiła
Mam ich kilka odmian.
Daria rojniki się sprawdzają nie tylko na skalniaczku... ja je pakuję gdzie tylko się da! A co do M. - od jutra powinny spływać odpowiedzi... jeszcze pytamy i czekamy, ale coś się w końcu musi urodzić. M to plastyk, ale wykonywał najróżniejsze zawody, najbardziej lubi robić "coś z ruiny" - nauczył się tego pracując z taką panią architekt, która sama burzyła i murowała ściany jak ja ekipa chłopów wkurzyła. Malować umie i lubi, ale dla siebie, zawsze się oburzał jak mu ktoś powiedział, że ma talent - on się upiera, że jest tylko rzemieślnikiem, bo nie ma natury artysty
Agunia to prawda, czasem trzeba się pochylić i chyba nawet wtedy je wolę, bo jak zaczynają swój kwitnieniowy koncert, to trochę przypomina mi "penisowe pole"
Ale mam skojarzenia!
Beatko chciałabym! Może już jutro nie będzie lepiej, ale kiedyś na pewno! Nie poddam się tak łatwo
Ewunia - Bina uwielbiam Twoje poczucie humoru!
Masz rację, gdyby nie FO - zwariowałabym chyba! Choć też krew mnie zalewa, że tu sieją, tam kupują, sama mam takie zapotrzebowanie, że nie pytaj... a tu kasiory niet na chciejstwa
Wszystkim życzę miłego wieczoru!

Pati - dziękuję CI

tak dobrze to chyba nikt mi nie życzyłsurvivor26 pisze:Pięknie... napisałabym: bądź, jak ten rojnik wśród kamieni, ale to oznacza ciągłą walkę o przetrwanie, więc...miej siły jak ten rojnik, ale warunki do życia i spokój jak najbardziej wychuchana róża w angielskim ogrodzie

Aniu oj brakuje nam energii, wiosny i słonka! Stąd ta tęsknota za kolorem.
Ewuniu - Gajowa jakoś specjalnie to ja się nie starałam. nad innymi robiłam "doktorat z sadzenia" a nic z tego nie wyszło! A rojniki same z siebie takie wdzięczne!
Ewciu, Madziu tak na tej trzeciej to skalnica, ale czy Arendsa tego nie wiem bo karteczka się zgubiła

Daria rojniki się sprawdzają nie tylko na skalniaczku... ja je pakuję gdzie tylko się da! A co do M. - od jutra powinny spływać odpowiedzi... jeszcze pytamy i czekamy, ale coś się w końcu musi urodzić. M to plastyk, ale wykonywał najróżniejsze zawody, najbardziej lubi robić "coś z ruiny" - nauczył się tego pracując z taką panią architekt, która sama burzyła i murowała ściany jak ja ekipa chłopów wkurzyła. Malować umie i lubi, ale dla siebie, zawsze się oburzał jak mu ktoś powiedział, że ma talent - on się upiera, że jest tylko rzemieślnikiem, bo nie ma natury artysty

Agunia to prawda, czasem trzeba się pochylić i chyba nawet wtedy je wolę, bo jak zaczynają swój kwitnieniowy koncert, to trochę przypomina mi "penisowe pole"

Beatko chciałabym! Może już jutro nie będzie lepiej, ale kiedyś na pewno! Nie poddam się tak łatwo

Ewunia - Bina uwielbiam Twoje poczucie humoru!

Wszystkim życzę miłego wieczoru!

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Neluś jakoś nigdy nie zauważałam tych małych skalniakowych roślinek.....dziękuję że mogłam dostrzec ich piękno u Ciebie.
Cudny masz ten skalniak...może uda mi się kiedyś zobaczyć to na własne oczy.
Miłego wieczoru

Cudny masz ten skalniak...może uda mi się kiedyś zobaczyć to na własne oczy.
Miłego wieczoru

- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Z donicą pomysłowo szkoda ze wcześniej nie pokazałaś bo miałem ceglaną donice 1m wysoka i tak się stłukła z jednej strony i wywaliłem, a to jest pomysłowe
żałuje trochę
Zapraszam Cie do mnie do ogrodu

Zapraszam Cie do mnie do ogrodu

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Jaki śliczny ten rojnikowy ogródek w donicy 

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Cóż za oryginalny pomyśł z tą donicą!
Rzeczywiście, stłuczone donice trzeba wykorzystywać
Naoglądałam się tu u Ciebie dużo kolorowych i optymistycznych (chyba mogę je tak nazwać?) zdjęć. I tylko jedno słowo mi się nasuwa... Bajkowo
I już nie mogę się doczekać reailzacji przez ciebie kolejnych pomysłów w tym sezonie! Sama już chcę zacząć.. Już, teraz, now!!

Naoglądałam się tu u Ciebie dużo kolorowych i optymistycznych (chyba mogę je tak nazwać?) zdjęć. I tylko jedno słowo mi się nasuwa... Bajkowo

I już nie mogę się doczekać reailzacji przez ciebie kolejnych pomysłów w tym sezonie! Sama już chcę zacząć.. Już, teraz, now!!

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Witaj Nelu, trafiłam do Ciebie od Dany, i za głowę się łapię, że nie znałam wcześniej Twojego ogrodu. Jest piekny!! Z niecierpliwością będę czekać na relację z wiosny i lata. Mam nadzieję, że uda się ustabilizować sytuację związana z pracą. Wiem co czujesz... dekadę temu zostałam "słomiana wdową" i tak naprawdę nikomu tego nie życzę. Na szczęście wszystko ułożyło się w końcu po naszej myśli, czego i Wam serdecznie życzę.
PS Tym bardziej, że ja tez w edukacji i ze strachem, że moje 3 kierunki studiów nie wystarczą by mieć pełny etat.... oj państwo to nasze państwo....
PS Tym bardziej, że ja tez w edukacji i ze strachem, że moje 3 kierunki studiów nie wystarczą by mieć pełny etat.... oj państwo to nasze państwo....

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Nelci, spokoju i stabilności
Normalności
Tobie szczególnie i nam wszystkim tez troszku

Normalności

Tobie szczególnie i nam wszystkim tez troszku

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nelu a rozejrzyjcie się po Dolnym Śląsku? Tu jest sporo ludzi renowujących ruiny...nie mówię o nas, bo nam by się taki artysta bardzo przydał, ale Twój eM to pewnie lubi jak mu za pracę płacą więcej niż marny wikt i taki sobie opierunek
aaaa...i jeszcze przyszło mi do głowy, jeszcze więcej ruin renowują po drugiej stronie Odry: a tam dysponują lepszymi funduszami, więc i chętniej specjalistów zatrudniają, zamiast sami młotkiem tynki skuwać...
A doniczki to ja już w zeszłym sezonie odkładałam, tak na wszelki wielki, więc już chyba wiem, gdzie wyląduje moja zaczątkowa kolekcja skalniaków

A doniczki to ja już w zeszłym sezonie odkładałam, tak na wszelki wielki, więc już chyba wiem, gdzie wyląduje moja zaczątkowa kolekcja skalniaków

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38