Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agaciu
500p
500p
Od: 24 paź 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Post »

Kasia a czemu ty nocami siedzisz? spac trzeba nocą :D
Pozdrawiam - Agnieszka
Moje "chwaściory" doniczkowe :)
Z innej beczki Pogaduchy u Magduchy
AleksandraBdg

Post »

Kasiu a mogłabyś mi podać parametry tej żarówki? I mniej więcej ile za nią dałaś?
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agaciu...nie mogę spać..i tyle..choć bardzo bym chciała

Ola to było jakoś tak..
Barwa światła - zimne białe ......ciepłe jest chyba na kwitnienie...ale nie wiem na pewno..może ktoś ma dobra wiedzę to nich napisze...jakos łopatologicznie...ja też chętnie poczytam..
6500K
gwint żarówki E27 to taki normalny...
i ma być świetlówka energooszczędna (nie LED)

na mojej jest jeszcze napisane 1250lm i 20W jako 91W czyli jest 20sto watowa a wydajna niczym 91watowa.
to tyle..chyba...(cena różnie od nawet 15zł do 50zł, ja zapłaciłam kwotę średnią wyliczoną z tych dwóch kwot) ;:167

A kaktusy wzeszły...więc na coś się przydaje... ;:215
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

u-la-la ;:224 ale dogadzasz swoim nasionkom ;:224 ;:63 jak nawet specjalne żarówki kupujesz ;:306 to one wyjścia nie mają i tylko na powierzchnię hyc ;:303
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kobea doświetlana moją żarówką i pod nią wykiełkowana..na razie jedna eksperymentalnie..

jest już taka ...całkiem spora.. :tan

Obrazek

Zaopatrzona przez eMa w nowy sprzęt fotograficzny rozszalałam się na całego...na reszcie coś widać.. ;:138 ale do perfekcji nie doszłam jeszcze, dopiero się uczę więc Ci co się na tym znają niech za bardzo mnie nie krytykują.. ;:180 proszę ;:170

A tyle urosły dzieci moich Skrętników, będzie więcej gatunków , bo ten boczny poprzeczny listek był inny i też wypuszcza noworodki... :tan
no..i na reszcie można coś dojrzeć... ;:138

Obrazek

Granaty też odzyskują życie, a tak się martwiłam..wyglądały niczym suche patyki... ;:173

Obrazek

To na koniec jeszcze tym nowym sprzętem...mój fiołeczek, który kwitnie nieustannie...jednym kwiatuszkiem, ale w głębi sa jeszcze maluteńkie pączki...i oczywiście kocie kłaczki, bo jakże by inaczej... ;:306

Obrazek

Wystarczy..........nie wszystko od razu... :tan
;:167
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Kasiu... kiedy siałaś kobeę? Czy dogrzewałaś ją również? Ponoć kiełkuje w temp. około 25 stopni.
Dziś wysiewałam swoją...nie chcę jej przeziębić ;:108 , więc wolę się dopytać :D
Skrętnikowe dzieciaki śliczne i takie soczyście zielone... że aż z sałatą się kojarzą ;:3, mnie oczywiście...
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po Świętach, ale czy jeszcze w grudniu czy zaraz w styczniu nie pamiętam..mam wpisane że 12.01 miała 2 duże już liścienie, jedna sadzonkę sobie złamałam , więc tę jedną co została posadziłam samodzielnie..i ta właśnie rośnie tutaj... :lol:

Moja żarówka nie grzeje, ona tylko jakieś światło daje ..chyba takie dzienne bo tak mi tłumaczyła znajoma, że dzień im się przedłuża pod żarówką, a wtedy tez lepiej kiełkują...roślinki, ona hoduje papryczki przeróżne, i właśnie taką sobie pomaga..napisała mi parametry, nie jest droga więc kupiłam, przynajmniej dwa pożytki są bo ona energooszczędna jest i służy za lampkę nocną oraz daje troszkę światła roślinkom..ale muszę powiedzieć,że kaktuski tez mi wykiełkowały bardzo szybko pod nią...chyba,że one w ogóle szybko kiełkują.. ;:oj

Inne dziwne roślinki posiane...ale nie pchają się na świat , oprócz papryczek, tamarillo, i dwóch egzotycznych....ale to i tak dobry wynik :tan

Co do zaziębienia...ja obcinam butelki plastikowe...i nakrywam...odkręcaniem korka można regulować wietrzenie i wilgotność.. ;:333 tak sobie to wymyśliłam.. :heja
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Odpowiedź błyskawiczna i wyczerpująca ;:108 .
To się nazywa fachowa pomoc koleżanki.... ;:196
Hmmm, ja sobie inaczej obmyśliłam patent z podwyższeniem temperatury...tylko się nie śmiej...za głośno ;:306
Piekarnik z włączoną żarówką...daje między 25 a 30 stopni... może się nie ugotują te moje kobee...
Oczywiście po wykiełkowaniu zostaną wyeksmitowane do światełka ;:3
U mnie podobna żarówka zamontowana we wnęce okiennej, którą chwaliłaś.
Też mam uczucie, że dobrze kwiatki doświetla. Jednak że wnęka cała w oknach to i blask od niej bije na pół ulicy :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic się martw kochana..jeśli się nie uda..dowiemy się jak smakują pieczone Kobee ;:306 , ale nie zrażaj się proszę..jakbyś wcześniej poczytała co ja wyprawiam czasem...to byś tak szybko z tym profesjonalnym podejściem nie wyskakiwała... :;230 :;230 :;230

Wiesz...ale tak serio, to ja bym postawiła raczej na grzejniku, jeśli jest gorący to na ręczniku....bliżej okna i obieg powietrza inny..ale to moje zdanie..ja sobie tak trzymam nasionka , które się moczą przed sadzeniem np...i słoik z pestką avokado...i pojemnik ze szczepkami..tylko ręcznik złożony w kilka warstw...jakie efekty? nie wiem, bo wpadłam na to od nie dawna..ale wygląda dobrze...jak na razie..zresztą spryskiwacz z wodą tez tak stoi...roślinki nie narzekają...(ale wnęka jest the best kobieto..aż Ci zazdroszczę ;:63 )
;:167
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Rozumiem... tylko że moje chłopaki grają często w piłkę :twisted: jak nie widzę, a taką konstrukcję na grzejniku na pewno ustrzelą
w mig :;230 .
labka1 pisze:jakbyś wcześniej poczytała co ja wyprawiam czasem...to byś tak szybko z tym profesjonalnym podejściem nie wyskakiwała...
oj tam, oj tam ...nie liczy się sposób ale efekt, a tych Ci nie brakuje ;:108 .
Kobee w piekarniku maja kompanów do kiełkowania...ale to już zostawię sobie w tajemnicy...jak się nie upieką to wykiełkują, a wtedy wyjawię ich imiona :;230
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może wypróbuj najpierw te roślinki, które mają jadalne kiełki :;230
Tak czy owak..życzę powodzenia...jak się uda....to sama skorzystam :tan

(ciekawe, ile za prąd Ci wyjdzie???? ;:224 ) ;:215

Tamarillo rozsadzone, całkiem dobrze sobie radzi...

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Za taką opiekę to roślinki na pewno się odwdzięczą ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kasiu ale fotkami sypnełaś ;:oj Kurcze, u ciebie to już wiosna ;:138 zielone ci szaleją ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Świetny pomysł z tym doświetlaniem ;:138 Zrobiłaś im wiosnę w środku zimy to jak mają nie rosnąć ;:306
Tamarillo świetnie rośnie, kupowałaś nasionka czy dostałaś ?
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Ja też przyłączam się do gratulacji dla roślinek, że wzięły się w garść i zaczęły rosnąć ;:303 . Pieknie rośnie tamarillo - kupowałaś nasionka, czy dorwałaś samodzielnie owoc? Widziałam u Izy pięknie owocujące drzewko. Może też się skuszę :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”