Wstążeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wstążeczka

Post »

Takie"zwyczajne kępki liliowców" ale jakie urodne-wyobrażąm sobie jak pięknie pachną ;:333
Pozdrawiam :wit
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MARYSIU - A mnie zaintrygował dialog dwa lata temu w ogrodniczym dialog : pan do zony " to ten kwiat którego jedna cebulka wypełniła zapachem nam ogród ?" pani: " tak" więc musiałam ja kupić i sprawdzić :)
AVE - u mnie zimują w piwnicy przy ziemniakach dalie i ismena zimowała z nimi ,przetrwała jedna zimę to i dalej może da radę:)
EWAMAJ66 - Ewo to pierwsze liliowce które kupiłam dawno temu ,były małymi kłączami w woreczkach. W tym sezonie zamawiałam inne ale okazały się tymi które już mam:) porozsadzałam na ta drugą działkę
ARKADIUSIE - urodne owszem:) ale... nie wąchałam w tym roku nadrobię niedopatrzenie ,jednak wydaje mi się że pachną te nowsze odmiany o których czytałam w wątkach Grażynki i Tadeusza
Przyjemnego wieczoru:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Ale ja do tej radości teraz muszę czekać jakieś 7 miesięcy ;:145
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Przemku minęliśmy się:) właśnie byłam u Ciebie i czytałam o planach weselnych ,nie pisałam coby się nie wpraszać ale na tylu hektarach masz rację wielu gości pomieścisz . Ja też muszę czekać ,każdy musi. Wiosna dokupimy nowe i będziemy czekać na więcej zapaszków :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Oj nie wiem, czy za dużo kupię, bo od wiosny będę miał same wydatki ;:145
Wiesz ciebie też lubię, więc na mój ślub byłabyś zaproszona ;:108
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Jaki zaszczyt ;:167 dziękuję . Na razie powiem jak reszta nie spiesz się i powoli ale konsekwentnie realizuj swoje cele a właściwie realizujcie :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swoich liliowców nie wąchałam :D Prawda, że mnie i nie wszystkie róże pachną, choć ponoć można poczuć. Tak to jest, jak człowiek węch ma upośledzony :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Ewo to i ja dołączam się do grona tych z upośledzonym bo i mnie nie wszystko pachnie . Ale w tym roku odkryłam dla mnie nowość róże o rózżnych porach dnia pachną inaczej tak samo w różnych fazach rozwoju . Z moich najmocniej dla mnie pachniały Heidi, Ghita, Monica ale koleżanka stwierdziła że Ghita słabo pachnie ,powąchałam i faktycznie w momencie gdy ona wąchała róża pachniała dużo słabiej . A ja ją porwałam w markecie za zapach , całą drogę do domu wąchałam i byłam pewna że nic nie pachnie mocniej. Widocznie zależy w jakim momencie:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko, ja też, to odkryłam w ubiegłym roku. Ktoś się upierał, że Chippendale pięknie pachnie.
Tak się składało, że ja nie wyczuwałam specjalnie mocnego zapachu.
Zaczęłam go wąchać o różnej porze i w różnej fazie kwitnienia.
Faktycznie pachnie przepiękne, ale do południa, później jak słonko zachodzi zapach się staje mało wyczuwalny. ;:108
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mnie też zaczęły pociągać roślinki pachnące... ciekawe czy na forum jest jakaś ściąga, które to są... ?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam tego pecha, że do wąchania wołam sąsiadkę albo którego z synów-im zawsze pachnie :? Spróbuję się zaczaić z nosem w gotowości w przyszłym sezonie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

MAJU- dla mnie to odkrycie było fascynacją sezonu . w przyszłym roku muszę sprawdzić to dokładniej kiedy i jakie moje róże pachną najmocniej
AVE - na pewno da się wyczytać takie informacje w wątkach ale ocena zapachu jak widać jest sprawą indywidualną . Wszyscy piszą o zapachu floksów , ja kiedyś zaczęłam je kupować m.in i z tego względu, teraz mam kilka odmian ale dla mnie one ... nie pachną :) Z pachnących najmocniej to róże, lilie ,bzy,heliotrop ( tego nie mogłam przestać wąchać na kolanach ), tulipany ,azalie wiciokrzewy ,goździki ,lawenda,hiacynty ,perovskia chyba nawet mocniej niż lawenda. Te rośliny pachną u mnie najsilniej . Dużo jednorocznych i dwu letnich pięknie pachnie , lewkonie ślicznie pachniały i nie wyrwałam dwóch one teraz jeszcze kwitną z pod śniegu ,zostawiłam je by sprawdzić czy same się wysieją z reszty zebrałam nasiona .Ismena, goździki brodate ,aksamitki (specyficznie ale u mnie działają jako odstraszacze nornic , z tyłu rabat gdzie zauważyłam ich obecność wsadzałam i się wynosiły ),kocimiętka . Liliowce są pachnące odmiany to wyczytałam w watkach liliowcowych ,jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopiszę.
EWAMAJ66 - Ewo to może nastawimy się na to wąchanie i wymienimy spostrzeżenia :)
Kwiatuszek pigwowca na nowy tydzień , lubię ten krzaczek bezproblemowy ,ładnie kwitnie i ma owocki na przetwory
Obrazek
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dużo kwiatów pięknie pachnie, a ja w tym roku odkryłam ,że i liliowce pięknie pachną niczym róże .To ja juz chyba jestem zboczona z tym wąchaniem kwiatów ,bo jak mi sie jakiś podoba to najpierw idzie nos, a potem dopiero oczy :;230 Lewkonie maciejka nawet bratki mają swój zapach i tuje jak mażnie się je ręką tez fajnie pachną .Lincoln czy Papa Meilland mogłbym cały dzień siedzieć z nosem w kwiatku .Jestem ciekawa ,czy te nowości też będą pachnieć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, ja też kierowałam się zapachem przy wyborze kilku róż - wybrałam odmiany starszych róż, np. damasceńska Ispahan, która ponoć onieśmiela wonią ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapach bratków kojarzy mi się z dzieciństwem-teraz nie jestem w stanie go wyczuć. Wiem, że jest :D Róże damasceńskie powinnam sadzić :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”