Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Małgosiu, widziałam na zdjęciach różę w kolorach żółto-pomarańczowym czy różowym może znasz odmianę?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Gosiuuuuu czekamy na Ciebie
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosia u Ciebie w ogrodzie estetycznie i czyściutko.
Listki chyba na bieżąco zbierasz.
U mnie obraz nędzy i rozpaczy.
Tak sobie myślę, że może dobrze, że ogród daleko i nie muszę na to patrzeć.
Ślicznie Ci kwitną zimowity pełne. Moje wymarzły tej zimy i w tym roku nie kupowałam. :)
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tajko jak dobrze,że nie jestem sama...u mnie też obraz nędzy i rozpaczy-kolejny raz nie zdążyłam z pracami przez przedłużający się remont...
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosia bo my tu czekamy na Ciebie
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...mam pytanko a gdzie podziała się Gospodyni :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Małgosiu dzień dobry :wit Mam nadzieję,że dziś już będziesz-łyso bez Ciebie jest wiesz o tym?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Widzę po wpisach,ze jestem dobrze cofnieta,nie wiem co sie robi ze mna,bo nie pracuję,ale nie nadążam z niczym.
Agus,doliczyłam wczoraj jak chowałam 25 nowych begonii,jedne to ogromne bulwy,inne mikroskopijne kuleczki i nie wiadomo co z nich bedzie.Mam juz pochowane begonie,nie liczyłam ile jest wszystkich razem,ale mam jeszcze dwie do wykopania,które w zaciszu pięknie kwitna.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Marzenko,ja jakoś co roku podchodzę do kalli w sklepie i odpycha mnie to,że znowu trzeba wykopać,przechować.Jak długo one kwitna,warto je miec zamiast fuksji?

Obrazek

Monia,tez mi teskno do spotkania,a do kwietnia jeszcze pół roku,długie pół roku,a i kwiecień moze okazac sie mało spotkaniowy.

April,co roku serce sciska jak takie grube ,dorodne begonie trzeba obcinac i na kompost wyrzucać.Muszę w przyszłym roku jedna doniczke potrzymac w domu i zobaczyc jak długo bedzie kwitła.

Lucynko,twoja trabka przywróciła mnie do pionu.

Obrazek

Marzenko,dusza by chciała do raju,ale grzechy nie pozwalaja.
Wandziu,muszę iść coraz częściej za twoim przykładem i ograniczyć rosliny do przechowania w garażu,bo ten coś się kurczy,ale żal pożegnać się i daliami i kannami,chociaz jednych i drugich całe wory dałam Marty mamie.

Obrazek

Zosiu,wszystkie moje róże raczej jako nn,kupuje u nas na rynku albo w marketach za parę groszy i wole je potraktować jak jednoroczne niż płakac potem nad strata jakiś drogich.

BASIU,zaraz pójdę do skrzynki,bo ciekawość mnie pożera.Wczoraj jechałam do znajomej po folmy w 3d i widziałam cos białego w skrzynce,potem zapomniałam wyjąć.

Obrazek

Tereniu,zdjęcia robione po ścieciu trawy,ale zaraz na drugi dzień liście z orzecha i brzóz nie pozwoliły na porządek.Zimowit mam pierwszy rok,kupiony we wrzesniu na agrze i jestem ciekawa jak poradzi sobie z zimowanie.

Misiu,Marzenko,ale jestem bardziej ciałem,nie duchem,odpływam gdzieś jak po prochach.

Obrazek

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,serce sciska jak trzeba obciąć begonie kwitnące i fukse.Te ostatnie w tym roku ciachnęłam dosyć ostro i nie wiem czy nie zrobiłam im tym krzywdy,ale były mało zagęśżcone.
Ewuś,jesień widać i to jak tylko tej gorszej jesieni nie pokazuję.Na przykład porównywałam zdjęcia krzewów liściastych to pęcherznica luteus w listopadzie miała peło lisci,teraz juz łysa jest zupełnie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,astry kwitna pięknie,chociaż największą trójkolorową kępę zmroziło i nie ma juz kwiatów,chyba nie podzwigna się w tym roku.
Marola,muszę czymś mocnym traktować zielskoza siatka,bo miałabym je całe u siebie.Najgorsze jest takie pnacze czepne,które na siłe przełazi do mnie po ziemi,po siatce i czepia sie wszystkiego,tragedia najgorsza z tym.

Obrazek

-- 24 paź 2012, o 09:00 --

Krysiu,Gosiu,Marzenko,to ograniczanie idzie bardzo powoli,ale trzeba koniecznie dojrzeć do tej decyzji.Z begoniami jest o tyle mały kłopot jesienia i zima,że leżą sobie w jednej większej doniczce i miejsca nie zajmuję gorzej w połowie lutego,kiedy stopniowo trzeba je pojedyńczo wsadzać do doniczek,bo potem w maju tez mniejszy kłopot,bo sadzę po kilka sztuk do jednej doniczy wiekszej.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,ciężkowychodzi ograniczanie,ale kiedyś rozum musi byc góra.

Basiu,ta begonia jest z cmentarza od rodziców z ubiegłego roku,obcięłam ja i z doniczka schowałam do garażu,podlewałam tak jak fuksje 3 razy w miesiącu,a w kwietniu wysadziłam do ziemi i kwitnie jeszcze piekniej teraz w ziemi niż w donicy na cmentarzu.Nie mam pojecia jak się ukorzenia chryzantemy i myslę,że ona po tej zimie padnie,bo to nie jest wieloletnia,a wykopuwac i przechowywać nie będę ,bo garaz coś mi sie skurczył,samochód znowu bedzie zimował pod domem.Teraz kupiłam na grób rodziców dwukolorowa w jednej doniczce,musze zrobic zdjęcie,tez spróbuje ja przechować w garazu.Są jeszcze 3 kolorowe,ale dla mnie juz jakoś za pstrokato.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Małgosiu ,piszesz o chryzantemie ,ja kupiłam w zeszłym roku czerwoną taką na cmentarz i posadziłam.
Kwitła do przymrozków potem przykryłam ją gałązką i wyobraż sobieze odbiła na wiosnę teraz zaczyna kwitnąć w soboę zrobię fotkę.Przetrzymała zimę u mnie ,a zimy umnie są mrożne ,było -27C
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewus,to moze jest nadzieją,że ta moja przeżyje też zimę,jest pod hortensja limelight,ma troche okrycia od niej,z drugiej strony zasłania ja krzewuszka.Chciałabym,zeby przezyła,tym bardziej,że 3 kolory wieloletnich nie odbiło mi po zimie.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Małgosia dobrze,że jesteś ;:196 a jak znikniesz znowu to trąbka pójdzie w ruch ;:224
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Fajny kolor tej ciemnej chryzantemy..Chyba mam podobny tylko póki co mały krzaczek ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”