Ewciu wpadłam z rewizytą i oniemiałam Ależ masz cudowna kolekcje moich ukochanych traw u mnie tylko kilka sztuk ,ale coś czuje że pod wpływem Twojego ogrodu ich ilość znacząco sie powiększy Cudowne,romantyczne i zwiewne fotki pieknego ogrodu
Lecę wstecz nadrobić lekturę Twojego wątku będę tu zaglądała z przyjemnością
Miłej niedzieli!
Efciu , trawy wolą ziemię bardziej trzymająca wodę . Moja gleba sprzyja innym roślinom i tym się pocieszam. Ten ostatni miskant i u mnie gościł , niestety , ostatniej zimy nie przetrzymał , zebrinus także.
Jestem już w domu.
Gdy mieszkałam w Przemyślu, nie doceniałam jego uroku. Jest pięknie.
Ewy ogródek położony świetnie, na wzniesieniu. Ale3 domyślam się, że praca na takim wzniesieniu do łatwych nie należy.
Nowy "taras" z irgą, za rok o tej porze roku będzie zapewne wyglądał super.
Nie miałam pojęcia, że trawy mogą być tak śliczne a już falujące w wietrze.... bosko.
Pogoda nam dopisała, a dzisiaj i ja i niebo płakaliśmy po równo. Ja, że musiałam wracać do szarej rzeczywistości i stosu zaległych papierów, niebo nie wiem dlaczego:)
Ja tobie też dziekuje ,mam nadzieje ze jak sie zobaczymy następnym razem bedzie wiecej czasu a wtedy zorganizujemy jakiegoś grila.Ciastem pieczonym cie nie uraczę bo nie piekę i nie mam nawet piekarnika,było świetnie
Tadziu a to specjalnie dla ciebie aby nie być gołosłowną zobacz jekiego rozmiaru jest SILBEFEDER.
Ewcia ale dajesz czadu pięknie myślę że na mojej starej górce zacznę sadzić trawy będą się dobrze" czuć" w towarzystwie lasku może małej wody i o zgrozo sarenek
Dzięki za pokaż traw Jesteś baaardzo miła Jedną już mam z Twojej koleekcji . Tak chodzi mi po głowie może jeszcze coś ,,zdobyć'' Po ,,takie'' sadzonki zestaw z przyczepką potrzebny by był.
Myślę , że stok porośnięty irgą miałby niesamowity wygląd.
Przekierowło mnie tu z Norbitkowego kawałka świata
I co ja mam napisać? Że jestem pod wrażeniem, że pięknie, że niesamowite te trawska Twoje?
To ja napiszę, że teraz to boli mnie głowa i doprowadziłaś do ruiny całą koncepcję na moją piaskownicę.
.... no chyba zazdrosna jestem.
Ciepło pozdrawiam i ostrzegam, że będę częstym gościem.
Ładnie Ci w tych trawach Ewciu ,czy masz Variegatusa ? w sobotę na targach ją kupiłam no a teraz czytałam,że ona bardzo ekspansywna jest .. skąd ja jej zarezerwuję tyle miejsca? na razie posadziłam w wiaderku po farbie zobaczę do przyszłego sezonu co z nią dalej .. może pójdzie do przyjaciółki,która ma duży ogród i niewiele nasadzeń...Pozdrawiam z Rzeszowa !
Maryniu bardzo sie cieszę ze mnie odwiedzilaś i cieszę sie bardzo że pokochałaś trawy.Variegatusem sie nie martw bo to jakieś bzdury ktoś wypisał. Zaraz wstawię fotkę mojego Variegatusa i zobaczysz jaki jest piękny i nigdy nie był ekspansywny,jedyny miskant jakiego mam a ktory jest ekspansywny to miskant cukrowy.Sciągnij biedakowi to wiadro ze łba i zrób mu "czochrańca" odemnie niech biedaczysko rośnie na zdrowie.
Variegatus ma piękne liście niestety rzadko zakwita ponieważ u nas jest za krótki okres wegetacji jak dla niego ,jednak wzeszłym roku zrobił mi niesamowitą niespodziankę
constancjo na ból głowy radzę kupić jakąś trawę mnie to zawsze pomaga ,świetnie ze wpadłaś ,ja do ciebie też przez Norbitkę trafilam bo mnie namówiła.
Witaj Ewuniu.
Dzisiaj porobiłam kilka fotek. Zrobiłam min. foto mojej melisie, specjalnie, żeby Ci pokazać jak wygląda moja i że jest całkiem inna niż ta, którą od Ciebie dostałam.
Fotki będą u mnie na wolnym czasie
Pewnie gdzieś było... ale jestem leń i zapytam- ile musiały rosnąć Twoje trawy, żeby osiągnąć obecny rozmiar?
Ewciu - za informację o Variegatusie! Bardzo mnie cieszy to info od Ciebie .Wiadro mu z przyjemnością zdejmę a i tak mu grozi przesadzenie bo inne miejsce mu przeznaczę. A miłość do traw wszelakich u mnie trwa już od lat ...tylko nie sadziłam wysokich tylko średnie i niskie ale jak się im teraz oprzeć jak są takie piękne odmiany...dawniej takich nie było przynajmniej w mojej okolicy! A i tak nie mogę zbytnio zaszaleć bo mam tylko 4 arową działkę a na niej już trochę innych nasadzeń jest i Mężowe warzywka...
Pozdrawiam!