Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Ale cudowne te fioletowe liliowce z ostatniego zdjęcia ;:180 ;:167
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś kochana jesteś wiesz dlaczego ? siadam przed kompem biorę kajecik pisaka i ...notuję nazwy lilii które u Ciebie wpadły mi w oko ;:224 wiem że nazwa będzie się zgadzać lilijką ze zdjęcia , gorzej będzie z zakupami ale może kiedyś w końcu trafię na te "wymarzeńce " :D
Miłego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Masz dokładnie taki ogród, jak lubię - kolorowy zawrót głowy ;:63 No i taką różnorodność lilii i liliowców...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ostatnio czarowałaś liliowcami teraz liliami które uwielbiam ale chyba bez wzajemności bo jakoś kiepsko mi kwitną ale i tak jesienią kupię kolejną porcję, może jakimś spasuje u mnie. ;:173
Floksów mam nadzieję pozbyłam się definitywnie choć czasami wyłażą jakieś odrosty korzeniowe, nie cierpię takich zaborczych roślin. :evil:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, w końcu się chyba przemogę... na jakim stanowisku sadzić lilie i liliowce? czy one lubią dość ciężką glebę?
Twoje kępy i kwiaty są po prostu cudowne...
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

;:215 AGNESS :wit
cały Twój ogród ukwiecony pięknymi liliami i liliowcami
najbardziej wpadła mi w oko, ta połączona z cisem z żółtymi końcówkami
piękne połączenie , bardzo mi się podoba ;:215 ;:138
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, podziwiam u Ciebie cudowne lilie, moją nową miłość, masz mnóstwo odmian, ale na to trzeba czasu, może i mnie się uda kiedyś taka kolekcja, na razie zaczęłam od azjatek kilku OT zobaczymy jak będą u mnie rosły.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Aguś ;:196 lilie bajka :heja Kolorki przecudne.Podobaja mi sie te jednobarwne, takie nasycone kolory.Ja czekam na swoje.Już są takie nabrzmiałe, jakby miały zaraz pęknąć. ;:333 Zaraz porównam z Twoimi, bo podałaś nazwy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Wiolu :wit
Dziękuję za miłe słowa i namawiam do założenia wątku :D Podziel się z nami swoimi widoczkami :D Ciemny liliowiec o który pytasz nie ma drobnych kwiatów, nie są olbrzymie jak u niektórych odmian, ale są całkiem spore.

Dawidku bardzo się cieszę, ze podoba Ci się....a Twój nie będzie kiedyś, ale już jest - piękny, kolorowy i bardzo bogaty :D

Reniu dziękuję ;:196 Lilie to moje ukochane kwity i zawsze bardzo na nie czekam :D

Małgosiu ja też bardzo lubię ten liliowiec, ma śliczny głęboki kolor :D

Eluś bardzo się cieszę, ze moje podpisane lilijki mogą się na coś przydac :D Zawsze staram się spradzic w necie czy lilia zgadza sie z podpisem, bo pomyłek jest naprawdę mnóstwo. U mnie większośc lilii kupowana jest w Lilypolu, więc tam najlepiej szukac takich odmian jak moje :D

Aniu witaj :wit czasami aż zastanawiam sie, czy nie za kolorowy :lol: ale ja tak lubię więc wtykam kolorki gdzie tylko się da :lol:

Majeczko mam nadzieję, że lilie ładnie sie u Ciebie zaadaptują i będą pięknie kwitły. U mnie piaseczek, więc czują się świetnie. Floksy ja lubię bardzo, one takie sielskie anielskie, a ja lubię takie klimaty :lol:

Aguś i lilie i liliowce kochają słoneczko, chociaż w świetlistym półcieniu też wspaniale sobie radzą. Lilie nie lubią ciężkiej gleby, lubią lżejszą , przepuszczalną i poza azjatkami kwaśną. Ale w przypadku ciężkiej ziemi warto zrobic drenaż pod cebulą i świetnie sobie radzą. Liliowce to siłacze, radzą sobie na każdej glebie, choc najpiękniej rosną i kwitną w wilgotnej żyznej glebie. Na słabszej i suchej też sobie poradzą, ale będą słabiej kwitły. U mnie piasek i sucho i naprawdę nie narzekam na kwitnienie :D

Marysiu miło mi bardzo, że podoba ci sie. Ja też lubię to połączenie lilii z iglaczkiem, ale pewnie jeszcze trochę i będę musiała lilie przesadzic bo są niezbyt wysokie i iglak je zagłuszy.

Zosiu lilie w moim ogrodzie są od zawsze, więc troszkę się ich nazbierało :D Tak więc i u Ciebie z czasem powstanie piękna kolekcja :D Najważniejsze, ze je pokochałaś....teraz już się im nie oprzesz 8-) :lol:

Grażynko lada chwila i Ty będziesz cieszyła się swoimi, u mnie sporo odmian już przekwitło....aż szkoda.....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, Twoje lilie i liliowce kwitną bajecznie, nie mogę się napatrzeć ;:oj te ciemno-fioletowe liliowce mnie urzekły, ale biała Lilia NN tez wygląda olsniewająco ;:180 Lilie wprowadzają do ogrodu całą paletę żywych barw, daje to fantastyczny efekt, zwłaszcza w tak udanych kompozycjach jak Twoje, cos wspaniałego! Dziękuje, że się nimi dzielisz z nami ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu to takie miłe co piszesz, dziękuję ;:196 Lilie skradły moje serce już dawno, to jedne z pierwszych kwiatów, które musiały byc w moim ogrodzie. Wciąż widzę kolejne odmiany, których nie mam, a bardzo bym miec chciała, ale niestety miejsce skutecznie ogranicza i chyba to już będzie koniec z liliowymi zakupami...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, dziękuję za liliowy przepis ;:196 Spróbuję się przymierzyć do Lilypolu....
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu jeszcze jestem pod wrażeniem liliowców a tu seria przepięknych lilii. U mnie część lilii już przekwitła, solidnie do tego przyczyniają się codzienne opady deszczu natomiast przygotowują się do kwitnienia lilie trąbkowe, będzie okazja rozkoszować się pięknym zapachem. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś mam nadzieję, że będziesz zadowolona, lilie to piękne kwiaty i dają mnóstwo radości :D

Irenko u Ciebie ciągłe opady u mnie niesamowita susza, ziemia na rabatach dosłownie popiół....Wczorajszej nocy trochę popadało, ale tak, że nawet ziemi dobrze nie zrosiło, a pod drzewa to nawet i nie zaleciało :roll:

Tryumphator
Obrazek

Obrazek

Bellosong
Obrazek

Flashpoint
Obrazek

Obrazek

Flore Pleno
Obrazek

Obrazek

Atlantic