Ogródek AGNESS cz.12
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Ale cudowne te fioletowe liliowce z ostatniego zdjęcia

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Aguś kochana jesteś wiesz dlaczego ? siadam przed kompem biorę kajecik pisaka i ...notuję nazwy lilii które u Ciebie wpadły mi w oko
wiem że nazwa będzie się zgadzać lilijką ze zdjęcia , gorzej będzie z zakupami ale może kiedyś w końcu trafię na te "wymarzeńce "
Miłego popołudnia
Miłego popołudnia
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Masz dokładnie taki ogród, jak lubię - kolorowy zawrót głowy
No i taką różnorodność lilii i liliowców...
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ostatnio czarowałaś liliowcami teraz liliami które uwielbiam ale chyba bez wzajemności bo jakoś kiepsko mi kwitną ale i tak jesienią kupię kolejną porcję, może jakimś spasuje u mnie.
Floksów mam nadzieję pozbyłam się definitywnie choć czasami wyłażą jakieś odrosty korzeniowe, nie cierpię takich zaborczych roślin.
Floksów mam nadzieję pozbyłam się definitywnie choć czasami wyłażą jakieś odrosty korzeniowe, nie cierpię takich zaborczych roślin.
Aguś, w końcu się chyba przemogę... na jakim stanowisku sadzić lilie i liliowce? czy one lubią dość ciężką glebę?
Twoje kępy i kwiaty są po prostu cudowne...
Twoje kępy i kwiaty są po prostu cudowne...
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
cały Twój ogród ukwiecony pięknymi liliami i liliowcami
najbardziej wpadła mi w oko, ta połączona z cisem z żółtymi końcówkami
piękne połączenie , bardzo mi się podoba
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, podziwiam u Ciebie cudowne lilie, moją nową miłość, masz mnóstwo odmian, ale na to trzeba czasu, może i mnie się uda kiedyś taka kolekcja, na razie zaczęłam od azjatek kilku OT zobaczymy jak będą u mnie rosły.
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś
lilie bajka
Kolorki przecudne.Podobaja mi sie te jednobarwne, takie nasycone kolory.Ja czekam na swoje.Już są takie nabrzmiałe, jakby miały zaraz pęknąć.
Zaraz porównam z Twoimi, bo podałaś nazwy.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Wiolu
Dziękuję za miłe słowa i namawiam do założenia wątku
Podziel się z nami swoimi widoczkami
Ciemny liliowiec o który pytasz nie ma drobnych kwiatów, nie są olbrzymie jak u niektórych odmian, ale są całkiem spore.
Dawidku bardzo się cieszę, ze podoba Ci się....a Twój nie będzie kiedyś, ale już jest - piękny, kolorowy i bardzo bogaty
Reniu dziękuję
Lilie to moje ukochane kwity i zawsze bardzo na nie czekam
Małgosiu ja też bardzo lubię ten liliowiec, ma śliczny głęboki kolor
Eluś bardzo się cieszę, ze moje podpisane lilijki mogą się na coś przydac
Zawsze staram się spradzic w necie czy lilia zgadza sie z podpisem, bo pomyłek jest naprawdę mnóstwo. U mnie większośc lilii kupowana jest w Lilypolu, więc tam najlepiej szukac takich odmian jak moje
Aniu witaj
czasami aż zastanawiam sie, czy nie za kolorowy
ale ja tak lubię więc wtykam kolorki gdzie tylko się da
Majeczko mam nadzieję, że lilie ładnie sie u Ciebie zaadaptują i będą pięknie kwitły. U mnie piaseczek, więc czują się świetnie. Floksy ja lubię bardzo, one takie sielskie anielskie, a ja lubię takie klimaty
Aguś i lilie i liliowce kochają słoneczko, chociaż w świetlistym półcieniu też wspaniale sobie radzą. Lilie nie lubią ciężkiej gleby, lubią lżejszą , przepuszczalną i poza azjatkami kwaśną. Ale w przypadku ciężkiej ziemi warto zrobic drenaż pod cebulą i świetnie sobie radzą. Liliowce to siłacze, radzą sobie na każdej glebie, choc najpiękniej rosną i kwitną w wilgotnej żyznej glebie. Na słabszej i suchej też sobie poradzą, ale będą słabiej kwitły. U mnie piasek i sucho i naprawdę nie narzekam na kwitnienie
Marysiu miło mi bardzo, że podoba ci sie. Ja też lubię to połączenie lilii z iglaczkiem, ale pewnie jeszcze trochę i będę musiała lilie przesadzic bo są niezbyt wysokie i iglak je zagłuszy.
Zosiu lilie w moim ogrodzie są od zawsze, więc troszkę się ich nazbierało
Tak więc i u Ciebie z czasem powstanie piękna kolekcja
Najważniejsze, ze je pokochałaś....teraz już się im nie oprzesz
Grażynko lada chwila i Ty będziesz cieszyła się swoimi, u mnie sporo odmian już przekwitło....aż szkoda.....
Dziękuję za miłe słowa i namawiam do założenia wątku
Dawidku bardzo się cieszę, ze podoba Ci się....a Twój nie będzie kiedyś, ale już jest - piękny, kolorowy i bardzo bogaty
Reniu dziękuję
Małgosiu ja też bardzo lubię ten liliowiec, ma śliczny głęboki kolor
Eluś bardzo się cieszę, ze moje podpisane lilijki mogą się na coś przydac
Aniu witaj
Majeczko mam nadzieję, że lilie ładnie sie u Ciebie zaadaptują i będą pięknie kwitły. U mnie piaseczek, więc czują się świetnie. Floksy ja lubię bardzo, one takie sielskie anielskie, a ja lubię takie klimaty
Aguś i lilie i liliowce kochają słoneczko, chociaż w świetlistym półcieniu też wspaniale sobie radzą. Lilie nie lubią ciężkiej gleby, lubią lżejszą , przepuszczalną i poza azjatkami kwaśną. Ale w przypadku ciężkiej ziemi warto zrobic drenaż pod cebulą i świetnie sobie radzą. Liliowce to siłacze, radzą sobie na każdej glebie, choc najpiękniej rosną i kwitną w wilgotnej żyznej glebie. Na słabszej i suchej też sobie poradzą, ale będą słabiej kwitły. U mnie piasek i sucho i naprawdę nie narzekam na kwitnienie
Marysiu miło mi bardzo, że podoba ci sie. Ja też lubię to połączenie lilii z iglaczkiem, ale pewnie jeszcze trochę i będę musiała lilie przesadzic bo są niezbyt wysokie i iglak je zagłuszy.
Zosiu lilie w moim ogrodzie są od zawsze, więc troszkę się ich nazbierało
Grażynko lada chwila i Ty będziesz cieszyła się swoimi, u mnie sporo odmian już przekwitło....aż szkoda.....
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agness, Twoje lilie i liliowce kwitną bajecznie, nie mogę się napatrzeć
te ciemno-fioletowe liliowce mnie urzekły, ale biała Lilia NN tez wygląda olsniewająco
Lilie wprowadzają do ogrodu całą paletę żywych barw, daje to fantastyczny efekt, zwłaszcza w tak udanych kompozycjach jak Twoje, cos wspaniałego! Dziękuje, że się nimi dzielisz z nami 
- AGNESS

Kasiu to takie miłe co piszesz, dziękuję
Lilie skradły moje serce już dawno, to jedne z pierwszych kwiatów, które musiały byc w moim ogrodzie. Wciąż widzę kolejne odmiany, których nie mam, a bardzo bym miec chciała, ale niestety miejsce skutecznie ogranicza i chyba to już będzie koniec z liliowymi zakupami...
Aga, dziękuję za liliowy przepis
Spróbuję się przymierzyć do Lilypolu....
Agusiu jeszcze jestem pod wrażeniem liliowców a tu seria przepięknych lilii. U mnie część lilii już przekwitła, solidnie do tego przyczyniają się codzienne opady deszczu natomiast przygotowują się do kwitnienia lilie trąbkowe, będzie okazja rozkoszować się pięknym zapachem. 
- AGNESS

Aguś mam nadzieję, że będziesz zadowolona, lilie to piękne kwiaty i dają mnóstwo radości
Irenko u Ciebie ciągłe opady u mnie niesamowita susza, ziemia na rabatach dosłownie popiół....Wczorajszej nocy trochę popadało, ale tak, że nawet ziemi dobrze nie zrosiło, a pod drzewa to nawet i nie zaleciało
Tryumphator

Bellosong

Flashpoint

Flore Pleno

Atlantic

Sorbonne

Red Dutch

Irenko u Ciebie ciągłe opady u mnie niesamowita susza, ziemia na rabatach dosłownie popiół....Wczorajszej nocy trochę popadało, ale tak, że nawet ziemi dobrze nie zrosiło, a pod drzewa to nawet i nie zaleciało
Tryumphator

Bellosong

Flashpoint

Flore Pleno

Atlantic

Sorbonne

Red Dutch