Muszę się pochwalić dziewczyny, moja glicyna zakwitła pierwszym kwiatem!!!

Po tym co przeszła w ostatnich dniach, jak leżała trupem na ziemii powalona wichurą nalezy to uznać za cud
Ewa, moja kobea też ma fioletowe liście u dołu, to chyba normalne. Inna rośnie w słońcu na siatce i szaleje, ma sporo pąków, czekam na kwiaty
Aguś,
Whiter jest cudna, a ten pierwszy, długo wyczekiwany pączek - bezcenny

W tle widać hortensję
Annabelle, może się do niej przekonasz? Bardzo ją lubię bo kwitnie zanim zaczną bukietowe, a kwiaty ma nie mniej wspaniałe. Jeśli moje różyce będą mnie choć w połowie darzyć takim uczuciem jak ja, to będzie nam razem dobrze
Senteur Royale & Annabelle

Lulka,
Creme Caramel kupiłam u Kamili, w Rosaplant. Kolorek wymiata, tak jak
Cafe
Creme Caramel & Flora Romantica
Bozuniu, dziękuję

Passiflorę kupiłam za grosze na giełdzie, jeśli Ci się podoba, rozejrzę się następnym razem i jak będzie to Ci kupię

Tylko ona lubi słonko, czy u Ciebie nie będzie jej za ciemno? Moja szaleje coraz bardziej, tutaj z
Edenem i koło
Chopina

Maddy, dziękuję, cieszę się, że mój busz Ci się podoba
Rooguchi & Diana to udany duet, będziesz z nich zadowolona

M ma poczucie humoru
Danusiu, miło mi, że przeniosłaś się na chwilę do mnie ze swojego magicznego ogrodu, bardzo dziękuję za cenne komplementy

Jesteś kochana
Iwonko, bardzo dziękuję, takie słowa dają powera
Jule, fajnie, że donicowo Ci się podoba, mi się wydawało, że za dużo nakitrałam tych doniczek - M mówi, że do złomowiska doszły skorupy w ilościach produkcyjnych

A żółte przybywa coby nie było tak monotematycznie..jest jedna żółto-pomarańczowa rabat, przełamana błękitem i teraz kremowo-żółtkowe plamy na rabacie przy tarasie..takie słoneczne promyki..
Aszka, dzięki! Super, że Ci się podoba!
Majka, w miejscu gdzie jest parasolka sporo cienia daje brzoza, rola parasolki jest raczej ozdobna - czekam aż sklepienie pokryje się kwiatami... Może w przyszłym roku osiągnę ten efekt, bo clemki młode, sadzone wiosną..
Monia, miło że wpadłaś! Zapraszam
Beatko, a kto z nas nie ma w sobie choć odrobiny z romantyka..?
Gosia, rabaty różane powstały dopiero w ubiegłym roku i tej wiosny, reszta ogrodu ma układ iglakowo-krzewowy
W tej części gdzie sadziłam clemka, jest cyprys, a z tyłu maliny, truskawki i poziomki więc nie mogę zasłonić tej rabaty różami. Obok rosły trzy żylistki, które wyleciały w weekend i w ich miejsce wsadziłam róże -
Casanova (to je widać na fotce w tle). Przemyślę jeszcze układ tej części ogrodu, bo chcę wywalić tawuły i zrobić..rabatę różaną (po lewej od cyprysa)
Grasten & Louis Odier
Bugenwilla & Mini Eden Rose - kształt kwiatu przypomina raczej Pastellę niż klasycznego Edena, ale jak dotąd mało kapryśny i rwie się do góry aż miło!
...takie tam widoczki