Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Uwielbiam Twoje piekne ,romantyczne kompozycje sa takie zwiewne i cudownie dopasowane kolorystycznie ;:173 Moje ulubione zestawienia kolorków ...bajecznie ;:167
Podpisuję sie pod powyższym wpisem u mnie łyso i nie jest tak kolorowo ;:185 Masz ten dar ;:215
Cudnie!!
Pozdrawiam goraco !!
;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ach! ;:202 zabrakło mi słów jak zobaczyłam te ostatnie zdjęcia, te ogólne. Przepięknie ;:oj !
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez mi dech zaparlo i jezyka zapomnialam - co nie czesto mnie sie zdarza :wink:
"Donicowo" robi wrazenie - boej ;:167 Widze, ze zoltkow troche przybylo - lamiesz kolorki 8-)
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I mnie dech zaparło ;:108 Donicowo jest ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, uroczo................ ;:180 bujający się na wietrze ptaszek :D fajny.
Nareszcie pokazałaś parasolkę, ciekawa jestem czy zarośnie jej góra i da cień.
Bardzo ładne róże. ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Naładowałam akumulatory Twoimi fotkami, Kasiu ;:196
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, romantyczna dusza musi być z Ciebie. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, mówiłam o tym miejscu gdzie odpoczywałaś przy sadzeniu klemka. Tam tylko iglaczki i chopin.
To w porównaniu z resztą ogrodu pustka.
Ale czasem potrzebny jest taki kącik dla wytchnienia oczu, bo zbyt dużo pięknych widoków tez może zaszkodzić :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Muszę się pochwalić dziewczyny, moja glicyna zakwitła pierwszym kwiatem!!! ;:oj Po tym co przeszła w ostatnich dniach, jak leżała trupem na ziemii powalona wichurą nalezy to uznać za cud ;:170

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ewa, moja kobea też ma fioletowe liście u dołu, to chyba normalne. Inna rośnie w słońcu na siatce i szaleje, ma sporo pąków, czekam na kwiaty ;:65
Aguś, Whiter jest cudna, a ten pierwszy, długo wyczekiwany pączek - bezcenny ;:170 W tle widać hortensję Annabelle, może się do niej przekonasz? Bardzo ją lubię bo kwitnie zanim zaczną bukietowe, a kwiaty ma nie mniej wspaniałe. Jeśli moje różyce będą mnie choć w połowie darzyć takim uczuciem jak ja, to będzie nam razem dobrze ;:167

Senteur Royale & Annabelle
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Lulka, Creme Caramel kupiłam u Kamili, w Rosaplant. Kolorek wymiata, tak jak Cafe ;:333

Creme Caramel & Flora Romantica
Obrazek Obrazek

Bozuniu, dziękuję ;:196 Passiflorę kupiłam za grosze na giełdzie, jeśli Ci się podoba, rozejrzę się następnym razem i jak będzie to Ci kupię ;:196 Tylko ona lubi słonko, czy u Ciebie nie będzie jej za ciemno? Moja szaleje coraz bardziej, tutaj z Edenem i koło Chopina
ObrazekObrazek

Maddy, dziękuję, cieszę się, że mój busz Ci się podoba :D Rooguchi & Diana to udany duet, będziesz z nich zadowolona ;:196 M ma poczucie humoru :;230
Danusiu, miło mi, że przeniosłaś się na chwilę do mnie ze swojego magicznego ogrodu, bardzo dziękuję za cenne komplementy ;:180 Jesteś kochana ;:196
Iwonko, bardzo dziękuję, takie słowa dają powera ;:215
Jule, fajnie, że donicowo Ci się podoba, mi się wydawało, że za dużo nakitrałam tych doniczek - M mówi, że do złomowiska doszły skorupy w ilościach produkcyjnych :;230 A żółte przybywa coby nie było tak monotematycznie..jest jedna żółto-pomarańczowa rabat, przełamana błękitem i teraz kremowo-żółtkowe plamy na rabacie przy tarasie..takie słoneczne promyki.. ;:131
Aszka, dzięki! Super, że Ci się podoba!
Majka, w miejscu gdzie jest parasolka sporo cienia daje brzoza, rola parasolki jest raczej ozdobna - czekam aż sklepienie pokryje się kwiatami... Może w przyszłym roku osiągnę ten efekt, bo clemki młode, sadzone wiosną..

Obrazek

Monia, miło że wpadłaś! Zapraszam ;:196
Beatko, a kto z nas nie ma w sobie choć odrobiny z romantyka..? ;:131
Gosia, rabaty różane powstały dopiero w ubiegłym roku i tej wiosny, reszta ogrodu ma układ iglakowo-krzewowy :D
W tej części gdzie sadziłam clemka, jest cyprys, a z tyłu maliny, truskawki i poziomki więc nie mogę zasłonić tej rabaty różami. Obok rosły trzy żylistki, które wyleciały w weekend i w ich miejsce wsadziłam róże - Casanova (to je widać na fotce w tle). Przemyślę jeszcze układ tej części ogrodu, bo chcę wywalić tawuły i zrobić..rabatę różaną (po lewej od cyprysa)

Obrazek Obrazek

Grasten & Louis Odier
Obrazek Obrazek

Bugenwilla & Mini Eden Rose - kształt kwiatu przypomina raczej Pastellę niż klasycznego Edena, ale jak dotąd mało kapryśny i rwie się do góry aż miło!
Obrazek Obrazek

...takie tam widoczki
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,moja glicynia ma 3 lata i nie kwitła jeszcze.Chyba będę musiała jej pogrozić jak juce w przyszłym roku,bo zaczyna mnie denerwować.Czy ty sama ją prowadzisz na drzewko,czy taka kupiłas?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E tam, skorupy :twisted: Donice w wiekszej ilosci robia dosc dobry efekt. To przestaje byc juz jeden element dekoracyjny a tworzy sie calkiem osobny ogrodkowy zakatek. Tak jakby dodatkowa rabata z nasadzeniami ;:108 Ja tam lubie i dla mnie skorup nigdy za wiele :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Donice mi się podobają, ale u siebie nie lubię, bo rośliny wymagają o wiele więcej dbałości. Próbuję ograniczać ilość-z różnym skutkiem. Najchętniej wszystko sadziłabym w gruncie.
Cieszę się, że glicynia zakwitła ;:138 Moja przechowywana w domu padła i raczej nie ożyje. Dycha jeszcze Alba, ale przesadzę ją do ogrodu, niech wegetuje. Silnym pnączem raczej nie będzie, może sobie rosnąć gdziekolwiek :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Małgosiu, glicynia ma zapleciony pień z trzech roślin i była kupiona jako drzewo. Mam jeszcze dwie inne, które staram sie prowadzić w ten sposób, ale nie mają jeszcze stosownych konstrukcji w kształcie parasola.
bozunia pisze:(...)wiciokrzew Ci kwitnie a kiedyś narzekałaś, że nie chce kwitnąć... (...):
Bozuniu, wiciokrzew, który kwitnie to tegoroczny Graham Thomas, mój 3 -letni wciąż stoi w miejscu jak zaklęty i ani jednego kwiatka nie pokazał.. ;:185 mam nadzieje, ze Twój odzyje, masz taki dojrzały okaz ;:168
Jule, skorupy są fajne :D Zastanawiam się jeszcze nad zamówieniem u kowala takiej Polki w kształcie dwóch schodkoe, zeby ułożyć je piętrowo. Może na przyszły rok cos wymyślę.
Ewa, fakt, z donicami jest trochę rabanu, bo trzeba podlewać, a ceramika dodatkowo wysusza ziemię, ale są chyba tego warte. Posadzilam tam mocno pachnące odmiany i lawendę, a zapach tych róż mozna wyczuć na całym tarasie ;:170 Glicynia w donicy się zamęczy, korzenie ma bardzo ekspansywne, ja bym sadziła do gruntu w osłoniętym miejscu i powinna się rozbujać, ma ogromne przyrosty w sezonie ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Miałam glicynię w gruncie trzy lata :( W donicy znalazła się sadzonka, nie roślina, bo nie rosło toto wcale. A raczej rosło w sezonie, zimą marzło do korzeni. Raczej nie ma szans na dorosłość.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie stopniowe ustawianie donic tez mi sie podoba, tyle ze kazda konstrukcja zmusza do stalosci i pewnego uwiazania - nie mozna donic poprzestawiac np w polkole, bo akurat w sezonie takie nasadzenia sie zrobilo albo przesunac ktorejs o pare centymetrow, bo cos na tarasie stoi. Trzeba cala konstrukcje jakos przestawic, wkomponowac i takie tam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”