Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Post »

Nolinko wiem jak takie robienie na raty jest uciążliwe ale fakt swoje to trzeba robić :) a jak cieszy jak już są w piwnicy ;:108
Joluś dziękuje pięknie za miłe słowa ;:196 papryczki i pomidorki to zasługa mężulka bo to on dżwiga konewki z wodą i gnojówką z pokrzyw ;:108 tez daleko mam do kranu ale przy szklarni stoi 1000 litrowy zbiornik na wodęi 2 beczki z pokrzywami :D
A to jeszcze winogronka :) smacznego!

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

Iwonko jakie słodkie stadko kaczuszek :) jak u ciebie musi być cudownie lubie takie klimaty ;:168 pomidorkami sie po częstowałam pyszne ;:92
zostawiłam dla nastepnych gosci :wit

-- 15 sie 2012, o 11:45 --

Iwonko nie nadążam ciebie chwalić a tu nastepne smakołyki ;:138
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Izuniu dziękuję za wizytę ;:196 o kaczuszkach napisałam na poprzedniej stronie a niecierpki 'sunpatiens''odkryłam na stronie plantpolu z Zaborza koło Oświęcimia http://www.poradnikogrodnika.pl/index.p ... Itemid=284
Patrycjo dziękuję ;:196 a pomidory rzeczywiście słodkie zwłaszcza ''Bawole serce'
Justynko dzięki,że zajrzałaś w moje skromne progi ;:196 tez uwielbiam zapach papryki zwłaszcza duszonej :wink:
Aniu kochana dziękuję ;:196 i zapraszam częściej do mnie :heja
Polikola wielkie dzięki w imieniu niecierpka :) Kochanie czy zdradzisz swoje imię ;:196
Teresko kaczuszki dziękują za komplement ;:196 a niecierpki stały przed kwiaciarnia 2 ..szkoda,ze nie kupiłam tez tamtego drugiego ;:173

Różowy rozwar kwitnie nowymi kwiatkami i chyba są mocniej wybarwione niż zaraz po kupnie
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc1 ... c8dfd.html]Obrazek[/URL

oo...Dorotko częstuj się jeszcze mam ich pod dostatkiem jakie chcesz.malinowe ?:ożarowski i malinowy olbrzym tez są pyszne i dziekuje za pochwały ale taki teraz okres ,że sie dziejeeee :;230
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Takiego mi apetytu swoimi pomidorkami narobiłaś, że cały talerz sobie nakroiłam i jem ;:108 Rozwar piękny ;:oj moje cały czas puszczają nowe pączki :tan
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

stephanie Asiu serdecznie Cię witam w moich progach i dziękuję za miłe słowa :) zapraszam ,wpadaj kiedy masz tylko ochotę ;:196 hoje mam dopiero malutkie kupione niedawno od miłych forumek a są to takie jak ;hoja australis Lisa tricolor,carnosa zielona ,carnosa triciolor,hoja gracilis i jeszcze nie ukorzeniona maleńka linearis oraz malutką szczepkę dischidia ruscifolia -gratiski :D
Aniu dziękuję w imieniu niecierpka ;:196 a sadzonki koleusków od Ciebie juz są w doniczkach ..szybko puściły korzonki :tan
Kasiu rozumiem,ja chcąc obejrzeć te mnóstwo różnych wątków forumek nie mam czasu częściej zaglądnąć do już znanych i mam nadzieję ,że jak nastąpi jesień ,zima to tego czasu i nam trochę przybędzie :) dzięki ,ze znalazłaś czas na pochwalenie mojego niecierpka ;:196
Irenko witam serdecznie u mnie :wit dzięki za komplementowanie kwiatków i niecierpka i zapraszam częściej oraz na ucztę pomidorkową ;:196
Tereniu cieszę się z Twojego apetytu :D jedz kochana ile możesz smacznego ;:196 mój ten rózowy chwile odpoczywał ale teraz tez kwitnie wciąż nowymi pączkami tak jak biały i niebieskie :tan
To ostatnie już chyba kwitnienie jeżówki ;:174
Obrazek
A ta nowa ketmia syrakius
nie może rozwinąć swoich pączków bo coś jakby wyjada je w środku a bardzo jestem ciekawa jej koloru bo moja 10-cio letnia,niebieska,2metrowy krzew przemarzł tej ostatniej zimy ;:174
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapachniało pomidorkami mhmmmm :D A kaczuchy to tylko w kurniku siedzą czy puszczasz je na wybieg? Widzę, że też masz ich sporo.
Ala1207
200p
200p
Od: 10 kwie 2012, o 18:29

Post »

Ale bym zjadla takiego pomidorka od razu zerwanego i ten zapach ich mniam :) pozdrawiam
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 76&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Karolinko foty robiłam wieczorem kiedy kaczki wróciły z ogrodu :) młode chodzą jeszcze przy domu w części ozdobnej działki i nawożą trawnik :D ,dalej jest warzywnik ze szklarnią a przez szklarnię przechodzi się do sadu . Te starsze już od ładnych kilku tygodni chodzą razem z kurami właśnie tam w trzeciej części działki za szklarnią.Tam mają okołp 12 arów sadu.A kurnik tez składa się z 3 części i jest przelotowy,wchodzi sie w części przydomowej a wychodzi za szklarnią :)
Alu witaj kochana w moim kąciku ;:196 szkoda,że tylko wirtualnie mogę poczęstować pomidorkami ale zapach i smak rzeczywiście jest niesamowity :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O wszystko Iwonko zadbałaś :D Przy okazji pewnie łowią w sadzie ślimaki :D A teraz ciekawostka, w moim stadzie znajduje się para płci żeńskiej :;230
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Kury mamy juz 5 lat i to one wyjadły setki winniczków a potem nawet zbierałam całe wiaderka takie 3 litrowe skorup ,tłukłam po trochu w mozdzierzu na drobno i dodawałam kurom do tłuczonych ziemniaków ze śrutą i pokrzywą zamiast skorupek od jaj na mocne jajka :) ocalałe cudem winniczki przenosiliśmy koło domu.Kaczki mam dopiero od zeszłej wiosny i one sprzątają teraz te czarne długie slimaki a ponoć najlepsze są w tym kaczki biegusy indyjskie :) niestety tych kaczek nie mam ale mam oprócz pizmowych czy inaczej francuskich jeszcze staropolskie.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko nie wiedziałam, że skorupy winniczków są takie wartościowe. Jednak tych u nas jak na lekarstwo (no i dobrze).
Odpukać, w tym roku mało też tych czarnych - to nimi właśnie delektują się moje kaczuchy.
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Karolinko skorupy mają mnóstwo wapnia :) a odnośnie Twojej pary płci zenskiej to u kur na przykład często sie to zdarza ,kiedy w stadzie nie ma koguta :;230
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tym akurat się u kur nie spotkałam ale miałam np. piejące kury :;230
A kaczorów u nas pod dostatkiem :D
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

U mnie jest taka jedna kurka czubata 5-cio letnia w typie czubatki staropolskiej ,teraz najstarsza wśród kur i ona czasami mysli,ze jest kogutem a teraz zakwoczyła i siadła 2 dni temu na sztucznym jajku bo prawdziwe zabieram.
mój mały hibiskus miał 4 pąki ale 2 zrzucił ,kiedy były już nabrzmiałe a dzisiaj rano jeden z pąków otworzył się całkiem,ciekawe czy drugi pąk tez sie otworzy czy zaczeka az ten przekwitnie i spadnie
Obrazek
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Piękności ;:138 ;:138 ;:138 mam pełnego mocno czerwonego, ale nam współpraca nie idzie, oj nie idzie :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”