Moja M carmenae jaszcze nie kwitła uparta jakaś

Hildewinteria hybr. Humkes Roschen ...śliczny kwiatek

Dolichotele baumii też śliczniutka.
Ty pewno czarujesz jak Ania i tak pięknie Ci kwitną

Nieee...Czy to już wszystkie niedobitki jakie u Ciebie rosną?
Dziękuję.po wypoczynku urlopowym, prezentujesz wspaniałe kwiaty
Praktycznie ich nie zasilam. Na początku sezonu raz je podlewam lekko nawozem a na jesień drugi - i to w zasadzie wszystko. aha - wszystkie swoje rośliny traktuję jednakowo.czym karmisz swoje kaktusiątka że tak pieknie rosną
Żaden ze mnie czaruś.pewno czarujesz (...) i tak pięknie Ci kwitną
Rozumiem, że lista Twoich mamilarii jest owiana tajemnicą, ale mógłbyś zdradzić, co tam jeszcze masz - w końcu znamy się tyle lathen_s pisze:Nieee...Czy to już wszystkie niedobitki jakie u Ciebie rosną?
Ale te akurat kwitły.
Aga, przesadzasz... To tylko mała balkonowa kolekcja. Nawet nie równa się do tych pod szkłem czy folią - nie ta liga. Ale pochwały cieszą, nie powiem..przysięgam - nie widziałam takich cudów nigdy![]()
Celinko - akurat Ty o tym dobrze wiesz.zdaje się potwierdzać powiedzenie że wśród cierni można znaleźć cuda
Co to za urok odkryć wszystko??mógłbyś zdradzić, co tam jeszcze masz
Witam w moim wątku i zapraszam częściej. Twoje słowa mnie bardzo cieszą.Pod Twoją nieobecność trafiłam tutaj i mam zamiar tu się zadomowić
A mi się tam podoba Dolichotele baumii
Też jestem miłośnikiem tych skromnych ale jakże pięknych roślin. I dlatego wciąż u mnie rosną choć to nie mój klimat. Cieszę się, że Wam się podobają.Dolichotele baumii bardziej przypadła mi do serca
Ha, sporo ich tutaj. Z piszącym te słowa na jednym z pierwszych miejsc.Ja dołączam do wielbicieli Mammillaria carmenae
Witam krajankę.jeśli Twój Kraśnik to Kraśnik lubelski to zaraz przypędzę oglądać na żywo
Ja myślę, Henryku, że już bardziej rosnąć nie mogąhen_s pisze:Dziękuję za tak liczne przybycie no i pochwały dla moich roślin. Aż rosną z dumy.
Kokietujesz! Trudno, nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwośćhen_s pisze:Co to za urok odkryć wszystko??
Będę pokazywał po trochu - dla lepszego efektu...
No i tak naprawdę to nie zawsze wiem co mam.
Mam dwie - obie rosną pojedynczo.Dolichothele baumii nie daje u Ciebie odrostów czy eksmitujesz latorośle?