Zielony świat Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony świat Moniki

Post »

Bardzo fajny ten Twój balkon ;:108 ;:oj ;:63 .
A pelargonie ;:oj .gdybyś kiedyś miała sadzonki na wymianę,to pamiętaj o mnie ;:168 :wit
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niunia, twój balkon jest tak elegancki i piękny, że chyba wpadnę w kompleksy, bo mój niby wielki, ale a to gacie wiszą na suszarce, a to rowerek dziecka czy samochodzik jeździk albo jakaś piłka się poniewiera, a u ciebie tak stylowo i jak ktos napisał nieprzyzwoicie czysto, Ja chyba mam w pokoju dziennym większy rozgardiasz. :oops:
Słowem jestem zachwycona, ale też zawstydzona i niemal zakompleksiona. ;:204
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

O ja cie dziewczyny przestańcie bo się zarumieniłam i się szef na mnie dziwnie patrzy, pewnie myśli że coś nieprzyzwoitego oglądam w internecie :;230
Heliofitko - balkon ma około 6m2 - to można poszaleć ;:215 specjalnie wybrałam to mieszkanie bo miało większy balkon :tan Przeraźliwie czysto?? No gdzie tam, jak są kafelki to łatwiej ogarnąć, ale racja szorowanko było, no i pomalowałam też ;:224 Też nie lubię plastiku ale się przymierzam żeby te mebelki na przyszły rok wyekmitować na działkę - stół ma dziurkę na parasol - a na balkon kupić coś drewniano-rattanowe - marzy mi się takie siedzisko dwuosobowe z poduchą, mały stoliczek i jakiś fotelik ;:224 Ostatnio jak na Dzień Matki byłam z Mamusią na lodach w kawiarni to dosłownie chciałam wynieść ich fotele rattanowe, idealne na balkonik ;:224
Keetee - czekam jak zakwitną fuksje i wszystkie pelargonie, normalnie przeprowadzę się na balkon :;230
Jolu - dziękuje ;:196 mam zamiar porobić sadzonki, mam też szansę przechować roślinki w suszarni to zgłoszę się po wskazówki bo nie wiem jak to zrobić. Ale będę robić na 100% bo szkoda takich roślinek i kasy oczywiście ;:108
Jagodo - jaka tam zakompleksiona ?? No daj spokój. Mi jest łatwo jak na balkon wchodzi tylko piesek i do tego grzecznie sobie siada w kąciku i wącha heliotropa - chyba ma nałóg jakiś ;:224 Zresztą jak na razie to porządek to mam tylko na balkonie, reszta wygląda jakby tornado przeszło :;230 Ostatnio sprzątam tylko na balkonie :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Monisiu, ja też się zgłoszę po sadzonki. Jak będziesz chciała z moich to też dostaniesz :) Zawsze troszkę kaski się zaoszczędzi i będzie na inne roślinki.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Monika ale duży masz ten balkon. Już chciałam pisać gdzie ty mieścisz te wszystkie roślinki, ale zobaczyłam zdjęcie ze stolikiem i krzesełkami i już widzę całość :)
Ślicznie masz wszystko poustawiane. Taki porządek i ład Super!
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niunia, no skoro taki błysk masz tylko na balkonie, to trochę mi ulzyło. :) Co do "chęci" wynoszenia mebli z kawiarni, to dobrze, ze one się nie rozmnażają ze szczepek, jak kwiatki, bo pewnie już by któryś był bez nogi. :;230
Awatar użytkownika
cytrusowy hubi
200p
200p
Od: 3 sty 2012, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ojojoj ty się na pracy skup a nie podróżach w wirtualnym świecie ;:124 ;:168

(jeszcze się okaże że twój szef to ogrodnik i twój mąż nie będzie zadowolony.... :;230
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko - nie ma sprawy, będziem się wymieniać ;:138 Na przyszły rok to musze oszczędzać na kwiatki na działeczkę :tan Chyba pisałaś u Małgochy przed chwilą bo mnie przechrzciłaś :;230
Agusiu - dziękuję kochaniutka ;:196 Jak tam w pracy??
Jagodo - no widzisz, w domu posprzątam dopiero po sezonie balkonowym :;230 Do tego czasu tylko będę przesuwać z miejsca na miejsce :;230 Co do tych mebli - normalnie leżę i kwiczę :;230 Meble ze szczepek :;230 ale z drugiej strony fajnie by było ;:224
Cytrusowy Hubi - no się skupiam właśnie, tylko nie na pracy :;230 Na szczęście wiem że mój szef to antyogrodnik więc nie ma zagrożenia dla M. ;:215 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Sorki, już się poprawiłam ;)
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Pelargonie,przynajmniej takie zwykłe,bardzo łatwo się ukorzeniają.
Ja nawet na jesieni robiłam szczepki i fajnie się przyjęły.Małe łatwiej na oknie przetrzymać przez zimę.A na wiosnę znowu sadzonkowałam,ale pewnie można od razu sadziś-jak za wysokie i cienkie nie wyrosły.
Ja wsadzałam w ukorzeniacz i do ziemi ;:108.Nawet żadnych kapturków nie robiłam.

A dorosłe to podobno w piwnicy można przetrzymać,mało podlewając czasem.Nie próbowałam.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To najlepiej zrobię sadzonki na jesień, pohoduję na parapecie na klatce schodowej - ogrzewana, długi parapet zachodni, szczelne okna więc myślę że sie uda ;:215 A dorosłe egzemplarze do suszarni. W sumie mam 9 odmian pelargonii i 6 fuksji to kurcze trzeba się starać przechować i porobić sadzonki bo szkoda, szczególnie jak to takie "odmianowe" ;:108 A jak się wszsytko przyjmie to będę wysyłać forumkom :heja
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit chciała bym posiedzić na takim balkoniku :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oksi to zapraszam na kawusię ;:40 albo coś innego ;:136
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Monia w pracy ok. Kumpele fajne , dogadujemy się. Także nie mogę narzekać. Dzięki, że pytasz ;:196
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu to bardzo fajnie!! Cieszę się, że ci się dobrze układa w pracy ;:168 Wiadomo jak współpracownicy są sympatyczni to się chętniej idzie do pracy ;:108 Trzymam za ciebie kciuki kochana ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”