Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasieńko jak Ty pędzisz ,nie byłam u Ciebie z braku czasu parę dni ,a tu już 18 strona ;:oj
Pięknie kolorowo u Ciebie ,też muszę pomyśleć na jesień o większej ilości tulipanów , w takie dni jak dziś oko cieszą :)
Ja wczoraj wsadziłam około 70 sadzonek sezonowych roślinek ,całe szczęście ,że się zmobilizowałam i do późna wsadzałam ,bo dziś pogoda nienajlepsza.
Piękna altanka ;:215
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aha żagwin.....no to musze się za nim porozglądać...jak na razie mam jeden i to różowy ale niebieski też jest fajny to poszukam......na kiermaszu w Botaniku pewnie będzie....no już jest informacja, że od 1 do 3 maja od ulicy Botanicznej bedzie się odbywał kiermasz :uszy
może mi się uda mamidło ze mną wziąć - bo ona to ziółka chce już mieć ;:224
tulipanki śliczne......no i sasanki..... ;:173

zaś ta pogoda.....grrrrrr dziś miało być ładnie i słonecznie a nie.....ciepło owszem jest ale leje......zwariować już można.....bym nie narzekała ale już mam dość siedzenia w domu... :twisted:
no i tak by mnie mama pewnie nie wypuściła - wczoraj wzięłam jakiś lek przeciwkaszlowy i.....hmmmm.....od rana nic tylko kaszlę i kaszlę....normalnie jak gruźlik :roll:

ale, ale....coś się chyba rozpogadza :uszy
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jule, obyś miała rację :uszy Przestaje padać, ale mokro i szaro - jeszcze poczekam a potem zakładam moje odjazdowe kalosze i do roboty ;:65
Oluniu, dziękuję ;:196 U mnie - monotematycznie.. ;:131 Ale w przyszłym tygodniu wyjeżdżam i po powrocie pewnie nie będzie śladu po tulipanach...więc muszę się nimi nacieszyć na zapas ;:333 Ciekawa jestem tych Twoich sadzoneczek w ilości produkcyjnej, powiesz co sadziłaś?
Martuś, odpoczywaj i odpuść sobie działkę na dzisiaj, kaszel to nie przelewki, trzeba wykurować ;:124
Żagwin kupowałam na giełdzie - mniejsze sadzonki po 2 złote, większe po 5 zł ;:173

No to jeszcze coś z wczoraj..
Cyprysa chyba powinien odwiedzić fryzjer..

Obrazek

Na ścieżce dosadziłam to i owo.. ;:224
Bukszpany miały być w kulkach, ale trafiłam na piękne, formowane i nie mogłam się oprzeć... ;:131

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

wiem, wiem dlatego siedze w domu i zaraz ide zrobić szaszłyczki na obiadek ;:224
zresztą na koszenie i tak jest za mokro - może jutro się uda :uszy
hmmmmmm tak tanio.....to jak nic muszę odwiedzić tą giełdę ;:224

hehe ano powinien iść do fryzjera......zawsze się można w niego pobawić - nożyce i do roboty, a jaka przy tym zabawa :;230
a bukszpaniki takie są ładniejsze ;:196

no i się rozpogadza - u mnie słoneczko wychodzi ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Cudne te fotki :D :D :D Masz spora ilość sasanek i tulipanków i daje to niezwykły efekt ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek w końcu się wpisuję bo ileż można po cichutku zaglądać i nie wyrazić słów zachwytu. ;:oj
Właściwie to wszystko mi się podoba u Ciebie więc ograniczę się do podziwiania tulipanów bo tych u mnie brak z powodu podjadaczy ziemnych. ;:138
I wyrażę też słowa pochwały dla Hortensji pnącej, ona rośnie i kwitnie chyba w każdym miejscu tylko potrzebuje czasu tak jak pisała Ewelina. Jak już Ci się rozbuja to będziesz ją musiała mocno przycinać bo na dach wylezie. Na razie stosuj to wszystko co napisała Ewelina, dużo wody choć ja niespecjalnie jej lałam i trochę nawozów. ;:108
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Twój ogród ma smaczek, można po nim chodzić i rozkoszować się :heja Ciągle zaskoczy czymś nowym, każdy zakątek jest pełen niespodzianek ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, jak gardełko? lepiej? U mnie rozpogodziło się po południu i mogłam działać ;:65 Byłam w Kórniku, rodusie albo 'dendrony' jak nazywa je Mój M - trochę przebrane, wybrałam dwie azalie japońskie ;:173 Posadziłam, zrobiłam obchód ogrodu i sesję fotograficzną moich ukochanych, zielonych stworków :tan
Monia, dziękuję ;:138 sasanki się ładnie rozrozły, dzisiaj widziałam, że wciąż wypuszaczają owe pączki kwiatowe, sasankowy festiwal trwa :heja
Majka, dziękuję, że zaglądasz i uskrzydlasz ciepłym słowem ;:196 Hortensja ma się całkiem dobrze, dzisiaj została obfocona :uszy Tulipanki niezmiennie cieszą, więc dzisiaj kolejne fotki ;:170
Aguś, dziękuję za odwiedziny ;:138 Spaceruj po moich zakątkach do woli, miło mi Cię gościć u siebie ;:196

Wczoraj i dzisiaj sporo popracowałam, pochwalę się efektami ;:131
Na rabatach przy ścieżce pojawiły się nowe roślinki - pierwotnie zakładałam, że będą kulki bukszpanu, ale zdecydowałam się różne kształty, głównie pienne ;:173 Doszła też lawenda, ponad 20 krzaczków - zostały tylko drobiazgi i przykrycie korą..teraz wygląda to tak:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz rabata sosnowa - mam 3 piękne wejmutki i dotychzcas miałam dylemat co pod nimi dosadzić..było kilka pomysłów..a wczoraj zajrzałam do szkółki iglaków i zdecydowałam się na kilka nowych nabytków ;:108
Pojawiły się dwa świerki gniazdkowe, sosna himalajska i trzy płożące jałowce, oto efekt:

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, chciałabym Ci za darmo pielić rabatki... co Ty na to? 8-)
Boszzz, uwielbiam te Twoje zakątki i nic a nic nie słodzę... Wejmutka (a byłą ogromna) padła mi po zeszłej zimie... Chodzi za mną bardzo żeby znowu sobie ją sprawić, bo to jedna z najpiękniejszych sosenek... A ja kocham sosenki ;:167
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Super dobrane i trafne kompozycje Kasieńko ...też mam świerk gniazdowy , pięknie rośnie ...chociaż pomału .

Patrząc na tulipanowo- sasankowe rabaty wyobrażam sobie widok w realu ...ależ muszą pięknie się prezentować ;:108 .

Na tę wijącą ścieżko-rabatę nie mogę się napatrzeć - extra miałaś pomysł , przełamałaś tym samym monotonię trawnika . Dzięki temu stworzyłaś świetne połączenie tarasu z ażurową altaną - ;:138 .
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, chyba Ci słonko dogrzało za mocno i bredzisz kochana ;:196 Ja prędzej przyjadę kopać dołki u Ciebie :;230 Zapraszam do mnie w odwiedziny zawsze, ale na ogrodowe ploty i winko na tarasie :tan Plewienie to 'przywilej' gospodyni ;:161 Wejmutki pokochałam, choć to ulubieńce Mojego M ;:167 Najwyższa ma 18 lat i 5 metrów ;:138 Przykro, że straciłaś swoją.. co się stało? Robale? Wiem, że jest jeden paskud co żeruje na porzeczkach i wejmutkach..na razie nie ma zagrożenia, ale jak sąsiad posadzi porzeczki... to pójdę mu w nocy wykopać ;:142 ;:183
Jagódko, dziękuję ;:196 Nie byłam przekonana co robić, kilka razy podchodziłam do tej rabaty, bo wciąż sprawiała wrażenie niedokończonej..teraz czuję, że idę we właściwym kierunku ;:65 Decyzja została podjęta, roślinki posadzone, niech sobie rosną powolutku..sosny są duże, roślinki pod nią to drugi plan, ale istotny element rabaty ;:108
Przełamanie trawnika ścieżką miałam w planie od początku, ale pomysł kosztowny i wymagał przemyślenia - w tym roku się udało :tan Super, że Ci się podoba ;:196

Inne nowości w ogrodzie

Magnolia 'Susan'
Obrazek

Tulipany 'Claudia'
Obrazek Obrazek

Cyprys po fryzjerze, jaśminowce w zielonych pączkach, buk czerwony..

Obrazek Obrazek

Migdałek & Magnolia Stellata

Obrazek Obrazek

Powojnik 'Lasurstern' - pierwszy, wypędzony w domowym warunkach - ogromny i lazuuuuuuroooowy kwiat ;:167

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zrobiłam też przegląd róż - oto faworytki wiosennego przebudzenia

'Kent'
Obrazek

'The Fairy'
Obrazek

'Rosarium Uetersen'
Obrazek

'Santana'
Obrazek

'Heidi Klum'
Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Sasankowo-tulipanowa rzeka... zachwycająca ! Widzę ,że MAGNOLIA "Susan" niebawem rozkwitnie. U mnie też rozwija już pierwsze pąki :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
x-S-l
---

Post »

hmmmm gardełko już teraz dobrze, dzięki ;:196 ;:168 , ale był taki mały kryzys......rany dobrze, że wiem co robić kiedy ktoś się dusi...... :roll: a tym duszącym się......... no byłam ja :oops:
nikogo w domu nie było więc musiałam sobie sama poradzić :roll:
ale teraz już kaszel dał za wygraną, katar też więc jest dobrze! :uszy
tylko teraz nochal mam jak Rudolf :;230
no i wypiłam sobie troszkę dobrego, grzanego piwa z malinowym soczkiem......troszkę bo jak się okazało zamiast je dosłodzić to je.......posoliłam :;230 ;:223
no pogoda po południu była cuudna....słonecznie i ciepło! ;:3
ojej azalki? a jakie? ;:224

zaś ta rabatka - ;:333 :uszy ;:63 ;:173 ;:224
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Wow !!!!Nie wiem co powiedzieć ;:180 ;:180
Miłego!!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

No Kasia pięknie się robi ,teraz tylko czekać ,aż wszystko zacznie żyć swoim życiem ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”