Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

Cześć April :wit Twoj ogród zmienia sie w zawrotnym tempie ;:oj
Podobają mi się nowe nasadzenia, zwłaszcza kaliny ;:333
Lilie juz takie ogromne u Ciebie, u mnie jeszcze pozwijane w kuleczkach albo śpią ;:19
Fajnie wyszło drewninane ogrodzenie i futrka - jak dojdą roslinki bedzie bardzo malowniczo ;:170
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie. Jestem zapracowana w ogrodzie, trwają prace przy o ogrodzeniu a do tego dzisiaj w pracy :oops:
Odpowiem wszystkim jak tylko obrobię się dziś z pilniejszymi tematami w pracy.
Na razie miłego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Jolu pięknie zmienia się Twój ogród. ;:138 Bratki mają fajny kolor, ja mam fioletowe.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ja też w pracy, więc oglądam ogrody :-). A tak serio juz się prawie obrabiłam, ale szef nie mże wiedzieć, ze tak szybko pracuję ;-).
Węża nawadniającego nie kupiłam, bo zajrzałam na konto a tam pusto :-(, muszę na wypłatę poczekać.
Twój ogród śliczniejszy z dnia na dzień. Też trochę sadzę, ale tylko z rana, bo potem upał wygania do domu. No i podlewanie wieczorne mnie dobija, ale jak się coś posadzi, to trzeba potem dbać.
pozdrawiam cieplutko, ale nie upalnie ;:3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, narzuciłaś sobie zawrotne tempo w ogrodzie... nie dość, że non stop coś sadzisz, to jeszcze teraz prace przy ogrodzeniu...
Mam jednak pewność że Twoje wysiłki przyniosą skutek w postaci jeszcze piękniejszego Aprilkowego ogrodu-lasu :)
Zrobisz sobie jakąś przerwę w niedzielę? Zapraszam - buczka sobie nie przywłaszczę, chociaż jak pokazałam M. zdjęcia, to na pewno taka dama w bordowej sukience wkrótce u nas zagości ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku, witam i zapraszam. Miałeś na myśli sierściuchowate czy i właścicielkę w tych samych barwach :;230 :;230
Magda, bratki to dzięki Gaticie, ona poleciła ogrodnictwo Majlertów. Tam taki wybór różnych kwitnących jednorocznych i bylin oraz ziół że nawet mojego M wzięło. :tan A teraz ja muszę podlewać a on sobie podróżuje. :oops:
Gat amarantowe pelargonie też były, pewnie już kupiłaś. Ja pojadę jeszcze po niecierpki bo będą dopiero w ten weekend. Muszę skończyć malutką rabatkę przy wejściu. Tam jest sporo cienia. :uszy
Kasiek ? Motylku moje kaliny już przekwitły ale posadziłam obok tawułę szarą taką jak Aguniada niestety taka piękna jak u niej będzie dopiero za parę lat. ;:223 Lilie pędzone wcześniej w domu, teraz się boję że zmarzną przy przymrozkach. Może prognozy się nie sprawdzą? Zazdroszczę cudownego urlopu. ;:3
Moniczek, dziękuję. Staram się choć na piasku to wymaga dużo więcej pracy. Fioletowe bratki też są piękne. Generalnie jest tak dużo kolorów że trudno się zdecydować i nawet nie pomagają moje wewnętrzne wytyczne co do zachowania czystości kolorystycznej rabat. ;:223 Wiosna ma swoje prawa. A jeszcze muszę zakupić tawułę japońską Gold Flame taką jak u Ciebie widziałam
Cześć Marzka, nie pokazuj że szybko możesz bo będziesz miała więcej. Mnie żaden szef nie kontroluje ale poganiają założone terminy ukończenia projektów i pewnych tematów. Do poniedziałku dużo pracy ale nie wszystko dam dziś radę a w piątek wolne i montowanie kilku przęseł w ogrodzeniu, i przesadzanie ogromnego winobluszcza. Będę skonana. aha, dokupowałam węża. Za 100 m zapłaciłam niecałe 90 zł plus jakieś drobne za szpikulce, korek kończący i przejściówkę na szybkozłącze. I wczoraj całe 100 m rozłożyłam. I muszę dokupić jeszcze 100 bo nie wszędzie wystarczyło. ;:224
No dziś samo się podlewa, przynajmniej w W-wie, może u mnie też?
Aguniu, jak tu nie pracować jak widzi się takie wzorce jak u Ciebie. ;:168 To jak w tym dowcipie: dogonię, nie dogonię ale pobiegać warto. ( padnę albo nie ale przynajmniej spróbuję). W niedzielę koniecznie się wybiorę zanim się rozmyślisz. ;:202 Wiesz przecież że żartuję. :uszy Zdzwonimy się w piątek to wyznaczysz dogodny dla Ciebie termin ;:333
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie przymrozki April?!? ;:202
Przecież u Was tropikalne lato ;:3 , cieplej niż u mnie .. ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze dwa dni temu na długoterminowych w poniedziałek było -5. Ale teraz weszłam i wszystko odszczekali :tan :tan
To ostróżki i kobea idzie jutro do ziemi :heja :heja
Jak tu wierzyć tym przepowiadaczom :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

April pisze:Zbyszku, witam i zapraszam. Miałeś na myśli sierściuchowate czy i właścicielkę w tych samych barwach :;230 :;230
Jolu jakby tu dyplomatycznie wybrnąć, ... :oops: ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, ja też mam straszliwie mało czasu ostatnimi czasy.
Najgorsze jest to, że chwasty rozsiały się jak nigdy przedtem.
Włąsnie wyłażą oszczędności w korowaniu. A miałam już taki spokój. Teraz nie nadążam z pieleniem.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Coś ci pogodowi przepowiadacze ostatnio często sie mylą. Jeden z pogodynkow jest moim sąsiadem, chyba go zapytam skąd biorą te prognozy :?: :;230
Kupiłas ostrozki ;:oj super, strasznie je lubię. Z moich ziarenek nic nie wyroslo ;:222
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, była mała przerwa z powodu braku zasięgu i internet nie współpracował. Teraz trzeba odpracowac. Zdjęc jeszcze nie mam, zrobię jutro bo aparat wraz z M dopiero wrócił.
Dziś miałam przemiłe spotkanie. Pojechałam do Aguniady odebrac buczka purpurea Fountaine którego dla mnie kupiła u Szmita. Było niezwykle sympatycznie. Agnieszka i jej M bardzo gościnni a ich ogród to marzenie każdego ogrodnika. Wrażenia niezapomniane i niezwykle motywujące. Ogród piękniejszy niż na zdjęciach.
Agnieszko wielkie dzięki za buczka i miłe przyjęcie. ;:196

Zbyszku, spokojnie, między nami ogrodnikami dyplomacja zbędna a żart zawsze mile widziany ;:172

Gosiu, ten czas to mam wrażenie ostatnio najbardziej deficytowy towar i zgoła bezcenny. Visą nie zapłacisz. A chwasty to chyba dopiero początek. Trochę u mnie popadało to nawet w piachu chwaściory rosną. Ja wyrywam tylko te duże jak już jestem pewna że to chwast :;230 :;230
Magdo, ostróżek jeszcze nie wysadziłam do ziemi, no nie nadążam. Ale zrobione kolejne kilka metrów ogrodzenia i posadzone parę roślinek w tzw międzyczasie. Jeszcze wczoraj niezapowiedziani gości którzy wprawdzie zadzwonili wcześniej ale stojąc już przed bramą. I cały plan robót poszedł....
Czasem spotykam Kreta tego od pogody i jak próbuję rozmawiac o prognozie to obraca w żart i opowiada jakieś ciekawostki ze świata. Cóż może jego wzorem prognozy pogody traktowac często jak dowcip :;230 i byc gotowym na wszystko ;:202
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, cieszę się ogromnie, że mogłyśmy się spotkać - jesteś otwartą i przesympatyczną osobą; także miałam wrażenie, że znamy się od dawna :) Przepraszam za ten wiatr - nie zamawiałam go... Obyś się nie przeziębiła ;:196
Niech buczek zdrowo rośnie - ciekawam, gdzie go posadzisz? :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu nie martw się, atmosfera była tak ciepła że nie ma mowy o przeziębieniu. Poza tym na Twoim tarasie jest naprawdę przyjemnie i rośliny osłaniają od wiatru. Doskonale przemyślane a zarazem pięknie wygląda. ;:333
A buczek będzie w przedogródku. Ta rabata nie jest jeszcze zaczęta, jest tam tylko piaseczek. Ale teraz powstanie w tempie ekspresowym. :heja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, ja też wyrywam tylko największe chwasty. czekam na siewki werbeny patagońskiej i szałwii omączonej. Mam nadzieję, że cośkolwiek się wysiało.
Wyobrażam sobie tą ciepłą atmosferę u Agi. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”