As1112, dzięki za troskę, u mnie rośliny na tej rabacie rosły od 7 lat z korą, czasem były to żurawki, potem trawy, jest to rabata przy bramie i wysypane korą rabatki się nie sprawdziły. Mino automatycznego podlewania, mała rabatka, wkoło kostka, jest tam sucho. Teraz położyliśmy włókninę i kamienie, choć wiem,ze do mojego ogrodu niespecjalnie pasują, ale czasem trochę ekstrawagancji też może być. Ta rabata to 3metry kwadratowe, roślinki to 3 większe rośliny, rosną tam od początku, korzenie raczej maja do ziemi. A trawom nie przeszkadza upał. Nie wiem skąd masz negatywne informacje o włókninie, ja nie stosuję włókniny, ze względów, że u mnie nasadzenia za szybko się zmieniają, ale na dużych ogrodach i projektowałam i zakładałam, nie uważam, że szkodzi roślinom.
Ilonko, włóknina pod kamienie jest obowiązkowa, bo raz, że one białe, podczas mieszania się z piaseczkiem szybko zmieniły by kolor. To na 3 metry weszło ponad 300 kg, ile musiałoby być by nie było włókniny???? A nie są tanie, przynajmniej u nas.
Justynko, ojej, taka inspekcja, już zaczynam pielić.
Olusiu, co z Twoją działeczką?
Agnieszko, jeżeli sadziłaś małe sadzonki, z in vitro zakwitną w tyt roku, jeżeli to były ukorzeniane małe ogonki, czasem trzeba 2 lat do kwiatów. Ale zanam ludzi, którzy nie lubią kwitów żurawek i je wycinają.
Wreszcie pada, po raz pierwszy od 2 miesięcy, można pospać lub posiedzieć na forum.