Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

Witam wszystkich gości . Dzisiaj robiłam przegląda różany . Wszystkie różyczki mają już listki no prawie wszystkie :wink: . Dzisiaj znów Agatka była ze mną w ogródku . Zauważyłam ,ze skubała sobie młodą trawę . Widocznie czegoś jej brakuje . Była za siatką ,ale wciąż zaglądała do ogródka co ja robię . Jak tylko doszłam do furtki ona zaraz też była przy niej . Gdzie sie ruszą ona wszędzie za mną chodzi jak piesek . Teraz śpi przemęczona tym chodzeniem :;230
IWONKO ;:196 wiesz za co . Ciekawe jak przywitał Cię NL.
EWCIU ona nie złowiła jej u mnie tylko za siatką chyba na tych nieużytkach . Sisi zawsze ją gna z ogródka i ona musiała tam gdzieś złowić tę nornicę . Wiadomo ,że są gdzieś blisko . Soda jest na mączniaka, a ocet na mszyce ,płyn do naczyń na lepszą przyczepność. Trzeba będzie wypróbować co mi szkodzi ,może zatkają im sie te gęby . Dziękuję za przepis .
Teraz częściowy przegląd róż, bo siadła mi bateria
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko...ależ masz kręćka na punkcie róż ...ale na pewno warto ...skoro Ci się udają i cieszą Twoje i nasze oczy . Nie wspomnę o rozmnażaniu ;:180 .

Wartościowa Twoja Agatka ...trzeba ją hołubić , bo należy się jej ;:108 .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu,u mnie ani jedna róża wielkokwiatowa nie daje znaku zycia, to samo z parkowymi.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu u mnie róże od samej ziemi wypuszczają ale bardzo powoli jeszcze zimno
i deszczyk by się przydał Twoje ładnie już wypuszczają :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jutro pokażę jak wyglądają moje stare róże czyli Gloria Dei ,Fresja ,Tom Tom ,Pilgrim, Burgund . Te które pokazałam to wszystko jesienne nasadzenia oprócz Eskomski i Chopichona
STASIU stare też dopiero od ziemi mają zielone pędy reszta czarna była ,wiec poszła pod sekator . W ten o to sposób odmłodziłam starą gwardię :;230 . U nas znów padało i wczoraj po południu też lało
MAŁGOSIU wielkokwiatowe obcięte zostały do ziemi ,bo dopiero tam było trochę zielonych badylków . Moze reszta jeszcze ruszy . Ja nawet hebe jeszcze ie ruszałam chociaż straszy swoim wyglądem to samo z Osmanthusem
JAGÓDKO ,żebys wiedziała ,ze mam fizia na ich punkcie . Tosia sie ze mnie śmieje ,że liczę koce :;230 ale ja lubię je podziwiać i przyglądać sie jak rosną . Mam teraz Fresje w doniczce już ukorzenioną ,Lincolny ładnie sie uśmiechają ,Chopin i Burgundy - jako tako . Tak Agatka leży sobie pod kołderką z panem :;230
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Fajnie Ci się puszczają różyczki, i takie wielkie listeczki już mają. Moja Papa Meilland ledwo żyje i nawet czerwonych nosków jeszcze nie ma, jeszcze jej nie ciachałam bo ciągle czekam co takiego wypuści i gdzie ciąć. Moje Therese Bugnet z patyczków to sobie tak bez okrycia już od zimy rosną i gonią mamusię w rozwoju listków. ;:173
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Jadziu,widzę że Marseliborg ładnie Ci przezimowała.Moje ledwie zipią ale trochę zielonego na dole jest to i nadzieja też że wypuszczą pączki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko bardzo sie cieszę, ze tak ładnie przezimowały Ci różyczki.....ależ latem będzie cudnie ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Te, które pokazałaś, ładnie już puszczają.
U mnie to tylko chyba rugosy są tak duże.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu widzę że już pomału robisz inwentaryzację swoich róż, ja byłam wczoraj na działce i okazało się że kilka róż które już miały ładne pączki zmarzły prawdopodobnie w tą mroźna noc świąteczną zresztą nowe odrosty w kilku clematisów też przemarzły.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą . Była dzisiaj u mnie Tosia i dostałam od niej sadzonki jej słynnych pomarańczowych maków , mam też u niej powojnika rurkowego , :heja Kupiłam sobie na targu rozchodnika na skalniak ,ale bez nazwy i muszę go dopiero zidentyfikować co to za jeden Trochę znów dzisiaj popadało i jak dla mnie to tego deszczu już za dużo . Efekty tego juz widać w postaci ślimorów na razie tych małych z ciemnymi domkami
DANUSIU powoli trzeba bezie przedstawiać moje królowe w miarę rozwoju listków . No dość tego się nazbierało :;230
WALENTYNKO to co pokazałam ,to na razie jesienne nasadzenia chociaż nie wszystkie . To dopiero początek ,a gdzie koniec :;230
AGUŚ wszystkie jesienne nasadzenia ładnie przezimowały ,tylko stare róże musiałam b. mocno pościnać tak ,że pozostały po 1 lub 2 10 cm żywe patyczki . Lincoln w ogóle sie jeszcze nie obudził :(
ALU Marseliborg ,Olimpic Palace i inne rabatówki dały radę. 2 sezon będzie u mnie Princ von Monaco ,ale tego musiałam dość skrócić . Najlepiej rozwija się Emilia -Maria zresztą jak widać na fotce
MAJKA Tereska ma sie dobrze i mam nadzieję ,ze ten sezon zakończy jako ładny krzaczek . Ciekawe jak będą rosnąć te wszystkie róże jak mnie nie będzie przy nich . Ja wrócę to na pewno ich nie poznam tak sie rozrosną ,albo skapcanieją ;:224
Świeżych fotek nie ma ,bo chyba mi ładowarka coś szwankuje i dalej się ładują od wczoraj :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Co za widoki! Róże ruszyły u Ciebie z kopyta :D A moje śpią - z wyjątkiem Tereski.
Też bym już chciała zobaczyć takie listki, a widzę tylko czarne pędy, bo przecież w deszczu ciąć nie będę. U Ciebie wyraźnie cieplej ,tak jak u Halinki/eukomis :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:224 ależ różyce Ci się bujają.
Moje dopiero tworzą czerwone pączki i to nie wszystkie.
No to będzie co oglądać latem. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Leże i myśle że też ja nie wybrałam się z Wami na targ, kiedyś tam jeżdziłam autobusem 98.Może kiedy mnie weżmie ochota i się wybiore.Jadziu pięknie Ci wszystko rośnie, ja nie wiem jak u mnie wygląda czy co kwitnie ;:223
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Irenko, w środy i soboty jesteśmy z Jadzią zawsze o 9,00. Przyjedź w środę. Będę kupować róże ;:196
Jadzieńka warzy obiadzik, żeby mieć wolne na spotkanko. Ja zaraz będę robiła gołąbki z młodej kapustki :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”