Jak dodać drenaż, to chyba wiele miejsca im na korzenie nie zostanie.

U mnie i po trzech latach, dlatego w tym roku mam chyba dwa Guernsey Cream, oba szykują się do kwitnienia.lesioc pisze:Tak więc z całą stanowczością mogę potwierdzić... powojniki potrafią "zmartwychwstać" nawet po 2 latach nieobecności.
Podpórki mieć nie musisz, widzę, że to balkon, możesz zamocować na suficie jakiś haczyk i puścić sznurki w stronę doniczki albo sznurki dowiązać potem do krótkiej bambusowej kratki na przykładivona15 pisze:Nie dorobiłam się jeszcze podpórki, ale w niedziele wybieram się do Obi to może coś znajdę odpowiedniego.
Ano? Trzy w donicy o średnicy 28,5 cm i wysokości 25 cm. I z niespełna metrowych karłów, które miały raptem po dwa pąki kwiatowe (w momencie kupna) urosły do rozmiarów dwumetrowych potworów, których liści spod kwiatów nie widać.rapunzel pisze:No nie wiem, niby piszą, ze doniczka powinna mieć 40 cm wysokości co najmniej i taką też średnicę, ale przecież widzieliśmy tu wszyscy powojniki Locutusa hodowane w mniejszej donicy. A wkopałaś je 5 cm głębiej niż były? (...)
dodad pisze:O ja cię kicham, Ewunia pięknie!
Juz chyba pisałaś, ale przeoczyłam. Ile ona ma lat?