Witaj
Kenny
Muszę przyznać,że trochę zamętu wprowadziłem na forum przez kanny ale nadal uważam,że są godne uwagi i w każdym ogrodzie nie powinno ich brakować. Ciesze się ,że wiele forumowiczów podziela mój pogląd i wprowadza je do swoich ogrodów.
Piszesz,że będziesz zbierał nasiona do własnej hodowli. Mogę to przyśpieszyć i wysłać Ci nasiona kann trochę opisanych odmianowo a trochę mieszanki. Późno jeszcze nie jest i można spokojnie posiać.Szkoda by się zmarnowały,bo ja już siał nie będę a i chętnych na razie nie mam .Nasiona wysyłam bezpłatnie.
Jolu. Zawsze Wam zazdrościłem łagodniejszego klimatu ale ten rok też nie bardzo Was rozpieszcza. U mnie był piękny słoneczny dzień ale mróz ustępował tylko na słońcu. Kolejna noc zapowiada się mroźna.
Hodowla cała nie zmieściła się na zdjęciu. Jest jeszcze na gorze w pokojach- cenniejsze egzemplarze i trochę w drodze.
Dzisiaj otrzymałem odpowiedz na reklamacje z Ożarowa.Przepraszają za zaistniałą sytuację i w poniedziałek wyślą nowy towar.
Vanilia ma się dobrze.Przeżyła transport. Trochę ja zmaltretowali w drodze,bo po rozpakowaniu rozpadła się na dwie części ale obydwa kawałki posadziłem w doniczki i są zielone to znaczy że temperaturę zniosły dobrze.
Gosiu. Gdyby nie warunki na pewno tyle by nie było a i to,że co raz chciało by się coś nowego to wciąga no i pracy przybywa.
Limit medali na ten rok już wykorzystany -nie spodziewam się