AGA - te 3 ostatnie torebki z logo VITA, w tym i Scarlet w Carrefourze
Marzenko - miło cie gościć, mam nadzieję tylko że nasionka będą coś warte i coś z nich wyrośnie. Chociaż murze przyznać że w zeszłym roku na warzywnych z supermarketów nie zawiodłem się wszystko ładnie rosło (prócz marchewki). Kwiatów w zeszłym roku prawie nie siałem z wyjątkiem maciejki, onetka (nie wyrósł ;) ), mini nasturcji i aksamitki - ale to z sadzonek od sąsiadki, a właśnie nasion aksamitki też mam sporo, a także malwy(ale na nie za bardzo nie liczę bo to z dzikich roślinek zebrane).
Grażynko - zakupy super, dobrze że moja lepsza połowa na działkę na razie nie zagląda i udało mi sie je bezbolesnie przemycić :p
A w weekend wybrałem się na działkę porządki robić, w końcu dopaliłem resztę gałęzi i wygrabiłem i wyczyściłem swoją rabatę "skalniakowo-podpłotową" ;). Jesienią od sąsiada zawsze mi tam leci mnóstwo malutkich listków z brzóz i czarnego bzu. Zostawiam to na zimę, zawsze trochę okrywa i wiosną mam mnóstwo sprzątania bo to 12 m rabatka...
Tu już praktycznie wysprzątana, za to na trawniku jeszcze liście.
I przebiśniegi w końcu wyjrzały:
A po zgrabieniu liści można było zobaczyć że to chyba naprawdę już wiosna idzie, takie widoki na wiosnę zawsze cieszą oczy i serce:
A to mój świerk samosiejka bałem się że tej zimy nie przetrwa, ale nic mu sie nie stało, ma z 30-35 cm
Od piątku zapowiadają bardzo ciepłe dni... hurrrra!