Moje poprawiacze nastroju :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje poprawiacze nastroju :)

Post »

Kasiu "Czy te oczy mogą kłamać......?" Super wilczurek.
U mnie Geranium tez coś żółknie, wiec go przycięłam bo małe jest ładniejsze :D
Fajnie że pokazałaś ucięty czub ananasa. Pokaż także co dalej będziesz z nim robiła :?: :?:
Chyba do wody aby puścił korzonki? A szeflerę udało mi się ukorzenić z listków, fajnie puściły korzonki, spróbuj ;:108 Pieprz ma super listki, a kalanchoe maja paki - zazdroszczę bo moje zrobiło się jak kapusta. Z nerwów za karę, nałożyłam mu worek papierowy na "głowę" i tak przetrzymam z 10 dni :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mika, największy podziw wzbudził u mnie twój dzwonek, bo swojego załatwiłam chyba w niecały miesiąc. Mam nadzieję, że wysadzony do skrzyni na balkonie wypuści coś wiosną.
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Kasik ona już tak ma z tymi oczami :D nad geranium się własnie zastanawiam bo stoi w najjaśniejszym pokoju i ma wilgotną więc nie wiem co jej nie gra ;:223

Magic83 z mojej Hery niezła aktorka, wie jak ugrać na swoje. ;:224 :;230

mmarylka ananasa suszy się z 2 dni a potem na głębokośc ok 4 cm wsadza w ziemie. zwykle rozeta usycha ale środkowe listki powinny zostać zielone, jak też schną tzn ze rozeta się nie ukorzeni. Możńa też w wodzie ale ja chyba spróbuje z ziemią i zoaczymy co z tego wyjdzie :D Generalnie troche kiepski czas na to bo ananas wymaga dużo światła i temp ok 22 st a zimą o słońce iężko zwłaszcza teraz, u mnie jest non stop pochmurno więc kiepsko to widze ale co mi szkodzi spróbować ;)Ja szeflerze uciełam góre i ukorzeniam w ziemi i czekam na razie z niecierpliwością czy mi się uda. Za kwitnienie twojego kalanchoe trzymam kciuki ;:108

rapunzel moja campanula co troche się buntuje. Mam ją już 2 rok, kupiona była strasznie malutka. Zimą troche zółkną jej liście, przerzedza się ale wiosną odbija, choć nie wiem czy tą zimę mi przetrwa. na razie co jakiś czas obrywam jej żółte listki ale widze że małe ciągle rosną. Zima powinna stać w jasnym i chłodnym ok 6st. miejscu. Ja takiego nie mam. Kaloryfer jest dla tej roślinki zabójcą więc z dwojga złego musi przetrzymać z ciemniejszym miejscu ale chłodniejszym, troche się wyciąga ale nie ma wyjscia na razie. A no i straszy pijak, musi miec ciągle mokro bo inaczej mdleje :evil:
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Dominiko może to taki okres dla geranium mój sąsiad ma geranium i zauważyłam że też ma takie żółte listki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mika, ja swojego dzwonka kupiłam z myślą o tym, że u mnie w przedpokoju jest chłodno i stosunkowo jasno, ale doprowadziłam go do stanu, w jakim wcześniej widziałam dzwonki w netto i byłam wzburzona. Teraz już się nie dziwię, że te w netto tak wyglądały. Jedyna nadzieja, że przezimuje w skrzyni i będzie ozdobą balkonu. :wink:
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Dominika piękne roślinki ale..............Piesio cuuuuuuudo !! Jest cudowny !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hiacynta
200p
200p
Od: 15 lis 2010, o 23:01

Post »

Piękne kwiatki i bardzo pomysłowe szklarenki na sadzonki ;:138 Jeśli można coś poradzić, czasem rośliny spryskaj wodą przegotowaną (albo jakąś inną miękką) z odrobiną nawozu azotowego (np. mocznika), a mniej podlewaj. U mnie to działa :D
A skąd wzięłaś ziarenka pieprzu, jak doprowadziłaś do wykiełkowania?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

pieseczek ;:167 moja ulubiona rasa, choć pieseczków nie lubię, ale takiego mogłabym chcieć mieć ;:108

pięknie u Ciebie wszystko rośnie - zaskoczył mnie ten fiołeczek ode mnie - wygląda na dużego :tan i kalanchoe ma pączki ;:138

ja dzwonka rok teku tez w niecały miesiąc ukatrupiłam ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

Dominiczko Twój Bodyguard tak agresywny jak moja Sabina :;230 Koniecznie musimy ich poznać :D
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

Kasik mam nadzieje że to taki okres dla geranium i wróci do siebie po zimie

rapunzel to trzymam kciuki za twojego dzwonka ;:108

lidka lmw dziekuje ;:196

hiacynta ziarenka pieprzu są ze zwykłego sklepowego kolorowego ale tylko te czerwone ołupione ze skorupki. wsadziłam w ziemie uniwersalną, pilnowałam żeby miały wilgotno no i stały w słoneczku, nic wiecej nie robiłam, tylko że na ok 20 sztuk wykiełkowały tylko 2

mniodkowa fiołasek od ciebie dopiero niedawno ruszył ale widze że mu dobrze, ten mniejszy niestety mi zgnił a listki ukorzeniły się ale młodych listeczków do tej pory nie pokazały

jacekbielsko w stosunku do obcych na początku jest wrogo nastawiona ale jak się przekona to można jej jedzenie z pyska wyciągać. Podobnie jest z psami choć tutaj szybciutko się do nich przekonuje także musimy panie poznać :D moja Hera to generalnie taki tchórz :twisted:
Awatar użytkownika
hiacynta
200p
200p
Od: 15 lis 2010, o 23:01

Post »

Bardzo dziękuję, zaraz lecę po pieprz :heja
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

:wit ;:196
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

no to chyba czas na kilka zdjęć :D

Czubek mojej szeflery którą dopadł grzyb :cry: próbuje ukorzenić, wiem że jest za długi ale szkoda mi było, była taka wielka
Obrazek

Rododendron, który zawiązał pączki kwiatowe ale zaczęły gnić i na czubkach stracił kilka liści więc pąki poobcinałam i na razie nie traci więcej liści
Obrazek

a to czubek z lucky bamboo bo już był strasznie długaśny więc obciełam i wsadziłam do wody. Obok ostatni listek zroślichy ze szczepki która mi zgniła, jest mocno przycięty siedzi już długo w wodzie i korzonków nie widać ale puszcza nowy listek :shock:
Obrazek Obrazek

peperomkowy kącik w kuchni
Obrazek

peperomka pixie która straciła prawie wszystkie listki zaczyna dochodzić do siebie
Obrazek Obrazek

A to podobno jakas peperomka tylko nie wiem jaka, może ktoś wie ??
Obrazek

Storczyki
Obrazek Obrazek Obrazek

Hibiskusy
Obrazek Obrazek

Juka przesunełam ja w jaśniejsze miejsce, puszcza nowe listki ale ciągle się zwijają i łamią :evil:
Obrazek

Nowy nabytek, ziomek. Zalałam już dwa jak tego też załatwie to już więcej go nie kupie :evil:
Obrazek

Posiałam jeszcze granata ale na razie nie wykiełkował. No i ząbki czosnku lezały sobie w kuchni w słoneczku i puściły kiełki więc wsadziłam do ziemi :D Póki co rosną, zdjęcia następnym razem 8-)

I na koniec Hera (ona zawsze ma takie oczy, no chyba że coś zwęszy to wtedy bardziej żwawo wygląda :;230 )

Obrazek
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

a to przed chwilą znalazłam. Hera szczeniaczek i jej kosteczka :D

Obrazek
Magic83