Moje marzenia -maniusika część III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
To już wszystko rozumiem gdzie mi zniknęłaś Janinko. Wpisuję się żeby znowu Cię nie stracić.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Janeczko..także cię gdzieś zgubiłam.
. Fajnie że już ok. 

- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janko masz piękny ogród i ta różnorodność roślinek. Cudnie.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Nareszcie coraz bliżej do wiosny , słonko ładnie przygrzewa ale śniegu nadal sporo .. Dobrze że chociaż nadchodzi marzec , to i wiosna szybko przyjdzie .. Na pocieszenie zakwitła mi różyczka chińska

Mam jeszcze czerwoną ale na razie nie ma pąków
Antoś zaprosił dziadków na akademię i ja dostałam kwiatuszek własnoręcznie wykonany przez wnuczka ..

Mam jeszcze czerwoną ale na razie nie ma pąków

Antoś zaprosił dziadków na akademię i ja dostałam kwiatuszek własnoręcznie wykonany przez wnuczka ..

- klamber
- 100p
- Od: 29 sie 2011, o 06:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tego tulipana, to pewnie Janinko wyrwałaś na Dzień Babci?
Słonko już zaczyna przygrzewać to wiosna tuż, tuż.
Słonko już zaczyna przygrzewać to wiosna tuż, tuż.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Kwiatuszek od wnuczka pewnie bardziej ucieszył niż ta róża chińska. Już ja to znam.
. Co do wiosny..u mnie na działce śnieg jeszcze leży a pod nim woda. Co najgorsze..ciemierniki pomarzły a teraz jeszcze stoją w wodzie.
. Mam je tyle lat ale nigdy ich takich nie oglądałam. Zobacz w moim wątku..Boję się Janinko że zmarzły i zgniły jak kiedyś u ciebie. 

- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie Janeczko
, wyobraziłam sobie, że jest lato, cieplutko - wśród tylu Twoich kwiatów nie miałam z tym kłopotu
masz co robić w takim dużym ogrodzie
przytulnie tu i miło 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Hibiskus ładny - taki słoneczny kolor i środek w kolorze kontrastowym
Też chodzę na takie imprezy rozrywkowe do przedszkola - to nasz obowiązek .
Pozdrawiam
Też chodzę na takie imprezy rozrywkowe do przedszkola - to nasz obowiązek .
Pozdrawiam
- maniusika
Też z niecierpliwością czekam aż zacznie ogród budzić się ze snu i można będzie porządnie popracować az wszystkie kości dadzą znać o sobie i wtedy wiadomo że człowiek żyje a nie przechadza się od okna do okna i wygląda oznak wiosny ..
Kwiatuszek od wnuczka poszedł do specjalnego wazonu gdzie zbieram podarki od wnuków ..
Jedyna wnusia tez nie zapomniała o babci ..

bukiet z pomiątkami od wnuków .

Tak wygląda moja czerwona róża chińska , na razie nie ma jeszcze pąków ..
Kwiatuszek od wnuczka poszedł do specjalnego wazonu gdzie zbieram podarki od wnuków ..

Jedyna wnusia tez nie zapomniała o babci ..

bukiet z pomiątkami od wnuków .

Tak wygląda moja czerwona róża chińska , na razie nie ma jeszcze pąków ..
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Jeszcze nie mam wnuków, ale na razie "szkolę" syna aby pamiętał o babci nie tylko w tym jednym dniu. Może to zaprocentuje w przyszłości
Ładniutka wnusia. Podobno wnuki kocha się bardziej niż dzieci
pewnie tylko inaczej. Wydaje się , że już z większym doświadczeniem, luzem i dystansem podchodzi się do wychowywania wnucząt. Mniej stresu, więcej czasu 

Ładniutka wnusia. Podobno wnuki kocha się bardziej niż dzieci

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też mam kącik z prezenami od wnuczek.
To prawda. Wnuki kocha się bardziej niż dzieci, bo ma się czas na tę miłość
To prawda. Wnuki kocha się bardziej niż dzieci, bo ma się czas na tę miłość

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Janeczko, dziękuję za odwiedziny
Z zainteresowaniem nadrobiłam zaległości w Twoich wątkach- piękne zadbane rośliny, ładne zdjęcia... Ale nie na nie chciałam zwrócić uwagę- zachwycona jestem Antosiem i Twoją Wnuczką- myślę, że łezka się w oku zakręciła

Z zainteresowaniem nadrobiłam zaległości w Twoich wątkach- piękne zadbane rośliny, ładne zdjęcia... Ale nie na nie chciałam zwrócić uwagę- zachwycona jestem Antosiem i Twoją Wnuczką- myślę, że łezka się w oku zakręciła

- maniusika
Wnuki rozpieszczam a wychowanie zostawiam rodzicom jednak się nie wtrącam jak matki ich strofują , najwyżej pocałuję jak przyjdą się poskarżyć jednak zawsze mówię to co rodzice i nie krytykuję nawet jak mi się nie podoba ..
Antoś jest na co dzień więc jest bardziej z żyty ze mną niż Kubuś i Michał .. Te przyjeżdżają do nas co piątek , córka ich zostawia po południu i jada po zakupy a one z Antosiem szaleją do wieczora .. Natomiast w lato gdy córka ma zmiany to co drugi tydzień przeprowadzam się do drugich wnuków a Antoś dzwoni co wieczór aby powiedzieć ile dni zostało do powrotu i powiedzieć dobranoc...
Co innego z kawalerką ci wpadają przeważnie raz na miesiąc bo maja już inne sprawy , natomiast Natalka przyjeżdża prawie co niedzielę z mamą , mieszkają nie daleko to często wpadają na kawę
Antoś jest na co dzień więc jest bardziej z żyty ze mną niż Kubuś i Michał .. Te przyjeżdżają do nas co piątek , córka ich zostawia po południu i jada po zakupy a one z Antosiem szaleją do wieczora .. Natomiast w lato gdy córka ma zmiany to co drugi tydzień przeprowadzam się do drugich wnuków a Antoś dzwoni co wieczór aby powiedzieć ile dni zostało do powrotu i powiedzieć dobranoc...
Co innego z kawalerką ci wpadają przeważnie raz na miesiąc bo maja już inne sprawy , natomiast Natalka przyjeżdża prawie co niedzielę z mamą , mieszkają nie daleko to często wpadają na kawę
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Janeczko przy niedzieli.
O ile pamiętam to czerwony Hibiskus jest ode mnie bo taką odmianę Ci wysyłałam więc cieszy mnie,że żyje.
Pytanie i pilna odpowiedź ;
Czy masz u siebie Iksję chińską - dla przypomnienia wygląda tak [rózne etapy]

W tym roku jej nasiona chyba oszalały i zamiast po 90 dniach zacząć kiełkować pierwsze pojawiły sie juz po 32
- mogę wysłać Ci takie skiełkowane nasionka - sadzisz je do doniczki, lekko przykrywasz ziemią, pilnujesz wilgotności i w niedługim czasie masz na wierzchu gotowe siewki.
Jutro idę na Pocztę więc pisz - czekam
O ile pamiętam to czerwony Hibiskus jest ode mnie bo taką odmianę Ci wysyłałam więc cieszy mnie,że żyje.
Pytanie i pilna odpowiedź ;
Czy masz u siebie Iksję chińską - dla przypomnienia wygląda tak [rózne etapy]

W tym roku jej nasiona chyba oszalały i zamiast po 90 dniach zacząć kiełkować pierwsze pojawiły sie juz po 32
- mogę wysłać Ci takie skiełkowane nasionka - sadzisz je do doniczki, lekko przykrywasz ziemią, pilnujesz wilgotności i w niedługim czasie masz na wierzchu gotowe siewki.
Jutro idę na Pocztę więc pisz - czekam
- maniusika
Krysiu takie piękności chętnie przyjmę , mam zamiar posadzić ich między irysy m,, Widziałąm taką kompozycję u kogoś na forum ,wyglądało że nadal ładnie kwitną irysy ..
Wreszcie dzisiaj zawitałam do ogrodnika po ziemię i nasionka , Tak wygląda mój zakup ..
nie było już begoni stale kwitnącej to wzięłam pensemona , też wygląda ślicznie szkoda tylko że jest jednoroczny ...
nawet dwie trawki mi się trafiły , dżączka śliczna ale też jednoroczna ,może będzie się rozsiewać ..
o kapustce kolorowej tez nie zapomniałam ..
Trochę nie wyrazine mi wyszły te zdjęcia .. Dokupiłam tez dwie bulwy begonii oraz kilkanaście mieczyków , takich kolorów jeszcze nie miałam .. resztę cebulek kupię w kwietniu bo w domu gorąco i wszystko zacznie rosnąć
Wreszcie dzisiaj zawitałam do ogrodnika po ziemię i nasionka , Tak wygląda mój zakup ..

nie było już begoni stale kwitnącej to wzięłam pensemona , też wygląda ślicznie szkoda tylko że jest jednoroczny ...

nawet dwie trawki mi się trafiły , dżączka śliczna ale też jednoroczna ,może będzie się rozsiewać ..

o kapustce kolorowej tez nie zapomniałam ..

Trochę nie wyrazine mi wyszły te zdjęcia .. Dokupiłam tez dwie bulwy begonii oraz kilkanaście mieczyków , takich kolorów jeszcze nie miałam .. resztę cebulek kupię w kwietniu bo w domu gorąco i wszystko zacznie rosnąć