W wężowym cz.2
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wężowym cz.2
Dobrze wiedziec że miodunka jednak nie tylko w cieniu ładnie rośnie.Mam nadzieję że i mojej się spodoba na raczej słonecznej rabacie 

Witam świetny pomysł na altanę,ogród ślicznie kwitnący.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Czytam, że nosisz się z zamiarem pogrupowania roślin kolorystycznie
Ja też to zrobiłem
Może jakiegoś piorunującego efektu nie ma ale jakiś pomysł jest i będę go kontynuował. Jednak lepszy efekt dają rabaty dwukolorowe, np, żółto-niebieskie, fioletowo-pomarańczowe, biało-czerwone itp. Biały z każdym kolorem pasuje 

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Hagaart witaj
...miło mi słyszec że mój ogród się podoba
Jacku mnie najbardziej kolor czerwony nie pasował do reszty...jakoś strasznie mnie drażnił.Wszystkie byliny w tym koloże przeniosłam więc na osobną rabatę.Myślę jeszcze o rabacie tylko białej i biało-różowej.A w wężu pozostały by same żółtości z niebieskim.Ale zanim to powstanie to może jeszcze coś innego przyjdzie mi do głowy
kupidynek
lobelia
następna lilia
jeszcze 7 powinno zakwitnąc
i widoczki o poranku

a tak rozrósł się rdest...wiosną była malutka sadzonka

Jacku mnie najbardziej kolor czerwony nie pasował do reszty...jakoś strasznie mnie drażnił.Wszystkie byliny w tym koloże przeniosłam więc na osobną rabatę.Myślę jeszcze o rabacie tylko białej i biało-różowej.A w wężu pozostały by same żółtości z niebieskim.Ale zanim to powstanie to może jeszcze coś innego przyjdzie mi do głowy

lobelia

następna lilia

i widoczki o poranku

a tak rozrósł się rdest...wiosną była malutka sadzonka

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Grażynko przeczytałam u mnie że brakuje Ci moich wizyt, ja przychodzę ale cichaczem, nie zawsze piszę bo czas mnie strasznie goni
Przychodzę i podziwiam
jak bardzo zmienia się Twój ogród, porównując zdjęcia z pierwszej części to jest nie do poznania, bardzo piękne żwirowe ścieżki powstały i oczko nie do poznania. Żurawki jak się rozrosną to będzie pięknie, kolorowo, teraz kolorkami przyciągają wzrok koleuski. Poranne zdjęcia cudne, aż się prosi żeby wyjść do ogrodu z filiżanką porannej kawy. Na tych zdjęciach rzuciła mi się w oczy fajna, czerwona trawka.
Lecę dalej nadrabiać zaległości

Przychodzę i podziwiam

Lecę dalej nadrabiać zaległości

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Grażynko super pomysł z tym kołem obsadzonym rdestem i lobelia w pięknym kolorze chyba też taką nabędę widziałam w ogrodniczym w kilku kolorach.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko ależ nazbierałaś ślicznych koleusków. Śliczne kolorki i widzę sadzisz nie w donicach a w ogródku....ja też kiedyś tak robiłam
Ścieżka żurawkowo- miodunkowa- trawkowa na pewno będzie się pięknie prezentować. Ja muszę posadzić sobie kilka niziutkich trawek do towarzystwa żurawkom, bo bardzo podoba mi się takie połączenie 

Ten rdest i mi się podoba. Ciekawe z kolei co ja zacznę wymyślać jesienią i wiosną 

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widoczek o poranku w świetle wschodzącego słońca cudny
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie zaglądałem do Ciebie całe wieki ,wybacz . Ale to jest bardzo odpowiedni czas . Ciekaw byłem jak wygląda teraz Twoja altana z ceglanych słupów , SUPER .Rdest Auberta też Ci się nieźle rozrasta . Mój kupiony za Twoim przykładem rośnie marniej .Tylko trzy pędy ,ale osiągnęły już ponad trzy metry .
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Grażynko mój rdest tez tak mocno się rozrasta ,a na twoim widzę jakiś brązowe liście.Altanka nie do poznania 

Super pomysłowa ta podpora 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, często odwiedzam Twój ogród potajemnie... Podoba mi się bardzo, ciągle tylko nurtuje mnie pytanie, skąd ta "Fragola"? 

A gdzie można kupić taki rdest auberta?
'Fragola'.. z włoskiego - truskawka :P coś jakby.. w .. awatarze GrażynkiMonia68 pisze:..nurtuje mnie pytanie, skąd ta "Fragola"?

Grażynko

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam