W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Przed przymrozkami rondko tonęło w kwiatach, a cały ogród wyglądał pięknie.
Jak jest teraz? Czy róże ocalały, czy mróz je załatwił? ...
Na pewno nie wszystko poległo pod zimnymi podmuchami. Powiedz, co się im oparło i nadal zdobi ogród?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, zdjęcia na poprzedniej stronie bardzo mi się podobają. wszystkie. Równiez dostałam od kolezanki rdest, najpierw myślałam, że w ogóle się nie przyjmie, ale teraz widze sporo zielonych listków. Bardzo wdzięczna roślinka.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Pergole już tak mają,że co jakiś czas trzeba je poprawiać :roll: U mnie jest to o tyle ważne,że zaniedbanie może kogoś kosztować guza w najlepszym razie :( Mamy altanę z winorośli.Urzekły mnie róże,ta na pierwszym zdjęciu szczególnie :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

AGNESS ha ha ha czyli cała barwna otoczka poszła przez jedną noc i -7 na termometrze :wink:
agatka123 Tak koperek czyli znowu się wysiało a że nikt mnie nie odwiedzał więc wczoraj ubite 10 l wiadro wyrwałam bo trzeba troszeczkę ogarnąć to towarzystwo :D
kogra Grażynko dobrze że jesteś tylko nie znikaj do wiosny :lol: mam nadzieje że urośnie bo na razie taka mizerota z niego ....
chatte Izo większość poległa rondko całe aksamitki już wyrwane , róże czekają na przycięcie . Jednoroczne usunięte a bylinki jeszcze straszą w ogrodzie .....ale coś mi jeszcze w oddali kolorkiem mieni dzisiaj obadam co się mrozom oparło :lol:
kropelka Mariolu zobaczymy za rok jak się rdest będzie spisywał ja liczę na taką sporą roślinkę :P
Miriam A niby takie te pergole solidne a jednak natura sama sobie ingeruje ...moja pergola za mała na winogrono na razie jeszcze stoi ale jak długo kto to wie , czy będzie nowa tego też jeszcze nie wiem ... :D

I u mnie już porządki czyli codziennie po trochu coś się dzieję ...a najwięcej bałaganu mam sąsiedzkiego czyli grabienie kolek z drzew sąsiada , przycięcie i usuwanie liści z leszczyn od drugiego sąsiada i jeszcze dęby ciekawe jak mnie zasypią w tym roku ....

Z kwiatkami w domu i takie przedłużenie kwitnienia ...dla równowagi domowe i z ogrodu ....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ bukieciki......., aż mnie za serce chwyciło. ;:224
Ja róż nie przycinam teraz bo to sprzyja przemarzaniu pędów.
Robię to dopiero wczesną wiosna, kiedy wegetacja zaczyna ruszać.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra Grażynko ja nie lubię ciąć kwiatów w ogóle tylko ta wizja że zmarzną i jutro już nic nie będzie skłoniła mnie do wycięcia paru gałązek :wink: Ale to nawet nie usuwasz przekwitłych kwiatów .... bo ja usuwam co nie które tylko drobniejsze pędy z kwiatostanami /owocami .... :D

To ja jeszcze z ostatnim westchnieniem jesieni ( połowa października)w barwach sumaka , może jakaś żurawka albo rabatka....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A taki nabytek zastąpił pieniek , który zmienił też swoją lokalizację ...konar wydaję się być sporym ale przy choince i tak jest mały ...

Obrazek Obrazek
przed przed wczoraj to co się dzielnie obroniło przed mrozami ....jestem w szoku że floks taki wytrzymały ...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Wrzesień jest suchy więc podlewam ...podlewam moje nowe nasadzenia by miały siłę przetrwać zimę :heja
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Piękne kolory i takie nostalgiczne.
Żurawki w kamykach wyglądają imponująco.
Teraz tylko byle do wiosny..... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko co to za trawa w takiej wielkiej kępie na fotce 6 :?:
Domyślam się że to jakiś miskant...znasz może odmianę :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra Grażynko kolorki to teraz już tylko w liściach i aby do wiosny wszystko chciało przetrwać ....czy żurawki w kamykach przetrzymają liczę że ze 3-4 a resztę trzeba będzie dosadzić :lol:
FRYGOLA Potocznie ten miskant jest zwany chińskim i jak widać potrafi cieszyć oko , polecam do nasadzenia takiego wolnego bo gęsty i duży . Wsadzony przy drzewkach - obowiązkowo trzeba ściąć na zimę bo drzewka mogą wyłysieć do wiosny :wink:

Żurawki kolorowe, miskant wystrojony w pióra, berberys w odcieniach, irga w purpurach czyli to co jeszcze zostało w mym ogrodzie ....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a te pomyliły porę roku bo kwiatków sporo , no i wczoraj też dziwił mnie widok kwitnących stokrotek w ogrodzie w mojej okolicy :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Miskant naprawdę rewelacyjny. Czekam aż mój tak wydorośleje. Żuraweczki są o tej porze jak klejnociki. Podczas gdy inne rośliny szarzeją lub się kurczą, one pozostają jędrniutkie i barwne, że aż miło :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Beata, pamietasz nazwe tego swojego plaskiego czerwonego berberysa czy to jest irga? Bardzo mi sie podoba a mam miejsce na cos takiego przed domem.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wanda7 Miskanta to ostatnie westchnienia bo trzeba będzie przyciąć jeszcze nie wiem czy wszystkie 3 stracą swe pióropószę ale jeden na pewno , a żurawki tylko podziwiać i podziwiać bo o każdej porze roku się zmieniają :lol:
Jule To płożące to jest irga teraz przepięknie ubarwiona ....rośnie szybko czytaj rozłazi się ja już swoje przycinałam :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Super Dzięki, to ja sobie takiej poszukam - efekt jest piorunujacy 8-) Mam w tym miejscu takiego dosc sporego jalowca plozacego i szukam czegos obok ale ciut nizszego. To jest taki kawalek i szkoda na cos takiego kosiarki wyciagac - to by mi to zaroslo i bylo by cacy :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Beato, a dlaczego trzeba przyciąć :?: Ja słyszałam, że dopiero wiosną się przycina. Może czegoś nie zrozumiałam :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko myślę, że więcej żurawek przetrwa.
U mnie za dwa dni ma się załamać pogoda.
I długo teraz przyjdzie czekać na wiosnę. :?
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”