W ogrodzie cz.2 - Beata T
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Przed przymrozkami rondko tonęło w kwiatach, a cały ogród wyglądał pięknie.
Jak jest teraz? Czy róże ocalały, czy mróz je załatwił? ...
Na pewno nie wszystko poległo pod zimnymi podmuchami. Powiedz, co się im oparło i nadal zdobi ogród?
Jak jest teraz? Czy róże ocalały, czy mróz je załatwił? ...
Na pewno nie wszystko poległo pod zimnymi podmuchami. Powiedz, co się im oparło i nadal zdobi ogród?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko, zdjęcia na poprzedniej stronie bardzo mi się podobają. wszystkie. Równiez dostałam od kolezanki rdest, najpierw myślałam, że w ogóle się nie przyjmie, ale teraz widze sporo zielonych listków. Bardzo wdzięczna roślinka.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Pergole już tak mają,że co jakiś czas trzeba je poprawiać
U mnie jest to o tyle ważne,że zaniedbanie może kogoś kosztować guza w najlepszym razie
Mamy altanę z winorośli.Urzekły mnie róże,ta na pierwszym zdjęciu szczególnie 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
AGNESS ha ha ha czyli cała barwna otoczka poszła przez jedną noc i -7 na termometrze
agatka123 Tak koperek czyli znowu się wysiało a że nikt mnie nie odwiedzał więc wczoraj ubite 10 l wiadro wyrwałam bo trzeba troszeczkę ogarnąć to towarzystwo
kogra Grażynko dobrze że jesteś tylko nie znikaj do wiosny
mam nadzieje że urośnie bo na razie taka mizerota z niego ....
chatte Izo większość poległa rondko całe aksamitki już wyrwane , róże czekają na przycięcie . Jednoroczne usunięte a bylinki jeszcze straszą w ogrodzie .....ale coś mi jeszcze w oddali kolorkiem mieni dzisiaj obadam co się mrozom oparło
kropelka Mariolu zobaczymy za rok jak się rdest będzie spisywał ja liczę na taką sporą roślinkę :P
Miriam A niby takie te pergole solidne a jednak natura sama sobie ingeruje ...moja pergola za mała na winogrono na razie jeszcze stoi ale jak długo kto to wie , czy będzie nowa tego też jeszcze nie wiem ...
I u mnie już porządki czyli codziennie po trochu coś się dzieję ...a najwięcej bałaganu mam sąsiedzkiego czyli grabienie kolek z drzew sąsiada , przycięcie i usuwanie liści z leszczyn od drugiego sąsiada i jeszcze dęby ciekawe jak mnie zasypią w tym roku ....
Z kwiatkami w domu i takie przedłużenie kwitnienia ...dla równowagi domowe i z ogrodu ....

agatka123 Tak koperek czyli znowu się wysiało a że nikt mnie nie odwiedzał więc wczoraj ubite 10 l wiadro wyrwałam bo trzeba troszeczkę ogarnąć to towarzystwo

kogra Grażynko dobrze że jesteś tylko nie znikaj do wiosny

chatte Izo większość poległa rondko całe aksamitki już wyrwane , róże czekają na przycięcie . Jednoroczne usunięte a bylinki jeszcze straszą w ogrodzie .....ale coś mi jeszcze w oddali kolorkiem mieni dzisiaj obadam co się mrozom oparło

kropelka Mariolu zobaczymy za rok jak się rdest będzie spisywał ja liczę na taką sporą roślinkę :P
Miriam A niby takie te pergole solidne a jednak natura sama sobie ingeruje ...moja pergola za mała na winogrono na razie jeszcze stoi ale jak długo kto to wie , czy będzie nowa tego też jeszcze nie wiem ...

I u mnie już porządki czyli codziennie po trochu coś się dzieję ...a najwięcej bałaganu mam sąsiedzkiego czyli grabienie kolek z drzew sąsiada , przycięcie i usuwanie liści z leszczyn od drugiego sąsiada i jeszcze dęby ciekawe jak mnie zasypią w tym roku ....
Z kwiatkami w domu i takie przedłużenie kwitnienia ...dla równowagi domowe i z ogrodu ....

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ bukieciki......., aż mnie za serce chwyciło.
Ja róż nie przycinam teraz bo to sprzyja przemarzaniu pędów.
Robię to dopiero wczesną wiosna, kiedy wegetacja zaczyna ruszać.

Ja róż nie przycinam teraz bo to sprzyja przemarzaniu pędów.
Robię to dopiero wczesną wiosna, kiedy wegetacja zaczyna ruszać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
kogra Grażynko ja nie lubię ciąć kwiatów w ogóle tylko ta wizja że zmarzną i jutro już nic nie będzie skłoniła mnie do wycięcia paru gałązek
Ale to nawet nie usuwasz przekwitłych kwiatów .... bo ja usuwam co nie które tylko drobniejsze pędy z kwiatostanami /owocami ....
To ja jeszcze z ostatnim westchnieniem jesieni ( połowa października)w barwach sumaka , może jakaś żurawka albo rabatka....

A taki nabytek zastąpił pieniek , który zmienił też swoją lokalizację ...konar wydaję się być sporym ale przy choince i tak jest mały ...

przed przed wczoraj to co się dzielnie obroniło przed mrozami ....jestem w szoku że floks taki wytrzymały ...

Wrzesień jest suchy więc podlewam ...podlewam moje nowe nasadzenia by miały siłę przetrwać zimę

To ja jeszcze z ostatnim westchnieniem jesieni ( połowa października)w barwach sumaka , może jakaś żurawka albo rabatka....

A taki nabytek zastąpił pieniek , który zmienił też swoją lokalizację ...konar wydaję się być sporym ale przy choince i tak jest mały ...

przed przed wczoraj to co się dzielnie obroniło przed mrozami ....jestem w szoku że floks taki wytrzymały ...

Wrzesień jest suchy więc podlewam ...podlewam moje nowe nasadzenia by miały siłę przetrwać zimę

- kogra
- Przyjaciel Forum
Piękne kolory i takie nostalgiczne.
Żurawki w kamykach wyglądają imponująco.
Teraz tylko byle do wiosny.....
Żurawki w kamykach wyglądają imponująco.
Teraz tylko byle do wiosny.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko co to za trawa w takiej wielkiej kępie na fotce 6
Domyślam się że to jakiś miskant...znasz może odmianę

Domyślam się że to jakiś miskant...znasz może odmianę

kogra Grażynko kolorki to teraz już tylko w liściach i aby do wiosny wszystko chciało przetrwać ....czy żurawki w kamykach przetrzymają liczę że ze 3-4 a resztę trzeba będzie dosadzić
FRYGOLA Potocznie ten miskant jest zwany chińskim i jak widać potrafi cieszyć oko , polecam do nasadzenia takiego wolnego bo gęsty i duży . Wsadzony przy drzewkach - obowiązkowo trzeba ściąć na zimę bo drzewka mogą wyłysieć do wiosny
Żurawki kolorowe, miskant wystrojony w pióra, berberys w odcieniach, irga w purpurach czyli to co jeszcze zostało w mym ogrodzie ....

a te pomyliły porę roku bo kwiatków sporo , no i wczoraj też dziwił mnie widok kwitnących stokrotek w ogrodzie w mojej okolicy

FRYGOLA Potocznie ten miskant jest zwany chińskim i jak widać potrafi cieszyć oko , polecam do nasadzenia takiego wolnego bo gęsty i duży . Wsadzony przy drzewkach - obowiązkowo trzeba ściąć na zimę bo drzewka mogą wyłysieć do wiosny

Żurawki kolorowe, miskant wystrojony w pióra, berberys w odcieniach, irga w purpurach czyli to co jeszcze zostało w mym ogrodzie ....

a te pomyliły porę roku bo kwiatków sporo , no i wczoraj też dziwił mnie widok kwitnących stokrotek w ogrodzie w mojej okolicy

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Miskant naprawdę rewelacyjny. Czekam aż mój tak wydorośleje. Żuraweczki są o tej porze jak klejnociki. Podczas gdy inne rośliny szarzeją lub się kurczą, one pozostają jędrniutkie i barwne, że aż miło 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Beata, pamietasz nazwe tego swojego plaskiego czerwonego berberysa czy to jest irga? Bardzo mi sie podoba a mam miejsce na cos takiego przed domem.
Wanda7 Miskanta to ostatnie westchnienia bo trzeba będzie przyciąć jeszcze nie wiem czy wszystkie 3 stracą swe pióropószę ale jeden na pewno , a żurawki tylko podziwiać i podziwiać bo o każdej porze roku się zmieniają
Jule To płożące to jest irga teraz przepięknie ubarwiona ....rośnie szybko czytaj rozłazi się ja już swoje przycinałam

Jule To płożące to jest irga teraz przepięknie ubarwiona ....rośnie szybko czytaj rozłazi się ja już swoje przycinałam

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Super Dzięki, to ja sobie takiej poszukam - efekt jest piorunujacy
Mam w tym miejscu takiego dosc sporego jalowca plozacego i szukam czegos obok ale ciut nizszego. To jest taki kawalek i szkoda na cos takiego kosiarki wyciagac - to by mi to zaroslo i bylo by cacy 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Beato, a dlaczego trzeba przyciąć
Ja słyszałam, że dopiero wiosną się przycina. Może czegoś nie zrozumiałam 

- kogra
- Przyjaciel Forum
Beatko myślę, że więcej żurawek przetrwa.
U mnie za dwa dni ma się załamać pogoda.
I długo teraz przyjdzie czekać na wiosnę.
U mnie za dwa dni ma się załamać pogoda.
I długo teraz przyjdzie czekać na wiosnę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki