pchelka pisze:U mnie jak u rogo trawa z początku wrzesia wschodziła 7-9 dni i wygląda już całkiem ładnie, czekam teraz na wzejście ostatnich fragmentów sianych tydzień temu, ale na razie nic nie widać
PS. Cześć AGP-ON tu KamaG ;)
Z chwastnicą też miałam poważny problem, opisywałam w wątku o błędach popełnionych ;), u mnie skończyło się randapowaniem, koszenie nie pomagało, kładła się całkiem płasko a było jej za dużo na wyrywanie ręczne. Na pożegnanie wyrzuciła tysiące nasion - usychając po truciu - zamiatałam je kilka dni miotełką Teraz tłumię w zarodku, wyrywam najmniejsze jak tylko zauważę.
Witaj ja mam problem z chwastnicą już za sobą..
też miałam tego pełno, co byłam na działce to walczyłam i wygrałam tę walkę..
Mój trawnik to dopiero niecały roczek ma i też nie wiem co i jak.... Ale wczoraj w Tesco już widziałam ogrodowe rzeczy w tym nasiona traw i nawozy (oczywiście tych bym nie zakupiła )
Witam,
Ja w zeszła sobotę przy pięknej słonecznej pogodzie wygrabiłam ok 500 m2 trawnika.
Zebrałam 120 litrowy worek suchej trawy.
U mnie pojawiły się żółte skupiska z białym nalotem, chyba pleśń pośniegowa więc nie czekałam.
Teraz dokształcam się czytając co dalej....
Witam
niestety u mnie tez jest problem iż nie wiem kompletnie co zrobić bo około 2-3 tyg temu posiałem trawę nie pamiętam dokładnie powiedzmy 3 tyg temu a wiadomo jak to w Gb często pada posiałem trawę przez pierwsze 2 dni podlewałem potem już nie bo często tak popadało że gleba była 2 dni mokra ale wszystkie ziarna są praktycznie na powierzchni i nie wiem co zrobić bo wydaje mi się ze po 3 tyg to już powinien meszek wychodzić ...;/;/ a tu nic i nic i teraz nie wiem czy lecieć kupić znowu trawę i od nowa wysiać i po posianiu przykryć ją torfem czy nie sam nie wiem co zrobić może ktoś mi coś doradzi ?był bym bardzo wdzięczny
pozdrawiam
Marcin
tak jak widac na zdjęciu w czasie podlewania było tak jest do tej pory naprawdę nie wiem co zrobić...nie wiem co jest żle zrobione a nie chcę też lecieć do sklepu i kupować trawę bo może bez sensu sam nie wiem jak radzicie ?
Żeby trawa kiełkowała musi być stosunkowo ciepło, ziemia nieco ogrzana, nie tylko powietrze.Nasiona lepiej jak są przykryte cienką warstwą ziemi, sprzyja to utrzymywaniu ich w bardziej stałej wilgotności.