Jagusiu jak na razie to jeszcze gorąco ale powietrze wilgotne od oczka (po obu stronach woda) i juz niedługo się zacieni-no ale pomalutku , trzeba czekać
idę troszkę do ogródka, popieszczę go
Czy te Twoje mini oczka wodne (wydaje mi sie, że są małe, ale daj znać jeśli sie mylę...) mają jakieś filtry ect?
Chciałabym zbudować jakiś zbiorniczek z wodą, ale boję sie, że bez filtrów nie da rady? Nie będzie tam żadnych rybek, ot maleńki zbiornik wodny obłożony kamyczkami i obsadzony roślinkami. Napisz proszę, jak się wzięłaś za budowę swojego oczka?
Agnieszko bardzo fajne uroczysko z kamieniami stworzyłaś.
Lilia śliczna, ale podlewaj ją mocno, gdyż na nowo upały, co by się nie obsypała za wcześnie.
Dziękuję za fotkę róży Nostalgia.
Andrzeju no to czekam i mam nadzieję że mnie nie ominiecie Kropelkona pw coś machnełam-widziałam w OBI taką pompę , która umieszczana jest w czymś podobnym do wiadra na to idzie pokrywa z otworami i układa się stertę kamyków a końcowy efekt to mini fontanna wytryskająca z kamieni i spływająca w ich głąb-ciekawe rozwiązanie do małych ogródków wilgoć w powietrzu, mokre kamienie i szum wody w jednym a mało roboty w montażu i w utrzymaniu czystości łatwe...szukaj czegoś co ci odpowiada najbardziej Tajeczko moja lilija( a raczej lilie ale jeszcze nie rozkwitły) rośnie od wschodu tuż przy tarasie więc tak mocno tam nie grzeje ale podleje jak już będezie trzeba dziękuję za tak wysoką notę a nostalgie w rozkwicie pokażę jak tylko przestanie się wstydzić i wychyli płatki do słońca-wtedy mam nadzieję będzie śliczna :P
kolejny stojaczek mojego M pod różę on chyba po tym spotkaniu zaczyna mnie rozpieszczać(a może jak posłuchał ile Tadzio i Zosia zrobili w swoim ogrodzie to się wziął za upiększanie )
a tu chcę prowadzić forsycję po łuku taka "ramka" dla ogrodowego widoczku
zaczyna kwitnienie moja Lawenda i liatra kłosowa też niedługo niebieskich kolorków nabierze (bardzo mi się podoba i nie sprawia żadnych kłopotów )
a na koniec takie oto zieloności
bukszpanowa kuleczka, migdałek odrasta po przycięciu i różowiutkie przyrosty wierzby
......... ..............miłego dnia
Witaj zawitałam dziś do Cibie po raz pierwszy i oglądałam Twój poczytania z iskrą w oku... cudnie Ci to wyszło...ja bym sie nie odjęła takiej budowli z kamienia... podziwiam.. wyszło wspaniale.. i źródełko, oczko....
Zachwyciły mnie też widoki na okolicę, to wspaniale mieszać w takim miejscu.. i mieć tyle miejsca na co dusza zapragnie...
A piwonie ciemne boskie... nie wiedziałam, że są takie ciemne.. ja mam szpaler też po babci, ale w kolorze różowym... za to Twoje to dopiero gwiazdy!
Aguś, widzę, że pięknie zakwitły już lilie U mnie na razie pokazały się nn, reszta będzie później
Hortensja pnąca to niezawodne pnącze- kwitnie nawet w głębokim cieniu
Witaj Agnieszko No , no , nieżle wyglądają Twoje poczynania w ogrodzie. Kamienna donica i kamule na rabatach. Coś pewnie ,,podkupię'' Moje Clematisy podczepiłem na altance. Na razie nie pokażę , jeszcze nie dokończona. Miały być na pergoli, rodzina mnie przegłosowała i tam są róże pnące.
Uleńko ja raczej z tych spokojniejszych ale za to z tobą to konie można kraść Aluś fajnie że jesteś bo dzięki temu to i ja zobaczyłam jaki ty masz dorodny iglasty i pełen dodatków ogród-bardzo mi się podobał spacerek po twoich włościach, zapraszam cię kiedy tylko będziesz miała ochotę Monia tego mi było trzeba -teraz tylko znaleźć hortensję pnącą i wymyślić jej ładną drabinkę lilie są śliczne nawet te NN prawda? Tade k skusiłam się na jeszcze jednego powojnika ciekawe jak długo poczekam sobie na kwiatki, fajnie że ci sie podoba, u ciebie to już giganty a ja mam dopiero"sadzonki"będę cię kiedyś meczyła o tego kropkowanego dzwonka-bardzo ładny ja męczę M o jakieś miejsce do siedzenia ale nie wiem jeszcze kiedy on jest jak orzeszek-trudny do zgryzienia
Aguś cudnie zakwitła Ci Nostalgia....ja swoją przesadzałam na wiosnę....jak już ruszyła wegetacja....bałam się jak na to zareaguje, ale na szczęście ładnie ruszyła i też już ma pąki...ale jest niziutka....w tym roku pewnie troszkę będzie słabowita, ale najważniejsze, ze przetrwała
Skalniaczkowe widoki zachwycające.....
Aguś dziękuje to moje pierwsze róże i to sadzone wiosna mam nadzieję że mnie polubią bo ja się juz w nich zakochałam
to dla ciebie to mój " pieniaczek"
Witaj Aga! Znalazłam czas, żeby przeczytać Twój wątek. Konfabulowałaś u Tadeusza, mówiąc, że Ty jeszcze nic nie masz w ogródku Dobre sobie NIC, ja też takie NIC chcę Ładnie i kolorowo, a jakie budowle powstają fiu! fiu!
Mariolko ty masz zawsze fajne pomysły -to chyba ty powiedziałaś że na korzeniu ładnie bedzie wyglądało coś pnącego i teraz rośnie tam powojnik i róża Golden Showers , jak ten korzeń zarosną to może być ciekawie dziękuję za podpowiedzi, odwiedzaj mnie częściej, twoje rady to złoto