Metamorfoza mojego ogrodu
Re: Metamorfoza mojego ogrodu
Jowuś na 25 arach jest gdzie sadzić, chciałabym ruszyć z tą drugą stroną, ale nie kopią tego gazu. Miesiąc temu postawili kołki i już zdążyły zarosnąć ;:44
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Dzięki Bonia
, czy Ty nie wiesz co zrobić z tym oleandrem?

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Kasiu nie mam oleandrów i nigdy nie miałam
i nie mam zielonego pojęcia jak się z nimi obchodzić a może poszukaj na FO w odpowiedniej sekcji i tam zadaj pytanie
doświadczeni ogrodnicy na pewno Ci pomogą 

Dzięki Bonia, zadałam i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, bo szkoda mi gałązek. Chyba dzisiaj zacznę mrozić truskawki, są takie duże i słodkie 

- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Przyszłam do Ciebie od Aguniady, żeby krzewuszkę obejrzeć, a tu tyle się dzieje
Po pierwsze - krzewuszki maja bardzo różne rozmiary w zależności od odmiany, ta Twoja może nie być taka duża. Znasz nazwę odmianową?
Pięciorniki wspaniałe - nie wiem, czy występowanie mszyc zależy od odmiany, w tym roku to plaga, na moim Lovely Pink pokazały się pierwszy raz od trzech lat
Oleandry są piękne, ale trujące, przy moich pomysłowych dzieciach nie mam odwagi póki co ich hodować
. Życzę Ci nowych silnych sadzonek
.

Po pierwsze - krzewuszki maja bardzo różne rozmiary w zależności od odmiany, ta Twoja może nie być taka duża. Znasz nazwę odmianową?
Pięciorniki wspaniałe - nie wiem, czy występowanie mszyc zależy od odmiany, w tym roku to plaga, na moim Lovely Pink pokazały się pierwszy raz od trzech lat

Oleandry są piękne, ale trujące, przy moich pomysłowych dzieciach nie mam odwagi póki co ich hodować

Hej Francesca
. Dzięki za odwiedziny.
Nie mam pojęcia jaka to krzewuszka, ma ciemno czerwone liście i ciemno różowy kwiat. Nie mogłam zaleźć w internecie. Od mszycy popryskałam też róże i jabłonki dziś rano, mam nadzieję, że na razie nie będzie padać. Pozwalam dopiero wieczorem 

Wiatrzysko wieje, muszę chyba pochować doniczki z tarasu. Może coś nawieje
oby nie z gradem :x

Niestety nie nawiało
i znów musiałam podlewać ogród. Nie mogę się doczekać kiedy zakwitną róże, maj
ą tyle pąków

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Kasia wszystko pięknie sie prezentuje , hortensje , drewniane koryto z kwiatuchami , ale kocur pod świerczkiem cudny .
Agatko
. Kocurki kupiłam po 35 zł, są z cementu, bardzo ciężkie i trwałe. Szkoda było za taką cenę nie kupić 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Są fajną ozdobą Twojego ogrodka 

Dużo pracy włożyliście w wasz ogród. Widać jego metamorfozę. Bardzo podoba mi sie ten mały, ale bardzo gęsty świerczek. Masz też śliczny taras i bardzo ładne mebelki na tarasie 

- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Kasiu
Ja mam oleandra od 16 lat tego samego
Nigdy mi się nie udało ukorzenić gałazek z kwiatami. Zawsze to robię po kwitnieniu, we wrzesniu. Wtedy wsadzam do wody i puszczają korzonki. Korzonki lepiej wyrastają w ciemnościach. Owijam słoik z wodą czarną folią, od góry robię małe nacięcia w które wsuwam gałązki do wody. Po kilku do kilkunastu tygodni mam ukorzenione sadzonki. Co roku jest ich po kilka
Ale spróbuj i te, które masz ukorzenić, może coś z tego wyjdzie. Tylko cierpliwości życzę 

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Iza dzięki za odwiedziny i miłe słowa
. Mebelki to chciałabym wymienić bo marzy mi się jakaś kanapa, ale na razie jest to co jest.