Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Reniu po niedzieli ma przyjść znów ciepło więc zaczną iryski kwitnąc , ja mam przecież więcej irysków ale na razie nie kwitną .
Magdo ja swoją piwonię delikatną kupiłam 3 lata temu u nas w ogrodniczym sklepie w donicy kwitnącą dałam za nią 25 zł .
Kiedyś też widziałam na kiermaszu w auli UMK w Toruniu ale już chyba po 60 zł .
Witaj Marcin bardzo się cieszę że w końcu wpadłeś z wizytą.
Krokusów rzeczywiście u mnie sporo , miłek amurski pięknie się rozrasta .
Szkoda Twoich irysków , ale zauważyłam że ciemiernik bordowy ode mnie ma piękne pąki .
A co z białym ?
Magdo ja swoją piwonię delikatną kupiłam 3 lata temu u nas w ogrodniczym sklepie w donicy kwitnącą dałam za nią 25 zł .
Kiedyś też widziałam na kiermaszu w auli UMK w Toruniu ale już chyba po 60 zł .
Witaj Marcin bardzo się cieszę że w końcu wpadłeś z wizytą.
Krokusów rzeczywiście u mnie sporo , miłek amurski pięknie się rozrasta .
Szkoda Twoich irysków , ale zauważyłam że ciemiernik bordowy ode mnie ma piękne pąki .
A co z białym ?
Gieniu -dziękuję
Ta piwonia ,jak się zorientowałam ,jest dość trudna do zdobycia ,ale dzięki Tobie wiem ,że jednak
jest to możliwe.

Ta piwonia ,jak się zorientowałam ,jest dość trudna do zdobycia ,ale dzięki Tobie wiem ,że jednak
jest to możliwe.
Gieniu.., biały ciemiernik wygląda nie za ciekawie. Za szybko ruszył i mroźny wiatr zrobił swoje. Ale jednak ma kilka pąków i mam nadzieję, że w najbliższych dniach pokaże na co go stać
Za to bordowy pięknie przezimował i ma chyba 7 zdrowych pąków 

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Geniu ta różowa pełna przylaszczka

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Piekna wiosna u Ciebie Geniu !!! Krokusiki prześliczne

Cieszę się że sprawa z zamówieniem się wyklarowała i dostaniesz nową cebulę eukomisu !!!
A piwonia - mam nadzieję że będzie bardziej bordowa niż czerwona

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Wiedziałam, że u Ciebie zawsze piękne widoki .. ale aż tak zaawansowanej wiosny to chyba jeszcze na Forum nie widziałam. Moja ma opóźnienie przynajmniej kilkutygodniowe ...
Moja przylaszczka jedyna 0- chyba nie przezimowała - bo nic nie wychodzi.
Ten biały ciemiernik jest przepiękny
Podziwiam .. jak zawsze
Moja przylaszczka jedyna 0- chyba nie przezimowała - bo nic nie wychodzi.
Ten biały ciemiernik jest przepiękny

Podziwiam .. jak zawsze

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
No i wreszcie się zaczęła eksplozja kolorów u Geni
Geniu czy orliki mogą rosnąć w połcieniu
Z nasionek od Ciebie wyrosło mi mnóstwo siewek, ładnie przezimowały w skrzynce, a teraz myślę gdzie zrobić orlikowe pole 

Geniu czy orliki mogą rosnąć w połcieniu

- e-genia
Marcin mam nadzieję że jednak że biały też zakwitnie .
Zbyszku w zeszłym roku kupiłam tę przylaszczkę za 50 zł i bardzo się cieszę że mi przezimowała , na razie ma jeden kwiatek , ale są jeszcze paki więc będzie ładnie kwitła , marzę o takiej białej i niebieskiej

Ago chyba jednak nie dostane bo dziś napisał Pan Jan Wiśniewski z Cebul napisał ,że poszedł wybrać dla mnie cebule i okazało się że wszystkie są takie same i że to są w 100% wartościowe cebulki .
Miiriam tak zaawansowana wiosna jest już we większości ogrodów , a w niektórych nawet bardziej.
Przemku orliki na pewno też zakwitną w półcieniu , ale myślę że w słoneczku
byłoby im najlepiej .
Genia
Zbyszku w zeszłym roku kupiłam tę przylaszczkę za 50 zł i bardzo się cieszę że mi przezimowała , na razie ma jeden kwiatek , ale są jeszcze paki więc będzie ładnie kwitła , marzę o takiej białej i niebieskiej

Ago chyba jednak nie dostane bo dziś napisał Pan Jan Wiśniewski z Cebul napisał ,że poszedł wybrać dla mnie cebule i okazało się że wszystkie są takie same i że to są w 100% wartościowe cebulki .
Miiriam tak zaawansowana wiosna jest już we większości ogrodów , a w niektórych nawet bardziej.
Przemku orliki na pewno też zakwitną w półcieniu , ale myślę że w słoneczku
byłoby im najlepiej .
Genia
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Różowa ,pełna przylaszczka boska .Nie dziwię się ,że polujesz jeszcze na białą i niebieską pełną .
Może i ja kiedyś takie cuda upoluję . :P
Może i ja kiedyś takie cuda upoluję . :P
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu przylaszczka prześliczna. Ja miałam jedna kępkę takiej najzwyklejszej niebieściutkiej , ale niestety nie pokazała sie po zimie
W tym roku zechcę posadzić sobie kilka kępek w innym, mam nadzieję lepszym miejscu .

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Hmmmm.... to jakoś kiepskie te cebule mająAgo chyba jednak nie dostane bo dziś napisał Pan Jan Wiśniewski z Cebul napisał ,że poszedł wybrać dla mnie cebule i okazało się że wszystkie są takie same i że to są w 100% wartościowe cebulki .
Genia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu Twoje chciejstwo przylaszczkowe musi być bardzo silne. Super kwiatuchy , ale poczekam , niech się trochę ,,zestarzeją'' 

cudo ta pełna przylaszczka!
moje zwykłe tez ożyły
reticulata bardzo piękna w tym lazurowym kolorze, co to za odmiana? - u mnie bordowy George kwitnie własnie i jedynak danforda a na następne czekam niecierpliwie ale martwie się zapowiadanymi na weekaned mrozmai nocnymi
pozdrawiam
moje zwykłe tez ożyły
reticulata bardzo piękna w tym lazurowym kolorze, co to za odmiana? - u mnie bordowy George kwitnie własnie i jedynak danforda a na następne czekam niecierpliwie ale martwie się zapowiadanymi na weekaned mrozmai nocnymi

pozdrawiam
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia
Jolu troszkę smutno tej jednej pełnej przylaszczce
Agnieszko u mnie też nie wszystkie wypuściły pąki .
Ago rzeczywiście kiepskie , mam porównanie bo mam swoje cebulki eukomisów.
Tadek te akurat różowe kosztowały nie wiele , te o pełnych kwiatkach są nawet po 300 zł.
piwoy nie znam odmiany tego irysa żyłkowanego niebieskiego , kupowałam je w sklepie ogrodniczym na sztuki , nazwy nie zapamiętałam , zresztą mam je wiele lat w zeszłym roku je wykopałam i posadziłam w innym miejscu bo w zeszłym roku prawie wcale mi nie kwitły .
Mam też bordowe i żółte iryski .
Mrozami też się troszkę zmartwiłam ,postaram się przykryć te najbardziej wrażliwe .
Genia

Agnieszko u mnie też nie wszystkie wypuściły pąki .
Ago rzeczywiście kiepskie , mam porównanie bo mam swoje cebulki eukomisów.
Tadek te akurat różowe kosztowały nie wiele , te o pełnych kwiatkach są nawet po 300 zł.
piwoy nie znam odmiany tego irysa żyłkowanego niebieskiego , kupowałam je w sklepie ogrodniczym na sztuki , nazwy nie zapamiętałam , zresztą mam je wiele lat w zeszłym roku je wykopałam i posadziłam w innym miejscu bo w zeszłym roku prawie wcale mi nie kwitły .
Mam też bordowe i żółte iryski .
Mrozami też się troszkę zmartwiłam ,postaram się przykryć te najbardziej wrażliwe .
Genia
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj Geniu! Ja jeszcze odniosę się do zakupów internetowych.....zrobiłam zakupy w Lilypolu i w Świecie Cebul... i mam porównanie
zdecydowanie ładniejsze,dorodniejsze cebule były w Lilypolu,kłącza liliowców też były bardzo ładne.Natomiast w SC do cebul nie miałam w zasadzie zastrzeżeń,ale kupowałam różne byliny i podobnie jak u ciebie Geniu w Cebulach...okazały się bardzo mizerne,.....niektóre to, to samo źródło..gospodarstwo Wiśniewskich
...nigdy więcej zakupów bylin w ŚC
Ogródek twój Geniu jak w tytule już bardzo kolorowy

Ogródek twój Geniu jak w tytule już bardzo kolorowy

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie