Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

Dorotko skalniak uroczy,po prostu prześliczny ;:1

Te kamienie mają piekny,żółtawy odcień.Nadają wspaniały klimat,jak wcześniej ktoś wspomniał-śródziemnomorski.

Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Ale miałam dużo gości :D wszystkim bardzo serdecznie dziękuję. ;:97

Anulko dziękuję, a Asteriskus przykryję na zimę, ale na wszelki wypadek zrobię sadzonki jak radziła Krysia.

Beatko "... najtrudniejszy pierwszy krok...", a te różowe kwiatki to Złocień letni.

Grzesiu tak kolorowo, że niektórym kojarzy się z pewną reklamą :lol:.

Elu już coraz mniej mam do pokazania i się powtarzam, z jakiegoś powodu kurczy się mój ogródek :wink: .

Weigela dziękuję . Szczególnie w taką pogodę jak dzisiaj przyjemnie jest przybliżyć śródziemnomorskie klimaty ;:3

Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
ANNA i LECH
50p
50p
Od: 28 sie 2006, o 08:57

Post »

No ten skalniak jest wspaniały i te kwiatki w nim czy to własny projekt bo jest pomysłowo zrobiony . ;:12
ANNA i LECH
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Super skalniaczek ,robi wrażenie :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ANNA i LECH pisze:No ten skalniak jest wspaniały i te kwiatki w nim czy to własny projekt bo jest pomysłowo zrobiony . ;:12
Dziękuję. Projekt i wykonanie własne, tym bardziej rozpiera mnie duma, gdy tak zachwalacie mój skalniaczek.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Goniaczku dziękuję. Masz również super skalniak i masz na nim kaskadę , o której ja marzyłam.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Dorota T. pisze: super skalniak i masz na nim kaskadę , o której ja marzyłam.
Pozdrawiam.
Jeśli musisz zrezygnować z jakiś tam powodów - Doroto zainstaluj sobie maleńki zbiornik z pompą fontannową - ten szmer lub plusk wody (w zależności od ustawienia) wart jest tego.
Niektórzy organizują sobie takie ogródki wodne nawet na balkonach ... :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Dorotko, chciałam podziękować za nasionka- miałam niespodziankę po powrocie do domu :D
Obejrzałam też z zazdrością Twój skalniak- śliczny i wysmakowany zarazem. Kwiatki portulaki pięknie go zdobią . Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Jak pięknie urządzony ogród. Będę wracać do Twojego ogrodu. ;:138
Gratuluję.

Maria
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Witaj Doroto. Jestem nowa na forum i z zapartym tchem oglądam wszystkie zamieszczone tu zdjęcia ogrodów. Twój ogród jest cudowny - tak mało miejsca, a tak pięknie skomponowane tyle roślin! Zazdroszczę Ci smaku i oka :) Szczególnie długo podziwiałam rabatę przy podjeździe. I tu mam ogromną prośbę - czy mogłabyś zrobić jej zdjęcie z przodu? Jestem bardzo ciekawa jak rozmieszczone są rośliny, bo z boku wyglądają przepięknie.
Kasia
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki, dzięki ... ;:2

Krysiu mam w planie taką maleńką fontannę, mojego M już przekonałam :wink:

Ewelinko posiałam Orliki, ale coś ich nie widać, czy one długo wschodzą?

Marysiu zapraszam, lubię gości :)

Kasiu witam na forum. Obecnie nieciekawie wygląda moja rabata przy wejściu ponieważ przyciełam Hebe i część roślin przeniosłam na skalniak, a teraz obmyślam nowe nasadzenia. :wink: :lol:
A to zdjęcia z tego roku, troszkę pomieszane, ale muszę zwolnić komputer i się śpieszę :?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jak będziesz potrzebować zbliżenie , któregoś fragmentu to napisz, poszukam zdjęć lub zrobię nowe. Pozdrawiam.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Masz piękny ogródek Dorotko.
Zdjęcia są dobre. Po naciśnieciu na zdjęcie ulega ono powiększeniu. By je dodatkowo powiększym wystarczy nacisnąć na znaczek Obrazek
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Dorotko to wszystko robi ogromne wrażenie. Mam dwa pytania piszesz że przycięłaś hebe - czy należy ją (nie wiem czy rodzaj męski czy żeński) przycinać?
Portulaka - piszesz że wysiewa się sama. U Ciebie pięknie kwitnie czy ma jakieś wymagania? I czy w kamyczkach też po wysianiu wzejdzie? Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Co jakiś czas wpadałam do ciebie pooglądać hebe i inne roślinki, ale dopiero teraz zebrałam się, żeby systematycznie obejrzeć cały wątek i wszystkie zdjęcia. No i załamałam się :D Bardzo jest u ciebie pięknie, aż za ładnie :lol: Masz naprawdę śliczny ogród, a skalniak jest boski!

Inna sprawa, czy umiałabym zrobić szpagat, jak jedno z twoich dzieci. Nie, na pewno nie, nawet nie będę próbowała :lol: :lol: :lol:

A teraz powiedź, jak tniesz swoje hebe? Czy łapiesz wszystkie pędy w jedną dłoń i obcinasz równo to, co wystaje? A może jakoś inaczej?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Andrzeju dziękuję. Źle się wyraziłam chodziło mi o dokładniejsze ujęci nasadzeń. Pozdrawiam.

Ewa dziękuję. Hebe nie wymaga cięcia, ale znosi je dobrze. Portulaka rośnie nawet między płytkami chodnikowymi więc pewnie między kamykami też się pojawi , ale o tym przekonam się w przyszłym roku.Pozdrawiam.

Nalewko dziękuję. Pocieszę Cię ja też szpagatu nie zrobię :wink:
Hebe przycinam sekatorem , właśnie tak jak opisałaś , ale łatwiej i szybciej przycina się nożycami ogrodniczymi, które sobie połamałam na Różach :roll: . Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”